بازار داغ موبایل رفرش؛ تغییر سیاست واردات آیفون در سال جدید؟!

به گزارش باملین به نقل از ایسنا، ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و جدیدتر عواقبی به دنبال دارد که از جمله می توان به دور زدن طرح رجیستری و فروش آیفون ۱۳ کارکرده، بازسازی شده یا غیر اورجینال اشاره کرد. البته تاکنون پیشنهادی در دولت برای رفع ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ ارائه نشده است و باید دید در سال جدید تغییری در این سیاست رخ خواهد داد یا خیر.

از ابتدای پاییز ۱۴۰۱ واردات آیفون ۱۴ و جدیدتر به صورت تجاری و مسافربری به کشور ممنوع است. این تصمیم به دلیل وجود رجیستری و گارانتی، قیمت آیفون ۱۳ را نسبت به آیفون ۱۴ و ۱۵ گرانتر کرد و اکنون برخی ترجیح می دهند با هزینه کمتر از آخرین فناوری موجود استفاده کنند و در عین حال از یک تلفن همراه ارزان قیمت استفاده کنند. کارت خود را فعال کنید و با موبایل ارزان قیمت با آخرین مدل آیفون به اینترنت متصل شوید و کار خود را انجام دهید.

مدتی بعد سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که بعید است مصوبه ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به بالا تغییر کند و ورود، استفاده، استفاده و فروش این تلفن همراه است. ممنوع است. همچنین بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، روند جمع آوری آیفون ۱۴ و ۱۵ قاچاق از بازار از هفته دوم مهرماه آغاز شده است.

عواقب ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵

اما به گفته برخی از فعالان بازار، این ممنوعیت عواقبی هم داشت. اول اینکه با توجه به رشد تکنولوژی، روش های مختلفی برای دور زدن سیستم رجیستری وجود دارد که عملا آنتن دهی آیفون ۱۴ و ۱۵ را باز می گرداند و این ممنوعیت واردات باعث کاهش بیشتر درآمد دولت و همچنین ضرر اقتصادی واردکنندگان شده است. از فرصت واردات این محصول محروم شده اند، آن را به ارمغان آورده است.

از سوی دیگر با توجه به کاهش تولید آیفون ۱۳ پس از تولید مدل های جدید، ورود تعداد زیادی از آیفون ۱۳ که معمولا کارکرده، ریفربی شده یا غیر اورجینال هستند، باعث رنج برخی کاربران شده است.

رفرش موبایل چیست؟

در حال حاضر، آیفون های قبل از ۱۴ عمدتاً به روز شده یا بسته بندی مجدد می شوند. هنگامی که یک تلفن همراه آیفون خراب می شود، فروشگاه های اپل در سراسر جهان آن تلفن همراه را از مشتری می گیرند و محصول جدیدی را به او پیشنهاد می کنند. پس از مدتی که دوره تحویل موبایل های قدیمی به پایان می رسد، موبایل های آسیب دیده بازیابی شده و با برچسب RF ارسال می شوند که به معنای بازسازی است. این محصول در بازار کشورهای دیگر موجود است و قیمت آن کمتر است. اما از آنجایی که نمایندگی اپل در ایران وجود ندارد، این برچسب محصول تغییر خواهد کرد. البته این موبایل ها تقلبی نیستند و ساخت خود اپل هستند اما با این وجود آپدیت هستند. نکته اصلی در اینجا این است که این گوشی های موبایل باید ارزان تر از کالای اصلی به فروش برسند و کاربر باید از این مشکل آگاه باشد، اما این مشکل در بسیاری از موارد دیده نمی شود.

البته مشتری می تواند شماره سریال تلفن همراه را در سایت اپل وارد کند، با در نظر گرفتن وضعیت گوشی (فعال یا غیر فعال) متوجه می شود که محصول از کدام کشور و از کدام کشور سفارش داده شده است.

حالا با شروع سال جدید بازار شایعات داغ شده و بار دیگر بحث رفع ممنوعیت آیفون مطرح شد که بلافاصله تکذیب شد و اعلام شد پیشنهادی در دولت برای لغو واردات آیفون ۱۴ ارائه نشده است. ممنوعیت تاکنون و ۱۵ و هیچ تصمیم جدیدی برای واردات گرفته نشده است و باید منتظر ماند تا ببینیم آیا در سال جدید تغییری در رویه فعلی ایجاد خواهد شد؟ به عنوان مثال انجمن واردکنندگان قبلاً پیشنهاد کرده بود که آیفون ۱۴ به صورت محدود وارد شود تا از قاچاق جلوگیری شود. یکی از دلایل اصلی ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵، نرخ بالای این محصول است و این در حالی است که در حال حاضر قیمت جهانی آیفون و گوشی های پرچمدار سامسونگ یعنی . آیفون ۱۵ و اس ۲۴ تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.