بهترین روش برای تمیز کردن ماشین ریش تراش که باید یاد بگیری!

با هر بار استفاده از ماشین ریش تراش، مقدار زیادی از ریش های شما درون تیغه های آن میماند و اگر آن را تمیز نکنیم رفته رفته این تعداد از ریش بیشتر و بیشتر میشود و باعث کندی تیغ و یا حتی خرابی ماشین ریش تراش میشود. از آن گذشته این موضوع میتواند باعث کثیفی ماشین ریش تراش شود و به صورت و ریش شما آسیب بزند. هرچقدر که سطح ریش تراش کثیف باشد، احتمال رشد باکتری در آن بیشتر خواهد بود و به همین دلیل ممکن است پوست صورت شما در معرض آلودگی قرار بگیرد. برای تمیز کردن ریش تراش راهکارهای مختلفی وجود دارد که در این مطلب از باملین آنها را مرور میکنیم.

 

 

ضرورت تمیز کردن ماشین ریش تراش چیست؟

تمیز کردن ماشین اصلاح، فقط چند دقیقه زمان‌ می‌برد؛ تنها کافی‌ست هر بار که از آن استفاده‌ می‌کنید، فرایند تمیزکاری را هم به عنوان بخشی از روتین خود در نظر بگیرید. در غیر این صورت ممکن است در استفاده‌های بعدی، دچار کشیدگی یا ناراحتی روی پوست خود شوید؛ یا این‌که تیغه‌های دستگاه کند شوند و به‌خوبی کار نکنند.

اگر تیغه‌های ماشین ریش‌تراش را هر بار پس از استفاده تمیز و از آن به‌درستی نگهداری کنید، برای مدت‌زمان طولانی‌تری سالم می‌ماند و‌ می‌توانید با خیالی راحت از آن استفاده کنید.

 

نحوه تمیز کردن ماشین ریش تراش

اگر‌ می‌خواهید ماشین ریش‌تراش خود را به‌صورت دستی تمیز کنید، قبل از هر اقدامی، باید بدانید که دستگاه شما ضدآب است یا نه. اگر ضدآب نباشد، شستشوی ماشین با آب، به دستگاه شما آسیبی غیر‌ قابل ‌جبران‌ وارد می‌کند و ممکن است دستگاه از کار بیفتد. برای تمیزکردن  این ماشین‌ها، باید از اسپری تمیزکننده استفاده کنید.

قبل از شروع فرایند تمیز‌کردن ماشین اصلاح، مطمئن شوید که خاموش است و به پریز برق متصل نیست؛ زیرا برای شستن دستگاه از آب استفاده‌ می‌کنید و ممکن است خطرناک باشد. در صورتی که دستگاه شما دارای باتری است، توصیه می‌شود باتری آن را قبل از شروع کار، بیرون بیاورید. برای تمیز کردن ماشین ریش تراش، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

 

۱.    جدا کردن قطعات ماشین اصلاح

ابتدا باید سری اصلاح را جدا کنید. معمولا یک گیره وجود دارد که‌ می‌توانید با فشاردادن آن، سری را جدا کنید. در ماشین‌هایی با تیغه فویلی، ابتدا باید پوشش فویل را بردارید. اگر از ماشین ریش‌تراش چرخشی استفاده‌ می‌کنید، بعضی از سری‌ها با یک لولا به دستگاه وصل شده‌اند و برخی به‌صورت کامل جدا‌ می‌شوند. جدا‌کردن سری اصلاح در ماشین‌های روتاری و فویلی کمی با هم متفاوت است.

توجه داشته باشید که چه قطعاتی را جدا‌ می‌کنید؛ زیرا بعضی از قطعات ماشین ریش‌تراش بسیار حساس هستند و نباید تمیز شوند. بهتر است به دفترچه راهنمای محصول مراجعه کنید تا با خیالی راحت و با اطمینان کامل بدانید که برای تمیز کردن ماشین ریش تراش چه قطعاتی را باید جدا کنید و چگونه این کار را انجام دهید.

حالا که قطعات ماشین ریش‌تراش را جدا کرده‌اید، زمان خوبی است برای این‌که چک کنید که ماشینتان سالم است یا خیر؛ به این دلیل که مطمئن شوید دستگاهتان سالم است و هیچ‌گونه شکاف یا سوراخی در تیغه‌ها وجود ندارد.

 

۲.    تمیز کردن تیغه‌های ماشین ریش‌تراش

در این مرحله برای تمیز کردن ماشین ریش تراش، آن را به صورت زاویه‌دار داخل سینک بگیرید؛ به‌گونه‌‌ای که سر آن پایین باشد. به کناره ماشین، با یک انگشت ضربه‌های مکرر بزنید تا موهای داخل دستگاه از آن خارج شوند. به این کار ادامه دهید تا جایی که دیگر مویی داخل سینک نریزد.

توجه داشته باشید که با ماشین ریش‌تراش به سینک یا کانتر ضربه نزنید؛ زیرا قطعاتی از ماشین اصلاح بسیار حساس هستند و ممکن است با این کار به این قطعات آسیب برسد.

 

۳.    تمیز کردن موها با استفاده از یک فرچه

اکثر ماشین‌های ریش‌تراش، دارای یک فرچه کوچک برای تمیز کردن آن هستند. بعد از آن که سری دستگاه را برداشتید،‌ می‌توانید قسمت‌هایی را که مو در آن گیر کرده است ببینید. با استفاده از فرچه دستگاه یا یک مسواک کوچک، موها را جدا کنید. بهتر است این کار را به‌آرامی انجام دهید تا هیچ‌گونه خراشی ایجاد نشود. توجه داشته باشید که هیچ ماده اضافی روی مسواک یا فرچه نباشد تا به تیغه‌ها آسیب نرسد.

 

۴.    ماشین ریش تراش ضدآب را زیر شیر آب بگیرید

اگر دستگاه شما ضد آب است، آن را زیر شیر آب بگیرید و با آب داغ بشویید. برای اطمینان از ضد آب بودن ماشین ریش‌تراشتان، دفترچه راهنمای آن را حتما مطالعه کنید. اگر مایلید‌، می‌توانید برای تمیز کردن ماشین ریش تراش خود، از  مقداری صابون مایع استفاده کنید تا تمامی آلودگی‌ها به‌خوبی پاک شوند.

 

۵.    خشک‌کردن قطعات

قطعات ماشین ریش‌تراش را به‌آرامی با یک حوله خشک کنید. بعد آن‌ها را در معرض هوا بگذارید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند. هرگز قبل از خشک‌شدن کامل، قطعات را به هم وصل نکنید.

 

۶.    از اسپری تمیزکننده استفاده کنید

معمولا همراه این محصول، یک اسپری برای تمیز کردن ماشین ریش تراش قرار‌ دارد. این اسپری، چربی موجود روی تیغه‌های دستگاه را از بین‌ می‌برد و همچنین آن‌ها را روغن‌کاری‌ می‌کند.

 

۷.    اتصال قطعات

بسته‌به نوع ماشین، پس از اتمام فرایند تمیز کردن ماشین ریش تراش و خشک‌شدن کامل آن، قطعاتی را که در مرحله اول جدا کرده‌اید، به هم متصل کنید.

 

نحوه تمیز کردن ماشین ریش تراش فیلیپس

بسیار از برندها با توجه به ساختارهای مختلفی که دارند، دستورالعمل‌های مخصوص به خود را دارند. یکی از برندهای بسیار محبوب برای ماشین ریش‌تراش، فیلیپس است. برای تمیز کردن ماشین ریش تراش فیلیپس مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ماشین اصلاح را روشن کنید.
  2. بخش اصلاح را زیر شیر آب گرم بگیرید.
  3. دستگاه را خاموش کنید.
  4. دکمه رهاکردن را فشار دهید تا سری اصلاح باز شود.
  5. محفظه مو را زیر شیر آب بشویید.
  6. نگهدارنده سری اصلاح را با آب گرم بشویید.
  7. سری اصلاح را به‌آرامی و با احتیاط تکان دهید تا آب اضافی از آن خارج شود.
  8. مدتی صبر کنید تا سری اصلاح در معرض هوا کاملا خشک شود.
  9. سری اصلاح را دوباره به دستگاه متصل کنید.

 

باز و بسته کردن ماشین موزر

همان‌طور که گفتیم، برای تمیز کردن ماشین ریش تراش لازم است که نحوه باز و بسته کردن آن را بدانید. برای باز و بسته کردن ماشین موزر بهتر است به دفترچه راهنمای ماشین اصلاح خود مراجعه کنید.

دفترچه راهنمای محصول،‌ می‌تواند شامل نکات خوبی برای بازکردن قطعات ماشین ریش‌تراشتان باشد. هر دستگاهی روش متفاوتی برای باز و بسته کردن دارد. اگر دفترچه راهنمای شما در دسترستان نیست،‌ می‌توانید برند و مدل محصول را به‌صورت آنلاین جستجو کنید تا روش بازکردن آن را یاد بگیرید.

 

نگهداری از ماشین ریش تراش

برای آن‌که ماشین ریش‌تراشتان عمر طولانی‌تری داشته باشد و بهتر کار کند، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • بعد از اتمام اصلاح، با انگشتتان به ماشین ریش‌تراش ضربه بزنید تا موها از آن به بیرون بریزد. با توجه به این‌که این کار بسیار ساده است و زمان کمی را از شما‌ می‌گیرد، لازم است پس از هر بار استفاده، آن را انجام دهید.
  • اگر دوست دارید که ماشین اصلاحتان بهتر کار کند، آن را به‌صورت کامل هفته‌‌ای یکبار تمیز کنید. بیرون‌آوردن موها، بسیار ضروری است؛ چرا که موهای داخل دستگاه، باعث ساییدگی و آسیب به آن‌ می‌شود.
  • هر ۱۸ تا ۲۴ ماه، قطعات برش ماشین ریش‌تراش خود را تعویض کنید. تعویض این قطعات، باعث‌ می‌شود تا در درازمدت، دستگاه شما بهتر کار کند. بهتر است که قطعات جایگزین را از سازنده اصلی تهیه کنید. ممکن است که این کار هزینه‌بر به نظر بیاید؛ اما مسلما خرید یک ماشین ریش‌تراش جدید، هزینه بالاتری روی دست شما خواهد گذاشت.