فشار خون بالا یک بیماری شایع است که به دلیل عوارض جدی که ایجاد می کند یکی از مهمترین مشکلات سلامتی است. این بیماری ممکن است تا زمانی که عوارضی ایجاد نکند هیچ علامتی نداشته باشد، در حالی که فشار خون بالا تأثیر مخربی بر مغز، قلب، کلیه ها و چشم ها می گذارد.
به گزارش ایسنا، در بسیاری از موارد علت اصلی سکته های مغزی خونریزی است. ۵۰ درصد نارسایی کلیه، نارسایی قلبی و حملات قلبی مربوط به فشار خون بالا است. به این دلایل واضح است که فشار خون باید به طور منظم و دوره ای اندازه گیری شود و در صورت بالا بودن فشار خون باید به موقع کنترل و کنترل شود.
قلب به عنوان یک پمپ عمل می کند. فشار خون نیروی جریان خون در برابر دیواره رگ است. وجود فشار خون طبیعی، به عنوان مثال. کمتر از ۱۲۰٫۸۰ میلی متر جیوه برای جریان یافتن خون در تمام رگ های بدن و رساندن مواد مغذی و اکسیژن به اندام های بدن ضروری است. اگر فشار خون بالاتر از حد طبیعی باشد، مضر است و میتواند به عروق و اندامهای حیاتی بدن مانند قلب، مغز، کلیهها و چشمها آسیب جدی وارد کند و باعث مشکلات سلامتی شود.
به گزارش سرویس بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، افراد مبتلا به فشار خون در صورت درمان به موقع و کنترل فشار خون کمتر دچار عوارض این بیماری خطرناک می شوند. کسانی که فشار خون بالا دارند علاوه بر تغییر سبک زندگی باید دارو نیز دریافت کنند و معمولاً برای کنترل فشار خون به بیش از یک دارو نیاز دارند.
اما نکته بسیار مهمی که می تواند به کنترل فشار خون کمک کند مصرف مواد مغذی از جمله لبنیات است که سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر است که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. خطر فشار خون بالا
فشار خون بالا؛ SBP حداقل ۱۴۰ میلیمتر جیوه و DBP با حداقل ۹۰ میلیمتر جیوه، یک عامل خطر اصلی برای انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی است و همچنان یک مشکل عمده سلامت جهانی است. سازمان بهداشت جهانی فشار خون بالا را به عنوان بزرگترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری طبقهبندی میکند که عمدتاً به دلیل عوامل محیطی از جمله رژیم غذایی و سایر جنبههای سبک زندگی است.
نتایج یک مطالعه متاآنالیز نشان داد که به ازای هر ۲۰۰ گرم مصرف روزانه لبنیات که عمدتاً به عنوان لبنیات کم چرب مصرف می شد، خطر ابتلا به فشار خون بالا ۱۶ درصد کاهش می یابد و خطر ابتلا به فشار خون بالا کاهش می یابد. (HTN) با ۳٪. محصولات لبنی سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین با کیفیت بالا، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که می تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کند.
اثرات کاهش فشار خون محصولات لبنی کم چرب ممکن است به الکترولیت هایی مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم نسبت داده شود. این مواد مغذی بر مقاومت عروقی تأثیر می گذارند، باعث گشاد شدن عروق می شوند و احتباس سدیم در کلیه ها را کاهش می دهند. شواهد همچنین نشان میدهد که آنزیمهای گوارشی منجر به آزادسازی پپتیدهای پروتئینی زیست فعال شیر میشوند که عملکرد اندوتلیال را تعدیل میکنند و منجر به اتساع عروق میشوند.
به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف لبنیات یکی از منابع غذایی روزانه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا است، زیرا به کنترل فشار خون آنها کمک می کند و برای افراد سالم مصرف این گروه غذایی یک تأثیر خوبی در کاهش خطر فشار خون بالا دارد. بنابراین یکی از راهکارهای کاهش فشار خون، مصرف روزانه لبنیات است. شیر، ماست