زیبایی و سلامت پوست و مو می تواند از مهمترین دغدغه های خانم های و آقایان باشد. در واقع داشتن مو و پوست سالم یکی از اصول زیبایی است که باید با روش های مختلف به آن رسیدگی کرد. یکی از ساده ترین روش ها برای حفظ سلامت پوست و مو استفاده از ماسک های صورت خانگی است. در این مطلب از باملین قصد داریم روش تهیه ماسک خانگی با آب برنج را توضیح دهیم.
آب برنج چیست؟
آب برنج این روزها به عنوان یک عنصر اصلی در روال زیبایی افراد شناخته می شود و حتی در بسیاری از برندهای مراقبت از پوست و مو گنجانده شده است. آب برنج یک یا همان نشاسته ای که از آبکش کردن یا جوشاندن برنج خارج می شود، یک ماده شیری رنگ است که به دلیل دارا بودن مقدار زیادی ماده معدنی و ویتامین مانند انواع آنتی اکسیدان، اسیدهای آمینه، ویتامین B، ویتامین C و ویتامین E تاثیر زیادی بر سلامت پوست و مو دارد. برنج نه تنها یک ماده خوراکی است که سوخت و ساز بدن را تامین می کند، بلکه میتواند از راههای مختلف به سلامت پوست شما کمک کند. آب برنج فواید بسیاری برای مو دارد که از جمله آنها می توان به رشد موها، کاهش موخوره، تقویت ریشه مو، براق کنندگی، درمان شوره سر و نرم کنندگی مو اشاره کرد. بیشتر مزایایی که در ادامه به شما خواهیم گفت، حاصل تجربیات مردم است. در ادامه با معرفی فواید آب برنج برای پوست با راهنماتو همراه باشید.
فواید آب برنج برای پوست
۱- روشن کننده پوست
حتما شما هم متوجه درخشش پوست مردم کره، چین و ژاپن شده اید. راز داشتن پوست بی عیب و نقص آنها، استفاده از محصولات زیبایی حاوی آب برنج است. آب برنج حاوی مواد شیمیایی مفیدی است که می تواند هایپرپیگمانتاسیون، لکه های خورشیدی و لکه های پیری را درمان کند. در واقع بسیاری از افراد ادعا می کنند که تنها پس از چند بار استفاده از آب برنج شاهد صاف و شفاف شدن پوست خود بوده اند.
۲- کاهش منافذ باز پوست
منافذ باز پوست اغلب در پوست های چرب و مختلط شایع است. این منافذ باز در اثر گشادشدن منافذ طبیعی پوست که در همه افراد وجود دارد، ایجاد شده و موجب بروز مشکلاتی مانند آکنه می شوند. آب برنج در درمان منافذ پوست نقش یک تونر و قابض پوست را ایفا می کند و به دلیل برخورداری از ویتامین های B، C و E به بسته شدن منافذ باز پوست کمک می کند. این ماده همچنین با کنترل ترشح سبوم از چرب شدن بیش از حد پوست جلوگیری کرده و موجب مات شدن آن می شود.
۳- ضد پیری و چین و چروک
چین و چروک های پوستی می توانند ظاهر پوست را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهند و موجب کاهش اعتماد به نفس شوند. در حالی که متوقف کردن علائم پیری غیرممکن است، اما همیشه راه هایی برای کاهش سرعت آنها وجود دارد. آب برنج حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که از آسیب رسیدن به کلاژن و الاستین پوست جلوگیری کرده و موجب افزایش خاصیت ارتجاعی و سفت شدن پوست می شود.
۴- ضد آفتاب
دی ان ای یا ماده زندگی بخش لایه درم پوست در برابر اشعه فرابنفش خورشید دچار آسیب می شود و برای محافظت از این سلول ها اقدام به تولید ملانین می نماید. ملانین نوعی رنگدانه است که از آسیب رسیدن به پوست جلوگیری می کند. در نهایت این رنگدانه ها موجب قهوه ای شدن پوست می شوند. قرار گرفتن پوست در معرض نورخورشید همچنین پوست شما را به پیری زودرس، لکه های خورشیدی و آفتاب سوختگی نیز دچار خواهد کرد. آب برنج به کاهش آسیب های ناشی از نور خورشید و بهبود سریع پوست کمک کرده و از خواص خنک کنندگی آن نیز در درمان التهاب، قرمزی و خارش استفاده می شود.
۵- آرامش بخش پوست
برخی از بیماری های پوستی می توانند باعث تحریک و خارش پوست و در نهایت قرمزی و بثورات پوستی شوند. آب برنج به دلیل برخورداری از خواص خنک کنندگی به تسکین پوست های تحریک شده کمک می کند. یک مطالعه نشان می دهد که شستشوی پوست با آب برنج می تواند وضعیت پوست را تا ۲۰ درصد بهبود ببخشد.
۶- محافظت از سد پوستی
سد پوستی اولین لایه محافظتی از پوست است است که علاوه بر حفظ شرایط داخلی بدن، از شما در برابر خطرهای خارجی محافظت میکند. هنگامی که سد طبیعی مختل می شود، پوست ما خشک و بدون محافظت می شود و ممکن است به انواع بیماری های پوستی دچار شویم. یک مطالعه نشان می دهد که آب برنج می تواند به بهبود عملکرد سد طبیعی پوست کمک کند. این مطالعه همچنین بر تاثیر آب برنج در بهبود درماتیت آتوپیک یا همان اگزما تاکید می کند.
در ادامه با آموزش دو روش تهیه آب برنج با راهنماتو همراه باشید
۱- روش جوشاندن
در این روش کافی است پس از جوشاندن برنج آب آن را دور نریزید و جدا کنید و بگذارید کاملا خنک شود. این آب مملو از مواد مغذی است که می توان از آن به عنوان ماسک مو یا ماسک صورت استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای جوشاندن برنج و تهیه آب برنج هیچ گونه نمک و روغنی به آن اضافه کنید و کاملا خالص باشد. همچنین، توصیه می شود آب برنج را به صورت رقیق مورد استفاده قرار دهید. از آنجایی که این ماده همیشه غلیظ است، توصیه می شود آن را با مقداری شیر رقیق کنید.
۲- روش تخمیر
آماده سازی آب برنج با این روش زمانبرتر از روش قبلی است، اما گفته می شود که مزایای بیشتری نسبت به روش قبلی به همراه دارد. ابتدا برنج را چند با بشویید. سپس آن را درون یک ظرف پر از آب بریزید و بگذارید یک یا دو شبانه روز خیس بخورد. سپس آب آن را جدا کنید و مورد استفاده قرار دهید.