به گزارش باملین به نقل از گجت نیوز، رویداد MWC 2024 محل رونمایی از فناوری های عجیب و غریب شارژ سریع بود که سرعت های باورنکردنی را ارائه می دهند. در این مراسم شرکت های بزرگی مانند اوپو از سیستم های شارژ باورنکردنی ۲۴۰ واتی رونمایی کردند که قادر به شارژ کامل گوشی های موبایل در کمتر از ده دقیقه هستند.
علیرغم این واقعیت که این فناوریها پیشرفت بزرگی در صنعت تلفن همراه هستند، یک سوال کلیدی مهم را در ذهن مصرفکنندگان به جای گذاشتهاند: آیا وسواس در دستیابی به سرعت شارژ سریعتر باعث شده از عمر باتری تلفنهای همراه غافل شویم؟
آیا عمر باتری با شارژ سریع به خطر می افتد؟
در زمینه ایجاد تعادل بین عمر باتری تلفن همراه و افزایش سرعت شارژ، چندین موضوع وجود دارد که باید با دقت بیشتری به آنها پرداخت.
شارژ سریع؛ هیجان یا بحران؟
طی ده سال گذشته، پیشرفت های شگرفی در زمینه شارژ سریع تلفن های همراه صورت گرفته است. بسیاری از شما علاقه مندان به تلفن همراه قدیمی احتمالاً با فناوری Dash Charge موجود در گوشی OnePlus 3T آشنا هستید که ۶۰ درصد ظرفیت باتری تلفن همراه را تنها در ۳۰ دقیقه شارژ می کند. در آن زمان، شارژ کامل باتری گوشی در کمتر از یک ساعت یک دستاورد کاملاً تلقی می شد!
اما امروزه رقابت تنگاتنگ و تا حدودی وسواس گونه شرکت های تلفن همراه به دستاوردهای عجیبی در زمینه سرعت شارژ منجر شده است. بنابراین قدرت شارژ تلفن های همراه از ۳۰ وات به ۶۰ وات، ۸۰ وات، ۱۲۰ وات و در نهایت ۲۴۰ وات افزایش یافته است.
این توسعه سریع فرصتی را برای استانداردسازی پروتکلهای شارژ سریع مختلف ایجاد کرده است و کاربران تلفنهای مختلف هنگام استفاده از آداپتورها و سیستمهای شارژ با ابهامات زیادی روبرو هستند.
البته نکته مثبت این موضوع برای مصرف کنندگان، گسترش فناوری های شارژ سریع به گوشی های ارزان تر است. پیش از این، تنها گوشی های پریمیوم و پرچمدار موجود در بازار می توانستند از فناوری های شارژ سریع استفاده کنند. با این حال امروزه شاهد آن هستیم که برخی از گوشی های میان رده یا حتی گوشی های مقرون به صرفه و ارزان قیمت نیز می توانند از شارژرهای ۳۳ واتی پشتیبانی کنند. در همین حال، برخی از محصولات مقرون به صرفه نیز مقادیر بالاتری مانند ۶۰ یا ۷۰ وات را هدف قرار می دهند!
کاهش شارژ باتری تلفن همراه با افزایش ظرفیت
اندازه گیری عمر باتری تلفن همراه یک موضوع پیچیده است و به عوامل زیادی بستگی دارد. در این راستا، روشنایی صفحه نمایش عامل اصلی است. اما عوامل دیگری مانند الگوی مصرف، روشنایی صفحه نمایش و اتصال به شبکه نیز بسیار مهم هستند.
در این راستا، تست های مختلفی وجود دارد که با اندازه گیری پارامترهایی مانند مدت زمان احتمالی تماس، گشت و گذار در اینترنت و پخش فیلم، ظرفیت شارژ باتری گوشی های مختلف را با هم مقایسه می کند.
سال ۲۰۱۶ سال بسیار مهمی برای صنعت تلفن همراه بود. چرا که امسال پرچمدارانی مانند سامسونگ گلکسی اس ۷ اج، گوگل پیکسل و آیفون ۷ پلاس موفق شدند در طول مکالمات تلفنی به زمان شارژ باورنکردنی بیش از ۳۰ ساعت دست یابند.
با این حال، در حال حاضر اکثر گوشی های پرچمدار مدرن مانند Google Pixel 6، Galaxy S21 FE و Galaxy S24 به سختی به چنین آماری نزدیک می شوند یا هرگز توانایی ارائه چنین شارژی را ندارند!
علاوه بر این، شارژ ضعیف باتری گوشی های مدرن با استفاده مکرر و طولانی مدت از صفحه نمایش و سایر قطعات داخلی یکی دیگر از مشکلات مهم در حوزه گوشی های موبایل است. برای توضیح بیشتر در این زمینه باید به این نکته اشاره کرد که اکثر گوشی های پرچمدار مدرن با استفاده فشرده از تلفن همراه تنها در ۶ یا ۷ ساعت شارژ می شوند.
به همین دلیل است که دستیابی به شارژ دو روزه یا حتی یک روزه با استفاده مداوم از تلفن همراه مشکلی است که حداقل در حال حاضر دست نیافتنی به نظر می رسد.
استفاده روزانه از تلفن های همراه مدرن نیز تا حد زیادی نشان دهنده این نگرانی است. به عنوان مثال، گوشی Google Pixel 2 XL با باتری ۳۵۲۰ میلی آمپر ساعتی را می توان با استفاده فشرده حدود شش ساعت شارژ کرد.
این میزان شارژ برابر با پیکسل ۶ با ظرفیت باتری ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعتی در نظر گرفته شده است! به همین ترتیب، گلکسی اس ۷ اج نیز ۵ تا ۶ ساعت زمان شارژ دارد که برابر با زمان شارژ گلکسی اس ۲۲ اولترا، پرچمدار ۲۰۲۲ سامسونگ است!
دلیل این امر البته عقب ماندگی فناوری باتری تلفن همراه یا کارکرد کارآمدتر دستگاه های جدید نیست. واقعیت این است که علیرغم همه پیشرفتهای صورت گرفته در طراحی و تولید باتریهای تلفن همراه، افزایش ظرفیت آنها و عملکرد بهینهتر قطعات مختلف دستگاههای مدرن، الگوی مصرف کاربران جدیدتر مانند فیلمبرداری ۴K، ثابت است. استفاده از دیتای موبایل، بازی های سنگین و پرجزئیات یا نورپردازی موارد فوق منجر به این واقعیت می شود که ظرفیت شارژ تلفن های همراه مدرن بسیار کمتر از قبل است.
ایجاد تعادل منطقی بین این عوامل، افزایش یا کاهش شارژ باتری تلفن همراه، کلید موفقیت یک تلفن همراه در بخش شارژ است.