به گزارش باملین با شروع فصل سرما افراد زیادی دچار سرماخوردگی می شوند و شاید دوست نداشته باشند که سریعا به دکتر مراجعه کنند. شما می توانید با تغذیه سالم و غذاهای مختلف به درمان خانگی خود بپردازید. نخودآب یکی از غذاهایی است که در درمان خانگی سرماخوردگی بسیار موثر است که در ادامه طرز تهیه آن را می توانید بخوانید.
فصل بیماریهای عجیب و غریب و سرماخوردگی، کرونا و آنفلوانزا شروع شده است و هر طرف را که نگاه بکنید یک نفر مشغول عطسه کردن یا سرفه زدن است! بهترین کار در کنار درمان پزشکی، خوردن غذاهایی است که سیستم ایمنی را بالا ببرد و همچنین مرهمی باشد برای مشکلات جسمی که این بیماریها ایجاد میکنند.
مواد لازم:
نخود | ۲ پیمانه |
ماهیچه یا گوشت تکهای گوسفندی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ بزرگ |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
پودر دارچین و پودر زیره | به مقدار دلخواه |
بلغور گندم | ۳ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
در ابتدا نخود را از شب قبل خیس کنید. یا اگر برای شب قصد پخت و پز دارید از صبح آن را خیس کنید. چندبار هم آب آن را عوض کنید که نفخ آن به میزان مناسبی گرفته بشود.
بلغور گندم را نیز بشویید و کمی داخل آب قرار بدهید.
گوشت را به همراه نخود، پیاز خرد شده، بلغور گندم، آب، پودر دارچین و پودر زیره داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید با در بسته آرام آرام بپزد. اگر عجله دارید استفاده از زودپز به شما توصیه میشود.
در زودپز ۲ ساعت زمان برای اینکه نخودآب شما حسابی جا بیفتد کافی است. اما اگر در قابلمه آن را تهیه میکنید ۳ تا ۵ ساعت به آن زمان بدهید. در انتها نمک آن را اندازه کنید.
اگر در مواقع عادی و به دور از بیماری قصد پختن این غذا را دارید، میتوانید در ابتدا پیاز و گوشت را با کمی روغن تفت بدهید و بعد نخود و بقیه مواد را اضافه کنید و بگذارید بپزند. اما در زمان بیماری بهتر است از روغن استفاده نکنید و به صورت طبیعی بپزد.
در صورتی که تمایل دارید میتوانید برنج هم آبکش کنید و این غذا را در کنار پلو سرو کنید. نوش جان