غذاهای چرب که با روغن های مضر امروزی پخته می شوند می توانند احتمالا ابتلا به سرطان و سکته قلبی را تا حد زیادی افزایش دهند. به طور کلی حتی الامکان باید از استفاده روغن بپرهیزید و کمترین استفاده را از این ماده مضر داشته باشید. شاید در گذشته نمیشد هیچ غذایی را بدون روغن سرخ کرد و یا پخت، اما امروزه ترفندها و وسایل زیادی برای این کار به وجود آمده است که دیگر نیازی به یک قطره روغن هم ندارید. در این مطلب از باملین می توانید با ۵ راهکار ساده آشنا شوید که روغن را از سبد غذایی خود حذف کنید.
هواپز (سرخ کردن با هوا)
سرخ کردن با هواپز یک جایگزین فوق العاده برای سرخ کردن عمیق است که از هوای گرم برای پختن غذا استفاده میکند. این شیوه فقط به مقدار کمی روغن نیاز دارد و به طور قابل توجهی محتوای چربی در ظروف شما را کاهش میدهد. استفاده از هواپزها آسان است و میتواند همان بافت ترد سرخ کردنی را بدون غوطه ور شدن غذا در روغن ارائه دهد. استفاده از هواپز برای پختن غذاهای مورد علاقه بسیاری از مردم مانند سیب زمینی سرخ شده، بال مرغ و حتی سبزیجات مناسب است. در نتیجه گزینه سالمتری با همان تردی لذت بخش فراهم میشود. البته باید توجه داشت که نمیتوان هر نوع غذایی را با هواپز طبخ کرد.
پخت در فر
پخت در فر روشی ساده و موثر برای جایگزینی سرخ کردن عمیق است. در این شیوه غذا با هوای خشک و گرم درون فر احاطه میشود و طبخ انجام میگیرد که در نتیجه بافتی ترد و بدون نیاز به روغن زیاد ایجاد میکند. از مرغ پخته گرفته تا مرغ بریان و سیب زمینی، فر در تهیه طیف وسیعی از غذاها بدون به خطر انداختن طعم، تطبیق پذیر است. این یک روش راحت برای کسانی است که در عین ترویج سبک زندگی سالمتر، به آشپزی نیز علاقه دارند.
کباب کردن
کباب کردن یک انتخاب عالی برای دستیابی به طعم دودی بدون غوطه ور کردن غذا در روغن است. این روش چه از یک کباب پز در فضای باز یا یک تابه گریل اجاق گاز استفاده کنید، طعم منحصر به فردی به گوشتها، سبزیجات و حتی میوهها میدهد. کباب کردن همچنین باعث میشود چربیهای اضافی از بین بروند و در نتیجه غذاهای سالمتری داشته باشید. این یک گزینه ارجح برای کسانی است که از طعم متمایز زغالی لذت می برند و میخواهند چربیهای اضافی را کاهش دهند.
در تابه پختن
پختن در تابه شامل پخت سریع غذا روی حرارت متوسط رو به بالا با مقدار کمی روغن است. این روش اجازه میدهد تا پوسته قهوهای طلایی در قسمت بیرونی ایجاد شود و در عین حال طعم طبیعی مواد غذایی حفظ شود. این شیوه برای پروتئینهایی مانند ماهی، مرغ یا پنیر توفو، یک جایگزین سریع و سالم است که به حداقل روغن نیاز دارد. این تکنیک آبدار بودن غذا را حفظ میکند و در عین حال بافت رضایت بخشی را ایجاد میکند.
بخارپز کردن
بخارپز کردن یک روش پخت ملایم است که با حفظ ارزش غذایی از بخار برای پختن غذا استفاده میکند. این شیوه برای سبزیجات، کوفتهها و غذاهای دریایی، مناسب است. بخارپز کردن ظرفهای غذا را مرطوب نگه می دارد. بخار پز کردن همچنین نیاز به روغن های پخت و پز را از بین می برد و آن را به گزینهای ایده آل برای کسانی که به دنبال جایگزینهای کم چرب هستند تبدیل میکند. غذاهای بخارپز نه تنها سالم هستند، بلکه رنگ و بافت طبیعی مواد غذایی را نیز حفظ میکنند. البته در زمان بخار پز کردن غذا باید از یک سری اشتباهات اجتناب کرد.