با فرا رسیدن زمستان انتخاب یک گیاه آپارتمانی مناسب که بتواند رشد خوبی داشته باشد و در برابر سرما و نور کمتر دوام بیاورد نسبتا کار سختی است. اما اگر اطلاعات کافی درباره انواع گیاهان آپارتمانی داشته باشید و بتوانید بهترین گیاه آپارتمانی که باید در دی ماه بکارید را بشناسید، می توانید در فصل بهار یک باغ پربار با گل و گیاهان زیبا داشته باشید. در این مطلب از باملین به معرفی بهترین گیاهان آپارتمانی برای فصل زمستان می پردازیم.
۱- آماریلیس
آماریلیس یا نسرین یکی از انواع گیاهان پیازدار است که هم در منزل و هم در فضای باز گل می دهد. این گل زیبا در گستره رنگی سفید، صورتی، قرمز و نارنجی دیده می شود و گل هایی شبیه به گل شیپوری دارد. گل آماریلیس را می توان در اواخر پاییز و اوایل زمستان در مناطق گرم کاشت. زمان گل دهی این گیاه معمولا در اواخر اسفند است و گل های آن حدود ۷ تا ۱۰ هفته عمر می کنند. پیازهای آماریلیس چندین سال دوام می آورند و در فضای داخل خانه نیز گل می دهند. هرس کردن این گیاه در زمان پژمرده شدن گل ها و کوددهی مناسب منجر به رشد مناسب آنها خواهد شد.
۲- گل صد تومانی
گل صد تومانی یا گل پیونی گیاهی دائمی است که در صورت فراهم نمودن شرایط مناسب محیطی هر سال به گلدهی می رسد. این گل زیبا از تیره گیاهان گلدار است که سال هاست زینت بخش باغچه بسیاری از خانه هاست. گل صد تومانی بین ۲۵ تا ۴۰ گونه مختلف دارد، در برابر سرما مقاوم است و به خاکی غنی از مواد غذایی و با زهکشی مناسب نیاز دارد. این گیاه معمولا در اواخر پاییز کاشته می شود. اما در مکان هایی که آب و هوای گرم دارند، می توان در فصل زمستان نیز اقدام به کاشت آن نمود.
۳- نرگس
گل نرگس یکی از خوشبوترین گیاهان پیازدار است که در رنگ ها و انواع مختلفی وجود دارد. این گیاه معمولا در رنگ های سفید، زرد یا ترکیبی از هر دو دیده می شود و نماد آغاز و تولد دوباره است. این گل زیبا با عطر و بوی فریبنده اش جایگاه خاصی در میان علاقمندان به گل و گیاه دارد و معمولا در ماه های مرداد، شهریور و مهر کاشته می شود. اما اگر می خواهید در فضای آپارتمان و خانه اقدام به کاشت آن نمایید، می توانید این کار را در زمستان نیز انجام دهید.
۴- نخود فرنگی
نخود فرنگی یک گیاه یک ساله و مقاوم در برابر سرما است که به دلیل دارا بودن فیبر، مقادیر بالای پروتئین و نشاسته از ارزش غذای بالایی برخوردار است. این گیاه در برابر سرما مقاومت زیادی از خود نشان می دهد و در مناطق سردسیر در اوایل بهار و در مناطق گرمسیر در پاییز و اوایل زمستان کشت می شود. توجه داشته باشید که زمان کاشت این گیاه باید از سرمای بهاره و یخبندان زمستان گذشته باشد و برداشت محصول کشت بهاره نیز به تابستان نخورد.
۵- ریحان
ریحان یک گیاه معطر علفی و یکی از پرطرفدارترین سبزی ها در سفره ما ایرانی ها است که برگ های آن در تیره ای از رنگ های بنفش تا سبز کم رنگ رشد می کنند و خواص دارویی بسیاری دارد که از جمله آنها می توان به بهبود دستگاه گوارش، تسکین اختلالات عصبی خفیف و دردهای روماتیسمی اشاره کرد. این سبزی خوش بو و خوش طعم در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد کشت می شود و بسته به دما، جوانه زنی آن بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول می کشد.
۶- بادمجان
بادمجان صیفی جاتی با پوست بنفش تیره و سرشار از ویتامین، مواد معدنی و خواص دارویی فراوان است که فواید سلامتی بسیاری دارد. این گیاه یک ساله در تمام فصول سال وجود دارد، بهترین دما برای کاشت این گیاه ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است و زمان جوانه زنی آن نیز بسته به دما بین ۳ تا ۱۰ روز طول می کشد.