با این ۲۰ راهکار جلوی هر نوع ریزش مو در مردان و زنان را بگیرید!

ریزش مو قطعا یکی از دغدغه هایی است که می تواند هر فردی را در یک روزی به خود مشغول کند. به هر حال هر فردی از یک سنی به بعد دچار ریزش مو به دلایل مختلف خواهد شد که باید با راهکارهای مختلف جلوی این اتفاق را گرفت. مو عامل زیبایی هر انسانی است و با ریزش آن مطمئنا جذابیت افراد هم کمتر خواهد شد. هر فرد به دلایل مختلف مانند ژنتیک، استرس، محیط زیست و … ممکن است دچار ریزش مو شود، اما پس از تشخیص علت می توان با راهکارهایی جلوی این ریزش را گرفت. در این مطلب از باملین می توانید ۲۰ راهکار اصلی برای جلوگیری از ریزش مو در مردان و زنان را بخوانید.

 

چرا موها می ریزند؟

ریزش مو علل گوناگونی دارد که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. درست است که ریزش مو بدون درد اتفاق می‌افتد، ولی آن را می‌توان یک تجربه‌ استرس‌زا دانست. در واقع همانطور که استرس و ریزش مو به‌طور طبیعی با یکدیگر در ارتباط هستند و استرس ناشی از موضوعات دیگر می‌تواند منجر به ریزش مو شود، فرایند ریزش مو نیز استرس‌زا است و می‌تواند ریزش مو را تشدید کند.

ناپدید شدن مو‌ها به صورت روزانه به خصوص در زنان، زیبایی آن‌ها را تحت شعاع قرار می‌دهد. البته اکثر آقایان، ریزش مو را به عنوان یک نتیجه طبیعی پیری می‌پذیرند. با این‌حال ریزش مو در مردان نیز یکی از اتفاقات ناراحت کننده و استرس برانگیز است.

همه‌ افراد ریزش مو دارند. شاید باورش سخت باشد، اما هر فرد به طور متوسط ۱۰۰ تار مو در روز از دست می‌دهد. موها می‌ریزد و دوباره رشد می‌کند؛ این یک چرخه بی انتهاست. اما در بعضی افراد این چرخه در نقطه‌ای متوقف شده و تعداد مو‌های ریخته بیشتر از تعداد موهایی می‌شود که دوباره درمی‌آیند.

این اتفاق در مردان از شقیقه‌ها شروع شده و اصطلاحا به صورت M شکل می‌شود. با گذشت زمان ریزش مو در اطراف و بالای سر ادامه پیدا می‌کند و در نهایت منجر به طاسی کامل می‌شود.

برای بسیاری از زنان نیز، کم پشت شدن و ریزش مو‌ها موضوعی مهم و جدی است. دلیل بروز این وضعیت در زنان ممکن است به علت ژنتیک یا نحوه آرایش مو‌ها باشد. خوشبختانه، ریزش مو در زنان معمولا بیشتر به علت استفاده از لوازم آرایش ایجاد می‌شود تا این که ناشی از نوعی بیماری باشد.

 

تصورات زیادی در مورد علت ریزش مو در مردان جوان و زنانی که در سنین مختلف هستند وجود دارد که می‌تواند برای افرادی که از مشکل ریزش مو رنج می‌برند گیج کننده باشد. با شناخت عوامل ریزش مو می‌توان به راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش مو دست یافت.

اما باید بدانید که علت ریزش مو اغلب یکی از موارد زیر است:

  • کمبود مواد مغذی ضروری در بدن
  • استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی همچون رنگ مو، اسپری مو، مواد دکلره و مواد فر و صاف کننده مو
  • حرارت ناشی از سشوارها و اتوی مو
  • رژیم غذایی نامناسب و عادات ناسالم
  • عدم تعادل هورمونی
  • مصرف برخی از داروها
  • شوره سر و یا سایر اختلالات پوست سر
  • استرس، تنش، ناراحتی فکری و نگرانی
  • دلایل ژنتیکی

 

۲۰ راه‌ حلی که باعث جلوگیری از ریزش مو در مردان و زنان می‌شوند!

احتمالا همه افراد در برهه‌ای از زمان با این سوال مواجه شده‌اند که “برای جلوگیری از ریزش مو چه باید کرد؟ ” قبل از هر چیز باید از اقدامات خودسرانه پرهیز کنید و به پزشک متخصص مراجعه کنید. یک پزشک می‌تواند با روش‌های تخصصی، دلایل اصلی ریزش موی شما را متوجه شده و بهترین روش درمان را به شما پیشنهاد دهد.

با این توضیحات ما در ادامه به بیست راهکار مهم و اساسی برای این منظور اشاره خواهیم کرد که می‌توانند به کاهش روند ریزش مو و حفظ سلامت آن کمک کنند.

 

۱. تغذیه‌ مناسب برای جلوگیری از ریزش مو

شاید مسخره به نظر بیاید، ولی برای جلوگیری از ریزش موهایتان باید حواستان به آنچه می‌خورید باشد. عادات صحیح غذا خوردن باعث ضخیم شدن مو‌ها و حفظ سلامت آن‌ها می‌شود.

پروتئین بدون چربی در ماهی، گوشت‌های کم چرب و سویا از رشد مو‌ها حمایت می‌کنند. آجیل‌ها و دانه‌ها نیز سرشار هستند از ویتامین E و چربی‌های سالم تا روغنی که مو‌ها نیاز دارند را مهیا کنند و مو نرم و سالم بماند. حتی ثابت شده که برخی از ادویه‌جات مانند دارچین باعث کمک به تامین اکسیژن لازم و مواد مغذی برای مو‌ها می‌شود.

در مقاله‌ای اختصاصی تحت عنوان برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟ شما را با مواد غذایی لازم برای پیشگییر از ریزش مو آشنا کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید.

 

۲. نوشیدن آب کافی

بسیاری از مردم، این را نمی‌دانند، اما یک‌چهارم مولکول‌های مو از آب تشکیل می‌شود. اگر بدن شما هیدراته نشود، سلول‌های پوست و مو خود قادر به رشد و شکوفایی نخواهند بود. پس برای حفظ سلامتی و داشتن مو‌های سالم و رشد مناسب مقدار زیادی آب بنوشید. مقدار آب توصیه‌شده ۸ لیوان در روز است، اما افزایش این میزان اثر مثبت بیشتری بر موهایتان می‌گذارد.

نوشیدنی‌های کافئین دار مانند چای، قهوه و سودا باعث کم آبی بدن می‌شود و تعادل آب در سطح بدن را به هم می‌زند. سعی کنید مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار را به یک تا دو لیوان در روز محدود کنید.

 

۳. ترک سیگار و الکل

اگر درمورد پرپشت‌کردن موهایتان جدی هستید، نباید لب به الکل بزنید. الکل، مانع جذب زینک می‌شود. زینک، یکی از مواد معدنی مورد‌نیاز برای رشد و سلامت موها است. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد ارتباط روشنی بین سیگار کشیدن و افزایش طاسی در میان مردان وجود دارد؛ بنابراین برای جلوگیری از ریزش مو مردان، لازم است ترک الکل و سیگار را جدی بگیرند.

۴. ورزش برای جلوگیری از ریزش مو

این بدیهی است که ورزش به سلامت بدن کمک بسیاری می‌کند. پس باید برای حفظ سلامتی و موهایتان به طور منظم ورزش کنید. ورزش روشی ثابت شده برای کاهش استرس است و می‌تواند گردش خون و سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد. همه این‌ها به تشویق رشد موی بهتر کمک می‌کند.

۵. استفاده درست از شامپوها

برای جلوگیری از ریزش مو سعی کنید از شامپو‌ی سازگار با موی خود استفاده کنید. از شامپو‌هایی که عاری از سولفات، سیلیکون، مواد شیمیایی شدید که به مو آسیب می‌رسانند و شامپو‌های فاقد پارابن استفاده کنید. استفاده از شامپو‌های نامناسب مو‌ها را شکننده می‌کنند و بیشتر سبب ریزش مو می‌شوند. سعی کنید هنگام خرید شامپو از محصولات شرکت‌های معتبر استفاده کنید.

استفاده از انواع شامپو و نرم‌کننده از برخی جهات مانند تمیزی و بهداشت فردی مفید هستند، ولی اگر هر روز از این مواد شیمیایی استفاده کنید تأثیرات منفی خود را بروز می‌کنند. پس شامپو کردن روزانه خود را به دو تا سه بار در هفته کاهش دهید. همچنین از شامپو‌های بدون سولفات که از بهترین شامپو‌های ضخیم‌کننده‌ مو هستند و با مواد طبیعی‌شان به تحریک پوست سر کمک می‌کنند استفاده کنید.

 

۶. استفاده از دارو‌ برای جلوگیری از ریزش مو

قرص فیناگرو از دارو‌های مردانه است که به منظور درمان ریزش مو استفاده می‌شود. همچنین داروی ماینوکسیدیل برای ریزش مو‌های مردان و زنان مناسب است. ماینوکسیدیل، یک داروی بدون نسخه است که به صورت مایع وجود دارد. این دارو فولیکول‌های مو را تحریک کرده و می‌تواند در طی ۶ ماه، باعث رشد مجدد مو‌ها شود. همچنین در این مدت می‌توانید از اسپری پر پشت کننده مو برای حجیم کردن ظاهر مو‌های خود استفاده کنید.

 

۷. ماساژ پوست سر برای جلوگیری از ریزش مو

ماساژ تاثیر زیادی برای درمان ریزش مو دارد و به تحریک فولیکول‌های مو و افزایش رشد مو کمک می‌کند.. ماساژ سر را بهتر است در حمام و پس از استفاده از شامپو یا نرم کننده انجام دهید. ماساژ پوست سر می‌تواند به بهبود گردش خون و تحریک رشد مو کمک کند. نوک انگشتان را بر روی سر قرار داده و به آرامی و با حرکات دایره‌ای شکل، آن‌ها را حرکت دهید. این کار به کاهش استرس و بهبود رشد مو کمک خواهد کرد.

 

۸. استفاده از اسانس‌های روغنی برای جلوگیری از ریزش مو

اسانس‌های روغنی مزایای طبیعی بیشماری دارند. روغن‌هایی مانند بذر هویج، سرو، اسطوخودوس، آویشن و رزماری دارای خواص بازسازی کننده، تسکین دهنده و تعدیل کننده هستند که می‌توانند به بهبود وضعیت پوست سر و رشد مو کمک کنند.

بهتر است در زمان ماساژ سر، چند قطره از اسانس‌های روغنی را با روغن‌های حامل مانند زیتون، نارگیل، روغن کرچک و بادام مخلوط کرده با آن‌ها سر را ماساژ دهید. سپس مو‌های خود را به مدت یک ساعت پوشانده و بعد با شامپو آن‌ها را بشویید. از این روش یک بار در هفته استفاده کنید. این کار روشی عالی برای افزایش اثربخشی ماساژ و بهره مندی از مزایای روغن است.

۹. استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) شامل سه مرحله است: گرفتن خون، پردازش و فرآوری خون و سپس تزریق خون به پوست سر.

این روش درمان نسبتا جدید است و تحقیقات زیادی بر روی اثربخشی آن صورت نگرفته است. برخی از مطالعات نشان داده اند که استفاده از این روش می‌تواند حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد، باعث رشد مجدد مو شود. درمان به روش پی آر پی PRP شامل چندین جلسه در طی یک دوره ۴ تا ۶ هفته‌ای است که هر چهار تا شش ماه انجام می‌شود. خطرات احتمالی این روش عبارتند از: آسیب به عروق خونی یا عصب، عفونت، ایجاد زخم یا تصلب و سفت شدگی در نقاط تزریق.

۱۰. استفاده از شامپو کتوکونازول

شامپو کتوکونازول اثرگذارترین درمان ریزش مو در زنان است. این شامپوی دارویی در اکثر داروخانه‌های ایران موجود است. زنان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (طاسی با الگوی مردانه) می‌توانند از شامپو کتوکونازول ۲ درصد استفاده کنند. این شامپو ضد قارچ است و ممکن است به کاهش تولید تستوسترون و دیگر آندروژن‌هایی که باعث ریزش مو می‌شوند، کمک کند.

اثربخشی شامپو کتوکونازول ۲ درصد بیشتر از نوع ۱ درصدی است. هیچ گونه عوارض جانبی قابل توجهی در ارتباط با استفاده از این شامپو گزارش نشده است.

۱۱. نور و لیزر درمانی

استفاده از نور و لیزر درمانی ممکن است باعث رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک و طاسی با الگوی مردانه شود. لیزر درمانی ممکن است باعث ضخیم‌تر شدن مو‌های موجود نیز بشود. شما می‌توانید دو تا سه بار در هفته از لیزر درمانی استفاده کنید. احتمالا چند هفته تا چند ماه طول خواهد کشید تا نتایج آن را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که لیزر درمانی هنوز روشی ناشناخته است، ولی در حال حاضر هیچ عوارض جانبی در ارتباط با آن گزارش نشده است.

 

۱۲. با یک پزشک مشورت کنید

بسیاری از افراد که مو‌های خود را بدون دلیل خاصی از دست می‌دهند، معمولا دچار عدم تعادل هورمون‌ها شده‌اند. اگر دیگر علائم عدم تعادل هورمون را مشاهده کردید، با پزشک خود مشورت کنید. شما همچنین می‌توانید از مکمل‌های طبیعی برای تنظیم هورمون‌ها استفاده کرده و غذا‌هایی را مصرف کنید که به بهبود سطح هورمون‌ها کمک می‌کنند. علاوه بر عدم تعادل هورمون‌ها، بیماری‌های دیگری نیز می‌توانند منجر به ریزش مو شوند. مانند استرس، کم کاری تیروئید، کم خونی و مصرف دارو‌های خاص برای بیماری‌های قلبی.

۱۳. مصرف آب میوه‌های طبیعی

آب میوه‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مفید مانند ویتامین سی هستند که برای رشد و جلوگیری از ریزش مو مناسب‌اند. به همین دلیل مصرف آن‌ها به طور روزانه می‌تواند مفید باشد. همچنین شما می‌توانید پوست سر خود را با آب سیر، آب پیاز یا آب زنجبیل ماساژ دهید. بگذارید این مواد یک شبانه روز بر روی سر شما باقی بمانند. سپس صبح آن‌ها را کاملا بشویید.

۱۴. مصرف آنتی اکسیدان‌ها

اگر به دنبال جلوگیری از ریزش مو هستید، مصرف آنتی اکسیدان‌ها را فراموش نکنید. چای سبز حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که مانع از ریزش مو و افزایش رشد مو می‌شوند. دو کیسه چای سبز را در یک فنجان آب دم کنید؛ هم می‌توانید این چای را نوش جان کنید و هم به مدت یک ساعت بر روی سر خود گذاشته، سپس آن را بشویید.

 

۱۵. از شانه مناسب استفاده کنید

زمانی که با ریزش مو مواجه هستید، شانه کردن مو‌ها می‌تواند مانند یک کابوس عذاب آور باشد. اما اگر شانه مناسب را انتخاب و مو‌های خود را با استفاده از آن شانه کنید، متوجه خواهید شد که نگرانی‌های شما بی مورد است. شانه‌های چوبی بهترین گزینه برای شما هستند.

بهتر است از یک شانه عریض چوبی برای شانه کردن مو‌ها استفاده کنید. شانه‌های چوبی عریض که بین دندانه‌های آن‌ها فاصله وجود دارد، از ریزش مو‌ها در اثر کشش، فشار یا شکستکی جلوگیری می‌کند. توجه داشته باشید زمانی که مو‌های شما خیس است از شانه کردن مو‌ها خودداری کنید. زمانی که مو‌ها خیس هستند، احتمال شکستگی آن یا کنده شدن آن‌ها به اوج خود می‌رسد.

از طرف دیگر، هر هفته شانه و برس خود را تمیز کنید. این کار را می‌توانید زیر دوش حمام انجام دهید. تمیز نگه داشتن شانه و در نتیجه پیشگیری از بروز بیماری‌های قارچی، نکته بسیار مهمی برای جلوگیری از ریزش مو به شمار می‌رود.

 

۱۶. مصرف ویتامین‌ها

ویتامین A برای سلامت مو‌ها بسیار مهم است، زیرا به سنتز چربی کمک می‌کند. محصولات غذایی غنی از ویتامین A عبارتند از: سبزیجات برگ دار، هویج و تخم مرغ.

ویتامین B۱۲ به تولید گلبول‌های قرمز کمک کرده و ویتامین E باعث بهبود گردش خون می‌شود که در نهایت اکسیژن بیشتری برای بدن فراهم خواهد شد. هر چقدر اکسیژن بیشتر باشد، مو‌ها سالم‌تر خواهند بود. برخی از مهم‌ترین مواد معدنی برای سلامت مو عبارتند از: کلسیم، مس، آهن، منیزیم و روی. شما می‌توانید این مواد را از طریق مصرف سبزیجات مختلف تامین کرده یا روزانه مکمل‌های معدنی مصرف کنید.

 

۱۷. مصرف آهن و روی

محققان معتقدند که کمبود آهن و روی ممکن است منجر به ریزش مو شوند. مصرف مکمل‌های مناسب می‌توانند به بهبود برخی از بیماری‌ها مانند آلوپسی آرئاتا کمک کنند. با آزمایش خون می‌توان سطح این ویتامین‌ها را بررسی کرد. به عنوان مثال، زنانی که سطح آهن آن‌ها کمتر از ۷۰ نانوگرم در میلی لیتر است، دچار کمبود آهن هستند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد یا غیر ضروری مکمل‌ها می‌تواند خطرناک باشد.

۱۸. طب سوزنی را امتحان کنید

طب سوزنی نوعی طب چینی بوده که هزاران سال است مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی محققان معتقدند که طب سوزنی ممکن است به بیماری آلوپسی آرئاتا کمک کند. بدین صورت که سوزن‌های وارد شده به پوست سر می‌توانند به تحریک فولیکول‌های مو و بهبود رشد مجدد مو کمک کنند. هرچند در این زمینه باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد.

۱۹. مدیریت استرس

در حالی که شوک و ضربه روحی به طور ناگهانی و غیر منتظره روی می‌دهد، اما ممکن است بتوانید استرس‌های روزانه خود را با انجام ورزش‌هایی مانند یوگا و یا تکنیک‌های ذهنی مانند مدیتیشن، مدیریت کنید. برخی از محققان معتقدند که چند حرکت ساده یوگا و مدیتیشن ممکن است به تنظیم قند خون، افزایش گردش خون و بهبود رشد مجدد مو‌ها کمک کنند.

 

۲۰. استفاده از ماسک‌های خانگی مناسب

ماسک هایی که با روغن‌ها، مواد غذایی مفید و گیاهان دارویی ساخته می‌شوند می‌توانند راه حل مناسبی برای جلوگیری از ریزش مو باشند. اما باید دقت کنید که به این مواد حساسیت نداشته باشید. در ادامه دو ماسک مفید که درست کردن و استفاده از آن‌ها در خانه بسیار ساده و راحت است را معرفی می‌کنیم.

 

ماسک تخم مرغ و چای سبز: یک زرده تخم مرغ را درون یک کاسه تمیز بریزید. ۲ قاشق غذاخوری چای سبز تازه به آن اضافه کنید. ترکیب را به خوبی هم بزنید تا ظاهر آن کمی غلیظ شود و تا حدودی کف کند. اگر بیش از حد غلیظ شد، می‌توانید چای سبز بیشتری به آن اضافه کنید. این ماسک را به کف سر بمالید. مو‌های خود را با یک کلاه دوش یا کلاه رنگ بپوشانید. ۳۰ دقیقه صبر کنید تا ماسک عمل کند. بعد از این مدت، سر با با آب سرد و شامپوی مخصوص خود بشویید.

 

روغن داغ: روغن گرم به این دلیل ترجیح داده می‌شود که می‌تواند به خوبی وارد منافذ پوست سر شود و جریان خون در کف سر را افزایش دهد. ۲ قاشق غذاخوری روغن کرچک یا روغن زیتون و یا روغن هسته انگور را درون یک کاسه بریزید. کاسه را چند ثانیه بر روی حرارت کم بگیرید تا داغ شود. نوک انگشت‌های دست خود را دورن کاسه گذاشته و تا حد معقولی به روغن آغشته کنید. کف سر را طی ۱۵ دقیقه با روغن ماساژ دهید. باقی مانده روغن را به ریشه و بقیه طول ساقه مو‌ها بمالید. ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر نیز صبر کنید. اما در این مدت، دور سر خود را با یک حوله‌ای که گرم کرده اید ببندید. در این مدت اگر حوله سرد شد، سشوار داغ به طرف آن بگیرید. پس از آن، با شامپو سر را شست و شو دهید.

 

عاداتی که باعث جلوگیری از ریزش مو می‌شوند

علاوه بر روش‌های بالا، عاداتی که دارید نیز می‌توانند باعث ریزش یا جلوگیری از ریزش مو شوند. به همین دلیل بهتر است به عاداتی که دارید دقت کنید. در ادامه برخی از این عادات را با هم بررسی می‌کنیم.

  • پس از استحمام زمان خشک کردن مو‌ها فر می‌رسد. خشک کردن مو‌ها با حوله سریعترین راهی است که به ذهن همه می‌آید. اما باید بدانید که استفاده نادرست از حوله می‌تواند به بدترین رفتاری تبدیل شود که شما می‌توانید با مو‌های خود انجام دهید. خشک کردن محکم و سریع مو‌ها با مالش شدید حوله بر روی سر باعث شکستگی، گیر کردن و کنده شدن مو‌ها می‌شود. به جای این کار بهتر است حوله را بر روی سر بگذارید، و به آرامی آب سر را بگیرید. هیچ فشاری به سر وارد نکنید. لازم نیست حوله را حرکت دهید. سپس صبر کنید تا مو‌ها به صورت طبیعی خشک شوند.

 

  • حداقل هر سه روز یکبار و حداکثر سه بار در هفته، مو‌های خود را با استفاده از یک شوینده مو یا شامپو مناسب بشویید تا کثیفی، چربی و باکتری‌های تجمع یافته در کف سر از بین بروند. بهتر است مو‌های خود را تمیز نگه دارید تا از ریزش مو در اثر مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری کرده باشید. از طرف دیگر بهتر است زیاده روی نکنید. شستن زیاد موها، چربی‌های مفید موجود در کف سر را از بین می‌برد و کف سر را خشک می‌کند. این مواد معدنی برای رشد مو‌ها ضروری هستند.

 

  • استفاده از مواد شیمیایی به صورت مکرر، خشک کردن بیش از حد مو به وسیله اتو کردن و رنگ کردن مو‌ها از دیگر عواملی هستند که می‌تواند منجر به ریزش مو شوند.
  • روش بستن مو‌ها نیز می‌تواند در ریزش آن‌ها موثر باشد. دم اسبی کردن مو به حالتی که مو‌ها بسیار محکم جمع شوند یا کشیده شوند می‌تواند باعث ریزش مو شود. استفاده روزانه از کش و باند‌های لاستیکی به جلو و عقب مو و محکم بستن مو می‌تواند تاثیر زیادی در ریزش داشته باشد. بهتر است گاهی مو‌ها را آزاد بگذارید.
  • سعی کنید رنگ مو‌های خود را تنها یک یا دو درجه روشن‌تر یا تیره‌تر کنید. هرچقدر تغییرات رنگ شدیدتر باشند، مواد شیمیایی بیشتری مصرف شده و مو‌ها بیشتر از بین خواهند رفت.
  • اگر از ژل یا اسپری مو استفاده می‌کنید، آن‌ها را سریع شانه بزنید و نگذارید تا خشک شوند. زیرا در این حالت مو‌ها سفت‌تر و شکننده‌تر می‌شوند.
  • زمانی که مو مرطوب است، از شانه‌های دندانه درشت استفاده کرده و به آرامی مو‌ها را شانه کنید.
  • در موارد غیرضروری از براشینگ، فر کردن یا صاف کردن مو خودداری کنید. استفاده بیش از حد از این تکنیک ها، باعث تضعیف ریشه مو می‌شوند.
  • مو‌های خود را محکم مانند بافته، گوجه‌ای و دم اسبی نبندید. مو‌ها را به آرامی شسته یا برس بزنید. از شانه‌های دندانه پهن استفاده کنید. از اتوی مو، فر کردن مو، دکلره کردن مو و دیگر فرآیند‌های شیمیایی اجتناب کنید.