سبزی خشک در غذاهای مختلفی برای شما کاربرد خواهد داشت. عده زیادی ترجیح می دهند سبزی خشک را از بیرون تهیه کنند، اما بهتر است که خودتان در خانه این کار را انجام دهید. بهترین مکان برای نگهداری از سبزی های خشک شده در مکان های سرد و خشک و تاریک است. در این فضا سبزی خشک تمام خواص خود را حفظ میکند. از گذشته تا به امروز ترفندهای زیادی برای درست کردن سبزی خشک بوده است که میتوانید با استفاده از آنها در آپارتمان این کار را انجام دهید. در این مطلب از باملین بهترین روش خشک کردن سبزی در منزل را بیان میکنیم.
چرا بهتر است خودتان سبزی خشک درست کنید؟
اگر خوتان سبزی خشک کنید، بسیار ارزانتر درمیآید تا از فروشگاه شیشه آماده آن را بخرید. میتوانید کیفیت سبزی خشک را کنترل کنید.
خشک کردن گیاهان دارویی
اگر میخواهید گیاهان دارویی را خشک کنید که دارای رطوبت کمتری هستند (مثل آویشن، رزماری، پونه، مریم گلی و غیره) آنها را در پارچهای بقچه مانند بپیچید و در یک محل گرم و خشک که هوا جریان دارد آویزان کنید.
بهترین روش برای خشک کردن سبزی
سبزیهای خود را بشویید و آنها را با یک حوله خشک نمایید. اگر سبزیهای شما بسیار تمیز باشند، میتوانید آنها را به آرامی بتکانید تا گرد و غبار یا خاک روی آنها نماند. در این مرحله، هر برگی را که زرد، خالدار یا رنگی است، دور بریزید.
سبزی خشک کردن با اجاق
اگر گیاهان شما رطوبت بیشتری دارند (مانند ریحان، نعنا و غیره)، باید سریع و به اندازه کافی خشک شوند، در غیر این صورت کپک میزنند.
شومینه یک مکان عالی و قدیمی برای خشک کردن سبزی است، اما اگر شومینه ندارید میتوانید از فر با کمترین درجه استفاده کنید. فقط مطمئن شوید دما به حدی است که سبزیها را نمیسوزاند.
استفاده درست از فر
ابتدا فر را روشن کرده و به درجه ۱۷۰ یا کمتر از آن برسانید. سپس آن را خاموش و در را باز بگذارید تا خنک شود. وقتی که دست خود را به آن میزنید احساس کنید گرم است، نه داغ.
حال سبزیها را داخل فر قرار داده و در را ببندید تا فر خنک شود و دوباره به دمای اتاق بازگردد. سپس سبزیها را بیرون بیاورید و مجددا فر را روشن و دوباره همان کار را تکرار کنید تا سبزیها خشک شوند.
سبزی خشک کردن با دستمال کاغذی
برای سبزیهایی مانند نعنا، برگ بو و مریم گلی بهتر است هر برگ جداگانه خشک شود تا نتایج بهتری را به دست آورید. یک دستمال کاغذی را پهن کنید و هر یک از برگها را جوری در آن بگذارید که هیچیک از آنها یکدیگر را لمس نکنند.
با استفاده از این روش میتوانید دستمالهای کاغذی را تا پنج لایه اضافه کنید. سپس در یک فر خاموش قرار دهید و چراغ آن را روشن کنید. تمام سبزیها در یک شب خشک میشوند.
جمع کردن سبزی خشکشده
وقتی سبزیهای شما کاملا خشک شدند و توانستید به راحتی در دستان خود خردشان کنید و صدایی مانند له شدن برگهای پاییزی بشنوید، میتوانید آنها را جمع کنید. بهتر است برگها را از ساقهها جدا کنید و سبزی خشکشده را در بطری ادویه مورد نظرتان بریزید.