شاید شما هم به کیک و شیرینی علاقه زیادی داشته باشید، اما با وجود روغن و شکر و آرد در کیک، به خاطر رژیمی که دارید قید کیک خوردن را میزنید. اما به جای این که این خوراکی خوشمزه را از سبد غذایی خود حذف کنید، می توانید بدون روغن و آرد و شکر هم کیک خوشمزه و رژیمی درست کنید. در این مطلب از باملین قصد داریم طرز تهیه کیک رژیمی بدون روغن و شکر را آموزش دهیم که با وجود موز و جودوسر پرک کالری و انرژی بالایی دارد.
طرز تهیه کیک بدون روغن و شکر
کیکها از جمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و… تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. بسیاری از افرادی که دچار اضافه وزن یا بیماریهایی مانند دیابت هستند، منع مصرف شیرینیجات دارند و به همین دلیل نمیتوانند از طعم خوب کیک و دسر لذت ببرند؛ اما کیکهای رژیمی که با شیرین کنندههای طبیعی مثل عسل و یا میوه تهیه میشوند، میتوانند حس خوب خوردن یک کیک خوشمزه را برای این افراد به همراه داشته باشند. کیک رژیمی با موز و جو دوسر پرک یکی از انواع همین کیکهاست که برای شیرین کردن آن از قند طبیعی میوه موز استفاده میشود و میتواند حس خوب خوردن کیک را بدون نگرانی برای شما ایجاد کند. اگر دوست دارید این کیک سالم و خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش این کیک رژیمی ساده و فوری همراه ما باشید.
مواد لازم
جو دوسر پرک: یک و نیم پیمانه
موز رسیده: ۲ عدد
شیر گرم: ۲ لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
پکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
عسل: ۱ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: ۱ مشت
طرز تهیه
برای درست کردن این کیک رژیمی خوشمزه ابتدا جو دوسر پرک را داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس دو لیوان شیر داغ را به آن اضافه کنید و به مدت ۱ ساعت کنار بگذارید تا جو کاملا خیس بخورد و نرم شود. در مرحله بعد موزهای رسیده را پوست بگیرید و با چنگال کاملا له کنید و به ظرف جو دوسر پرک اضافه کنید. تخم مرغ را هم بریزید و مواد را با چنگال خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. حالا پکینگ پودر، پودر کاکائو و عسل را اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید تا مواد یکدست شود و بعد مایه کیک را داخل قالب موردنظرتان بریزید. مقداری گردوی خرد شده روی مواد بپاشید و ظرف کیک را داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم کردهاید، به مدت ۴۰ دقیقه بگذارید تا کیک بپزد. نوش جان.
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل
۱ ـ برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
۲ ـ دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دستتان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحماتتان هدر میرود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمیکند.
۳ ـ در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.