این ۱۲ غذای خوشمزه گیلانی رو حتما یک بار امتحان کنید! | معروف ترین غذاهای گیلان

وقتی نام گیلان را می شنویم ناخودآگاه پس از جنگل های سرسبز و جاذبه های گردشگری آن، به یاد غذاهای متنوع و خوشمزه گیلان میوفتیم. گیلان از آن شهرهایی است که در طول سفر به آن باید حتما بخشی از سفر را به شکم گردی و تجربه طعم های جدید غذاهای رشتی اختصاص دهید. غذاهای محلی و خوشمزه ای که دورچین غذا اهمیت زیادی دارد. همیشه گیلان به عنوان یکی از محبوب ترین شهرها برای تمام مردم ایران محسوب شده است. در این مطلب از باملین قصد داریم ۱۲ غذای خوشمزه گیلانی که حتما باید یکبار آنها را امتحان کنید را به شما معرفی کنیم.

 

معروف‌ترین غذاهای گیلانی

ابتدا با چند پیش‌غذای خوشمزه‌ی گیلانی شروع می‌کنیم:

 

 

۱. کال کباب گیلانی، ترکیبی از طعم‌های بی‌نظیر

کال کباب، نام یکی از دسرهای خوشمزه گیلان است که هیچ اثری از گوشت در آن نمی‌بینید! کال کباب با بادمجان، گردو، انار یا آب انار، رب انار و سبزی محلی چوچاق و سیر درست می‌شود. این پیش‌غذای خوشمزه، ترکیبی از رنگ‌های قرمز، سفید و سبز است. کال کباب ترکیبی عالی از طعم‌های بی‌نظیر است که مطمئناً شما را عاشقِ خودش می‌کند. کال کباب برای افرادی که وگان هستند یا به هر دلیلی گوشت نمی‌خورند، یک پیش‌غذای عالی و مقوی است.

 

 

 

خواص کال کباب گیلانی

کال کباب، از جمله غذاهای رژیمی است که کالری بسیار کمی دارد و شما را سیر نگه می‌دارد. به دلیل وجود انار و رب انار در کال کباب، این دسر خوشمزه فشار خون و قند خون شما را پایین می‌آورد.

 

 

۲. زیتون پرورده، یک پیش‌غذای پرطرفدار

 

 

کمتر کسی است که زیتون پرورده را دوست نداشته باشد! در سفره‌های گیلانی، وجود زیتون پرورده از واجبات است! اگر در رودبار، انواع زیتون‌های طعم‌دار را امتحان نکردید، در شهرهای گیلان این کار را انجام دهید و از طعم بی‌نظیر زیتون پرورده اصل لذت ببرید. زیتون پرورده از زیتون، مغز گردو، آب انار ترش یا رب انار ترش، سیر، گلپر و سبزی‌های معطر درست می‌شود.

 

 

خواص زیتون پرورده

زیتون پرورده به خاطر وجود انار و زیتون، یک غذای عالی برای خون‌سازی در بدن شما است. زیتون پرورده سرشار از آهن است و باعث تامین انرژی بدن شما می‌شود. خوردن زیتون پرورده در کنار غذا، کمکتان می‌کند که زودتر احساس سیری کنید و جلوی پرخوری را می‌گیرد. وجود زیتون و رب انار در این پیش‌غذای خوشمزه، به کاهش فشار خون شما نیز کمک می‌کند؛ اما یادتان باشد که در مصرف زیتون پرورده زیاده‌روی نکنید.

 

 

۳. ترشِ تره، یک غذای متفاوت و جذاب

 

 

ترشِ تره، یک غذای ترش‌مزه و لذیذ در گیلان است که برای درست کردن آن از سبزیجات محلی و خوشمزه مانند گشنیز، جعفری، سیر، اسفناج، برگ چغندر، تره و… استفاده می‌شود. آب نارنج و رب انار یا رب آلوچه باعث ترش شدن این خورشت خوشمزه می‌شود. ترشِ تره از آن جمله غذاهایی است که بعد از امتحان کردن آن، خیلی زود دوباره هوس خوردنش را خواهید کرد!

 

 

خواص ترش تره

ترش تره به دلیل وجود سبزی‌ها و آب انار، سرشار از آهن و ویتامین C است. ترش تره از جمله غذاهای رژیمی است که کالری پایینی دارد و حسابی شما را سیر نگه می‌دارد.

اهل کباب هستید؟ پس باید برای امتحان کردن غذای بعدی، عجله کنید؛ زیرا یک مدل کباب فوق‌العاده و بسیار خوشمزه است.

 

 

۴. کباب ترش، طعم واقعی کباب

 

کبابِ ترش، یک مدل از غذاهای خاص گیلان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا جزو غذاهای مجلسی گیلانی‌ها است که برای مهمانان ویژه خود درست می‌کنند. کباب ترش گیلانی از فیله‌ی گوساله، مغز گردوی چرخ‌کرده، آب انار ترش، رب آلوچه، پیاز، سیر، انجیر پودرشده و نمک و فلفل درست می‌شود. کباب ترش برای افرادی که رژیم کتوژنیک دارند عالی است. اگر رژیم کم‌کربوهیدرات دارید می‌توانید کباب ترش را بدون نان و برنج میل کنید.

 

 

 

۵. اناربیج، خورشتی از خانواده‌ی فسنجان‌ها

 

 

اناربیج، یکی از غذاهای خوشمزه‌ی گیلان است. این غذا به خورشت فسنجان شباهت زیادی دارد. برای درست کردن اناربیج از گوشت قرمز یا گوشت مرغ، گردو، بادمجان و سبزی‌های محلی استفاده می‌شود. اناربیج یکی از غذاهای خوشمزه‌ی گیلانی است که آن را با برنج، زیتون پرورده و ماست می‌خورند.

 

 

۶. باقالاقاتق، یکی از بهترین غذاهای گیلانی

یکی از خوشمزه‌ترین و سبک‌ترین غذاهای گیلان، باقالاقاتق است. این غذای خوشمزه از لوبیای کشاورزی، شوید، سیر و تخم‌مرغ درست می‌شود. باقالاقاتق با سیرترشی و برنج کته خورده می‌شود. اگر به رستوران‌های سنتی و روستایی گیلان بروید، می‌بینید که این خورشت را در ظرف‌های گَمِج سفالی برای شما سرو می‌کنند. باقالاقاتق به پاچه باقلا یا باقالی رشتی نیز معروف است. این غذا ترکیبی عالی از کربوهیدرات، ویتامین‌ها و پروتئین است و از جمله غذاهای کم‌کالری محسوب می‌شود که ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد. گیلانی‌ها، باقالاقاتق را به همراه برنج کته‌شده، سیر ترشی، زیتون پرورده و ترشی میل می‌کنند.

 

 

خواص باقلاقاتق

باقلاقاتق، یکی از غذاهای مناسب برای گیاه‌خواران است. این غذا، رژیمی و کم‌کالری است و برای وعده شام نیز گزینه مناسبی به حساب می‌آید. باقلاقاتق، ویتامین‌های زیادی دارد و سرشار از آهن، ویتامین A و ویتامین B است.

 

 

۷. آش ترش، یک آش ترش گیلانی

آش ترش، از آش‌های سنتی گیلان است که از قدیم به عنوان آش ویارانه درست می‌شد. آش ترش گیلانی، طرفداران زیادی دارد و به همراه ماهی شور سرو می‌شود.

 

 

خواص آش ترش

آش ترش، به دلیل سبزی‌هایی مثل اسفناج، چغندر و گوجه‌سبز، سرشار از آهن و ویتامین‌ها است و مدت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد.

 

 

۸. کاکا، پنکیک گیلانی!

کاکا، نوعی کیک تابه‌ای یا پنکیک است که از شیرینی‌های سنتی گیلان به حساب می‌آید. گیلانی‌ها، این شیرینی خوشمزه را در فصل پاییز و زمستان درست می‌کنند. کاکا، یک عصرانه دلچسب است که به همراه چای سرو می‌شود و سرشار از مواد مغذی برای بچه‌ها و بزرگ ترها است. مزیت کاکا این است که بدون فر هم درست می‌شود. کاکا به دلیل وجود کدو حلوایی، برای خانم‌های باردار و تازه زایمان کرده بسیار مفید و مغذی است.

 

 

 

 

 

۹. مرغ شکم‌پر گیلانی، یک غذای لاکچری

اگر به دنبال یک غذای مجلسی خوشمزه و لذیذ هستید، مرغ شکم‌پر گیلانی را امتحان کنید. مرغ، گردو، رب انار و سبزی‌های معطر از جمله برگ چغندر، خالواش، گشنیز، نعناع از جمله مواد اصلی برای درست کردن مرغ شکم‌پر هستند. در رستوران می توانید این غذا را سفارش دهید و در کنار اعضای خانواده‌ی خود از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

 

 

 

۱۰. چغرتمه، یک غذای لذیذ و پرپروتئی

 

 

چغرتمه، یک غذای بسیار خوشمزه است که با مرغ، تخم‌مرغ، پیاز و رب درست می‌شود. از نظر مواد غذایی، این خورشت، یک غذای پر از پروتئین محسوب می‌شود که هم برای ورزشکاران و هم برای کودکان در سنین رشد عالی است. چغرتمه با برنج، ماست، ترشی یا سالاد سرو می‌شود.

 

 

۱۱. کوکوی گوشت، یک شام پرطرفدار

کوکوی گوشت، یک غذای فوق‌العاده برای علاقه‌مندان به گوشت است. کوکوی گوشت، یک گزینه‌ی خوب برای وعده‌ی شام شما است که طعم بسیار خوبی هم دارد. این غذا برای کودکان و ورزشکاران هم بسیار مقوی است؛ زیرا از گوشت چرخ‌کرده، مغز گردوی نگینی خردشده، سیب‌زمینی، پیاز، تخم‌مرغ و آرد نخودچی درست می‌شود.

 

 

 

۱۲. میرزاقاسمی، غذای معروف گیلانی‌ها

میرزاقاسمی، یک غذای شمالی خوشمزه است که هم در گیلان و هم در مازندران سرو می‌شود. میرزاقاسمی عطر و طعم بسیار خوبی دارد. برای درست کردن میرزاقاسمی، از بادمجان کبابی، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر و تخم‌مرغ استفاده می‌شود. اضافه کردن سیر تازه‌ی محلی، رمز خوشمزه‌تر شدن میرزاقاسمی گیلانی‌ها است. خیلی‌ها میرزاقاسمی را در کنار غذای اصلی خود میل می‌کنند و خیلی‌ها هم دوست دارند که مثل مردم محلی گیلان میرزاقاسمی را با نان، سیر تازه، برنج و باقالی بخورند.