یکی از مشکلاتی که در خرید اینترنتی معضل اصلی مردم است، تشخیص سایز کفش است. احتمالا شما هم در اینترنت کفش های زیبایی را دیده اید که دقیقا مطابق با سلیقه شماست، اما به خاطر عدم اطلاع از سایز دقیق کفش و پای خودتان، نمی توانید خرید اینترنتی را انجام دهید. حتی شده بعضی از افراد خرید اینترنتی خود را انجام می دهند ولی با کفشی که سایز پای آنها نیست مواجه می شوند. پس اگر نمی خواهید پول خود را هدر دهید و دقیقا سایز پای خود را بدانید، بهتر است این مطلب از باملین را بخوانید و با ترفندهای تشخیص سایز پا و کفش، خرید اینترنتی خود را انجام دهید.
تشخیص سایز دقیق پا برای خرید اینترنتی
این روزها با افزایش محبوبیت فروشگاههای آنلاین، مصرفکنندگان به طور فزایندهای خرید سریع و آسودهی آنلاین را انتخاب میکنند. شما میتوانید از سر تا نوک پا لباس بخرید، بدون اینکه پای خود را از خانه بیرون بگذارید. ممکن است فکر کرده باشید فقط بشود لباسی زیبا یا کیفِ دستی شیکی به صورت آنلاین خرید؛ در صورتی که میشود بدون نگرانی در مورد انتخاب سایز اشتباه، کفش نیز بخرید. اگر برخی از کفشهای زیبا و تک را بصورت آنلاین مشاهده کردید، اجازه ندهید ترس از انتخاب سایز اشتباه، شما را از خرید آنها باز دارد! در عوض فقط طول پای خود را اندازه بگیرید و برای لذت بردن از آن جفت کفش جدید عجله کنید! حال پرسش مهم این است که چگونه میتوانید خطر انتخاب سایز اشتباه را کاهش داد و به سایز مناسب رسید؟
افرادی در این زمینه تحقیق کرده و انواع کفش را از نزدیک بررسی نمودهاند. آنها به تفاوتهای اساسی در اندازه و ویژگیها توجه کردهاند و نگاه دقیقی به شکل و جزئیات میکنند؛ زیرا ممکن است یک مدل کفش برای پاهای باریک مناسبتر باشد و مدل دیگر، مانند چکمههای بلندِ بدون زیپ برای کسانی که ساق پای باریک و کف پای صاف دارند، راحتتر باشد. در وبسایت دولیتا در بخش اطلاعات محصول، توضیحاتی دربارهی راحتی و خصوصیات کفش نوشته شده است. برای مثال ذکر شده «این کفش، بزرگپا است. اگر اندازهی پای شما معمولی است یک سایز کوچکتر انتخاب کنید.» یا برعکس «این کفش، کوچکپا است. اگر اندازهی پای شما معمولی است یک سایز کوچکتر انتخاب کنید.»
نکاتی برای انتخاب سایز کفش مناسب هنگام خرید آنلاین
طول پا
اندازه گیری طول پا بسیار مهم است. با دانستن طول پا به سانتیمتر میتوانید به راحتی جدول سایزِ تولیدکننده را پیدا کرده و به راحتی سایز کفش متناسب خود را سفارش دهید.
شکل کفش و پای شما
توجه به مدل کفشی که انتخاب میکنید بسیار مهم است. کفشهای نوک تیز باید به اندازهی بزرگتر انتخاب شوند زیرا خود مدل این کفشها، کمی کوچکتر از سایز معمول است. اگر روی پای برجستهای دارید ، کفشی برگزینید که زیپش در کنار، جلو یا قسمتی از پاشنهی پا قرار داشته باشد: یا وقتی پای شما پهن است، توصیه میکنیم از کفشهای نوکتیز یا کفشهای دارای درز در پهنترین قسمت کف پای خود اجتناب کنید.
نیمسایز
گاهی اوقات، سایز پای افراد، بین دو سایز استاندارد قرار میگیرد. اگر این مورد برای شما نیز صادق است، از برندهایی انتخاب کنید که در جدول اندازهی کفشهایشان سایز نیم دارند.
مناسبِ فصل
به کفشهای فصلی توجه کنید. در طول تابستان، پاها اغلب متورم و گاهی بزرگتر میشوند. بنابراین توصیه میکنیم قبل از خرید آنلاین کفش همیشه پای خود را اندازه بگیرید. همچنین اگر به دنبال کفش گرم زمستانی با خز هستید، اندازه بزرگتر را انتخاب کنید زیرا پای فشرده خیلی سریع سردتر میشود.
در بخش اطلاعات محصول، توضیحاتی دربارهی راحتی و خصوصیات کفش نوشته شده است. برای مثال ذکر شده «این کفش، بزرگپا است. اگر اندازهی پای شما معمولی است یک سایز کوچکتر انتخاب کنید.» یا برعکس «این کفش، کوچکپا است. اگر اندازهی پای شما معمولی است یک سایز کوچکتر انتخاب کنید.»
چگونه پای خود را به درستی اندازهگیری کنیم؟
سایز پای فرد در طول زمان تغییر میکند. این موضوع به عوامل مختلفی از جمله سن، بارداری، افزایش وزن، احتباس مایعات و عوامل دیگر مربوط میشود. به همین دلیل است که اندازه گیری پا قبل از خرید آنلاین کفش جدید، بسیار مهم است. اما به راحتی میشود این کار را در خانه انجام داد.
توجّه به این نکته ضروری است که هیچ استانداردی در جهان برای سایز کفش وجود ندارد. سایز کفش ممکن است از تولیدکنندهای به تولیدکنندهی دیگر متفاوت باشد. بنابراین بسیار راحت است که طول پای خود را برحسب سانتیمتر بدانید و قبل از خرید کفش، جدول سایز تجاری آن تولیدکننده را بررسی کنید.
برای اندازهگیری سایز پای خود تنها به کاغذ A4، خودکار و خط کش نیاز دارید.
قدم اوّل
پای خود را روی کاغذ بگذارید.
قدم دوم
قلم خود را به حالت عمودی نگه دارید و دور پا را خط بکشید. روی کاغذ دو نقطه را باید مشخص کنید: یکی نقطهای که پاشنهی پای شما پایان مییابد و دیگری، نقطهای که منتهیالیه بلندترین انگشت شماست.
قدم سوم
فاصلهی بین دو نقطه را با خطکش اندازه بگیرید.
قدم چهارم
با اندازهگیری فاصلهی بین دو نقطهی پاشنه و [نوک]بلندترین انگشت طول پای خود را تعیین کنید.
قدم پنجم
همین کار را با پای دیگر خود انجام دهید.
قدم ششم
گاهی طول دو پا کمی با هم اختلاف دارد. در این مورد، سایز کفش را با توجه به پای بزرگتر انتخاب کنید (به عنوان مثال، اگر سایز پای چپ شما ۳۸ و سایز پای راست شما ۵/۳۷ باشد، سایز ۳۸ را انتخاب کنید.)
جدول سایز کفش زنانه
جدول سایز کفش مردانه
ذکر این نکته ضروری است که هیچ استاندارد جهانی منحصربهفردی برای سایز کفش وجود ندارد. بنابراین دادههای دو جدولی که آمده است، صددرصد قابل اتکا نیست.