آموزش پخت کلم پلوی تهرانی / بهترین گزینه برای تجربه یک طعم جدید!

به گزارش باملین هنگامی که نام کلم پلو شنیده می شود، همه به یاد کلم پلو شیرازی میوفتیم. اما کلم پلو تهرانی یک غذای لذیذ و خوشمزه دیگر است که با خوردن آن می توانید طعم جدیدی را زیر دندان هایتان حس کنید. شاید شما هم بارها با این سوال مواجه شده اید که شام چی درست کنم یا ناهار چی درست کنم؟ آموزش یک غذای جدید پاسخ شما خواهد بود. به همین دلیل در این مطلب از باملین می توانید آموزش پخت کلم پلوی تهرانی را مطالعه کنید.

 کلم پلوی تهرانی یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که از ترکیب کلم پیچ با کوفته قلقلی تهیه می‌شود و بسیار خوش طعم و لذیذ است. این غذا طعم خاص خودش را دارد که بسیار خوشمزه و خوش طعم است و عطرش کل خانه را برمی‌دارد. تفاوت کلم پلوی تهرانی با شیرازی این است که در پخت کلم پلوی شیرازی از کلم مخصوص و سبزی استفاده میشود، اما کلم پلوی تهرانی با کلم برگ پخته می‌شود. اگر از درست کردن غذاهای تکراری خسته شدید، پیشنهاد می‌کنم حتما کلم پلوی تهرانی را امتحان کنید و اگر به دنبال یک روش عالی برای پخت این غذا هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای پخت کلم پلو تهرانی

  • برنج: ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • کلم برگ سفید: ۱ عدد کوچک
  • پیاز بزرگ: ۳ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • ادویه پلویی: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: نصف فنجان
  • آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو تهرانی

برای درست کردن این کلم پلوی خوشمزه اول باید برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت ۳ تا ۴ ساعت خیس کنید. در مرحله بعد سراغ درست کردن کوفته قلقلی‌ها می‌رویم. یک پیاز بزرگ را رنده کنید و آب پیاز را نگیرید. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده روی آن بریزید. گوشت را خوب ورز بدهید و از آن به اندازه فندق بردارید و کف دستتان گرد کنید. حالا یک ماهیتابه مناسب را انتخاب کنید و کمی روغن داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا داغ شود و بعد کوفته قلقلی‌ها را داخل روغن بریزید تا کاملا سرخ شود. حالا کوفته قلقلی‌ها را از ماهیتابه بیرون بیاورید.

۲ عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل همان روغن ماهیتابه بریزید و اجازه بدهید پیازها سرخ و طلایی شوند. در مرحله بعد کمی زردچوبه به پیازها بزنید. الان وقت خرد کردن کلم سفید و اضافه کردن آن به پیازهاست. کلم‌ها را بیش از حد خرد نکنید تا داخل برنج دیده شود. کلم را کمی با پیاز تفات بدهید تا سبک شود، سپس نمک، فلفل، ادویه پلویی و دو قاشق زعفران روی آن بریزید و درب ماهی تابه را بگذارید تا کلم‌ها آب شود و حسابی تفت بخورد. ۱۰ دقیقه بعد درب ماهیتابه را بردارید و یک قاشق رب گوجه فرنگی و آبلیمو اضافه کنید و بگذارید مواد ۵ دقیقه دیگر تفت بخورد. در آخر کوفته قلقلی‌های سرخ شده را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید.

در مرحله بعدی برنج را آبکش کنید. توجه کنید که باید برنج را کمی زنده‌تر بردارید تا برنج بعد از دمکشی شل نشود. حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و کف قابلمه مقداری روغن بریزید. ته دیگ موردنظرتان را کف قابلمه بچینید و مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. کمی از مایه کلم پلو روی برنج بریزید و دوباره مقداری برنج بریزید و بعد دوباره مایه کلم پلو و این کار را تا آخر ادامه بدهید، طوری که روی قابلمه برنج باشد. در آخر کمی روغن و مقداری زعفران دم کرده روی برنج بریزید و برنج را دم کنید. ۴۵ تا ۱ ساعت زمان بدهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد. بعد از این مدت زمان برنج را به صورت قالبی داخل ظرف مخصوص سرو برگردانید و این غذای خوشمزه و عالی را نوش جان کنید.

نکات تکمیلی

۱ ـ بسیاری از افراد کلم را به خاطر بوی آن دوست ندارند؛ بنابراین مهم‌ترین نکته در مورد تهیه غذا یا سالادی که با کلم برگ است، از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلم‌ها را خرد کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل آب یخ قرار دهید، بعد داخل صافی بریزید و اجازه بدهید آب آن کشیده شود. با این ترفند بوی بد کلم از بین می‌رود و درنهایت سالاد یا غذایی خوش‌طعم و خوش‌عطر خواهید داشت.

۲ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۳ ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.

برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.