از عوارض عوارض کاشت مو چه می‌ دانید؟

کاشت موی طبیعی رایج‌ترین روش برای درمان مشکل ریزش مو و طاسی است که به عنوان یکی از محبوب‌ترین روش‌های زیبایی نیز شناخته می‌شود. این روش به دلیل موثر بودن و ضرورتی که دارد مثل سایر روش‌های زیبایی مورد نقد قرار نگرفته و همواره بر مزایای آن تاکید می‌شود. بدون شک کاشت مو نیز مثل هر جراحی دیگری با عوارضی همراه است که اگرچه نسبت به سایر روش‌های زیبایی کمتر است اما باید به آن توجه کرد.

در صورتی که به یک کلینیک معتبر و تخصصی برای کاشت مو مراجعه کنید، قطعا علاوه بر دریافت نتایج بهتر عوارض کمتری را نیز تجربه می‌کنید. در صورتی که قصد دارید از این روش برای درمان مشکلات خود استفاده کنید،‌ بهتر است در مورد عوارض آن اطلاعات کافی داشته باشید.

انواع عوارض کاشت مو کدام است؟

عوارض کاشت مو را می‌توان به دو دسته عوارض طبیعی و عوارض خطرناک تقسیم بندی کرد. عوارض طبیعی مثل قرمزی و تورم بعد از جراحی،‌ در بیشتر زیباجویان بروز پیدا می‌کند و جای نگرانی ندارد؛‌ چرا که این دسته از عوارض خود به خود و به سرعت بهبود می‌یابند و به کمی صبر احتیاج دارند. اما برخی عوارض ممکن است در اثر عدم مهارت کادر درمان، استفاده از تجهیزات و متریال نامناسب،‌ شرایط سلامتی نا ایمن یا ناسازگاری تکنیک به کار رفته بروز پیدا کنند که خطرناک هستند و نادر محسوب می‌شوند؛ این عوارض باید هر چه سریع‌تر توسط پزشک درمان شوند.

در صورتی که به یک کلینک معتبر و تخصصی مراجعه کنید،‌ خیالتان از بروز عوارض خطرناک راحت خواهد بود. چرا که پزشک و پرسنل چنین کلینیکی با استفاده از تجربه خود تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از عوارض خطرناک را انجام می‌دهند و یک جراحی مطلوب را برای شما رقم می‌زنند. توجه داشته باشید که عدم دریافت نتایج رضایت بخش یکی از عوارض نادر و خطرناک است که در کلینیک‌های نامعتبر به وفور دیده می‌شود.

علت بروز عوارض کاشت مو چیست؟

در گذشته برای کاشت مو از شیوه‌هایی استفاده می‌شد که کاملا تهاجمی بوده و با عوارض بیساری همراه بود. در صورتی که این روش‌ها با دقت کافی انجام نشوند، عوارض بسیاری مثل باقی ماندن جای اسکار ایجاد می‌کنند که ممکن است هرگز جبران نشوند. اما با پیشرفت فناوری و پیدایش روش‌های جدیدتر کاشت مو،‌ میزان این عوارض به شدت کاهش یافت و دیگر مثل گذشته نه چندان دور شاهد درد و خونریزی حین جراحی نیستیم.

بنابراین علاوه بر تخصص و اعتبار کلینیک،‌ روش مورد استفاده نیز در بروز عوارض کاشت مو تاثیرگذار است. به هر حال در تمام روش‌ها برخی عوارض طبیعی بروز پیدا می‌کنند که علت آن برداشتن فولیکول از یک ناحیه سر و کاشت آن در ناحیه دیگر است. این فرایند به خودی خود مقداری تهاجم داشته و بافت پوست سر را ملتهب می‌کند. همین باعث می‌شود که کاشت مو در هر صورت با عوارض محدود و موقتی همراه باشد.

مهم‌ترین عوارض کاشت مو

در این بخش به مهم‌ترین عوارض رایج کاشت مو اشاره می‌کنیم.

احساس درد بعد از کاشت مو

درد بعد از کاشت مو یکی از رایج‌ترین عوارض این جراحی است که به خصوص در روش FUT بروز می‌یابد. از آنجایی که در این روش برداشت مو به صورت نواری انجام می‌شود،‌ میزان جراحت بیشتر بوده و قاعدتا درد بیشتری هم دارد. در حین جراحی کاشت مو از مواد بی حسی برای کاهش درد استفاده می‌شود که باعث می‌شود اغلب زیباجویان هیچ دردی حین جراحی احساس نکنند.

تورم و التهاب بعد از کاشت مو

دیگر عارضه رایج کاشت مو را می‌توان تورم و التهاب بعد از عمل دانست. این عارضه در نیمی از زیباجویان بروز می‌یابد و در کمتر از یک هفته بهبود می‌یابد. تورم بیشتر در ناحیه گیرنده اتفاق می‌افتد و با قرمزی و درد جزئی همراه است. استفاده از کمپرس سرد می‌تواند در تسریع بهبودی این عارضه موثر باشد.

عدم تقارن مو

یکی از عوارضی که ممکن است در اثر مراجعه به کلینیک‌های نامعتبر بروز پیدا کند،‌ نامتقارن شدن تراکم موهاست. این عارضه اغلب خفیف‌تر از آن است که قابل مشاهده باشد اما بهتر است به منظور پیشگیری از آن یک کلینیک و پزشک حرفه‌ای را برای کاشت مو انتخاب کنید.

خونریزی بعد از کاشت مو

خونریزی بعد از کاشت مو کمتر شایع است و اغلب بسیار محدود و زود گذر بروز می‌یابد. این عارضه در تکنیک FUT که پوست سر برش داده می‌شود بیشتر است. به منظور پیشگیری از خونریزی زیباجو باید از نظر بیماری‌های خاص و مصرف برخی داروها مثل داروهای ضد انعقاد خون (آسپرین و …) مورد بررسی قرار گیرد.

باقی ماندن اسکار

ایجاد اسکار و جای زخم در ناحیه اهدا کننده یک عارضه رایج در تکنیک FUT است که به دلیل تهاجم بالای آن بروز می‌یابد. این عارضه در تکنیک‌های نوین مثل FIT بسیار کمتر بروز می‌یابد و اگر جراح حرفه‌ای باشد احتمال آن به صفر نزدیک است.

پوسته پوسته شدن و خارش سر

۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از کاشت مو ممکن است پوسته پوسته‌هایی در ناحیه گیرنده مو ایجاد شود که کاملا طبیعی است و بر نتایج کاشت تاثیر منفی نمی‌گذارد. این پوسته پوسته شدن ممکن است با خارش و تحریک پوست سر همراه باشد. تنها نکته قابل توجه در مورد این عارضه این است که باید از لمس و خارش پوست سر به طور کامل اجتناب کرد. معمولا اولین شستشوی سر ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد از کاشت مو انجام می‌شود  که باعث تخفیف این علائم می‌شود.

ریزش مو بعد از کاشت مو

معمولا چند هفته بعد از کاشت مو، موهای کاشته شده شروع به ریزش می‌کنند که شوک پیوند نامیده می‌شود. این عارضه کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد؛ چرا که فولیکول‌ها کاملا سالم بوده و تنها ساقه آنها ریزش پیدا می‌کند. ۲ تا ۳ ماه بعد از این عارضه فولیکول‌های کاشته شده شروع به رشد می‌کنند و پس از یک سال رشد آنها کاملا مشابه موهای دیگر است.

عوارض نادر کاشت مو چیست؟

تا اینجا در مورد عوارضی صحبت کردیم که قابل کنترل بوده و اغلب جزئی از یک فرایند طبیعی بهبود هستند. اما در ادامه عوارضی را معرفی می‌کنیم که نادر هستند و در ۹۹ درصد موارد اصلا اتفاق نمی‌افتند؛ اما در صورت مشاهده علائم این عوارض حتما باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد. این عوارض شامل:

  • کلوئید و زخم هایپرتروفیک: یک عارضه نادر است که پاسخ غیر طبیعی به آسیب پوستی نامیده می‌شود و تنها در افرادی بروز پیدا می‌کند که سابقه این زخم را داشته باشند.
  • سنکوپ: سنکوپ یا احساس ضعف و غش عارضه‌ای است که در بیماران مستعد اتفاق می افتد و اغلب با بالا نگه داشتن پاهای بیمار بهبود می‌یابد.
  • عفونت: عفونت یک عارضه نادر کاشت مو است که در اثر عدم رعایت مراقبت‌های بهداشتی قبل، حین و بعد از کاشت مو صورت می‌گیرد.
  • فیستول شریانی: این عارضه بیشتر در نواحی گیجگاهی بروز پیدا می‌کند و شامل ایجاد توده‌های زیرپوستی ضربان دارد است؛ علت این عارضه پاره شدن مویرگ‌ها بوده و اغلب بعد از ۶ ماه بهبود می‌یابد.
  • نکروز: نکروز یک عارضه دردناک و خطرناک است که در اثر قطع خونرسانی به پوست یا فولیکول اتفاق می‌افتد و می‌تواند آسیب دائمی وارد کند.

 

چگونه از عوارض کاشت مو پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از عوارض کاشت مو لازم است یک سری مراقبت‌های بعد از عمل را رعایت کنید تا نتایج قابل قبولی هم دریافت کنید. مهم‌ترین مراقبت‌های توصیه شده توسط متخصصان شامل:

  • شستشو ملایم موها بعد از اجازه پزشک
  • خواب و استراحت به شکل نیمه نشسته و به کمک اضافه کردن بالشت
  • اجتناب از فعالیت و ورزش شدید تا دو هفته
  • اجتناب از رفتن به استخر و سونا تا ۲ ماه
  • اجتناب از مصرف دخانیات و الکل تا دو هفته
  • اجتناب از مصرف داروهای ضد انعقاد خون تا دو هفته
  • پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید
  • استفاده از کمپرس سرد به منظور تسریع بهبود تورم

در کنار رعایت این مراقبت‌ها، می‌توانید با انتخاب یک کلینیک تخصصی معتبر،‌ خیالتان را نسبت به عوارض کاشت مو آسوده کنید. یک کلینیک معتبر و تخصصی با پرسنل مسئولیت پذیر خود تمام مراحل کاشت مو و حتی بهبود بعد از عمل را پیگیری کرده و تا حد امکان از بروز عوارض اجتناب می‌کند.