قطعا زیبایی و پرپشت بودن موها می تواند تاثیر زیادی در زیبایی افراد داشته باشد. کم مویی و ریزش موها به یک دغدغه اساسی بین مردان و زنان تبدیل شده است و شما هم احتمالا این موضوع را فهمیده اید که سن ریزش موها کاهش یافته و نسبت به گذشته افراد جوان تر زیادی هستند که با ریزش مو مواجه شده اند. عوامل مختلفی می تواند باعث ریزش مو شود، از مسائل ژنتیکی گرفته تا مواردی مانند استرس و اضطراب، کاهش وزن، کمبود آهن، اختلالات تیروئید و … که هر کدام راه های درمان مختلفی دارند. اما واقعا آیا روغن تراپی در رشد موها تاثیر دارد؟
در این مطلب از باملین به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و به شما میگوییم که تاثیر روغن تراپی در رشد موها چقدر است.
آیا روغن تراپی در رشد موها تاثیر دارد؟
باید بگوییم برخلاف انتظار این مساله به هیچ وجه واقعیت ندارد! روغن زدن موها تنها موهای شما را حالت می دهد، آنها را رطوبت رسانی می کند، از موهای شما محافظت می کند، ضد قارچ و میکروب کش است و از موهای شما در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت می کند؛ اما نمی تواند هیچ کمکی به رشد آنها بکند.
ریشه موهای ما توسط رگ های خونی تغذیه می شود؛ رگ هایی که خود از عوامل بی شماری فراتر از ژنتیک تغذیه می کنند. تغذیه، وضعیت سلامت کلی و تعادل هورمونی نقش اساسی در حفظ سلامت و شادابی موهای ما دارند و بر خلاف تصورات رایج برخی از بیماریها اعم از حصبه، تب دنگی و تغییرات هورمونی پس از بارداری صرف نظر از اینکه شما به طور مرتب به موهای خود را روغن تراپی می کنید، می توانند منجر به ریزش موها شوند. تعادل داخلی بدن ما که به کمبود آهن یا ویتامین و عدم تعادل تیروئید بستگی دارد، می تواند به طور قابل توجهی بر وضعیت موهای ما تأثیر بگذارد.
ویتامین های گروه B به ویژه بیوتین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ برای رشد موها ضروری هستند. مو نوعی فیبر است، فاقد خون رسانی مستقیم است و برای سلامت و رشد خود به شرایط داخلی بدن متکی است. با این حال، قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زای محیطی، مانند استرس اکسیداتیو، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و حرارت و مواد شیمیایی می تواند تارهای مو را به شدت ضعیف کند و به شکنندگی آنها منجر شود.
روغن کاری مو با رطوبت رسانی از فولیکول های موهای شما محافظت می کند، اما ممکن است برای افرادی که با مشکلات خاص پوست سر مانند شوره سر، جوش ها یا واکنش های آلرژیک دست و پنجه نرم می کنند، مناسب نباشد. در چنین مواقعی روغن زدن به موها می تواند به رشد مالاسزی، شوره سر، التهاب پوست سر و در نهایت ریزش موها منجر شود. همچنین چربی روغن ممکن است فولیکول های پوست سر را مسدود کند و منجر به ایجاد جوش و آلوپسی طاسی شود.
اگر قصد روغن زدن به موهایتان را دارید، تنها ساقه ها را روغن بزنید و از روغن زدن به ریشه ها خودداری کنید. در حین شستشو موهایتان را به شدت ماساژ ندهید و بیش از دو یا سه ساعت نگذارید روغن بر روی موهایتان باقی بماند. زیرا در صورتی که موهایتان مدت زیادی با روغن چرب بماند، این روغن ها با روغن های طبیعی موهای شما مخلوط شده و منجر به چرب شدن موها، جذب گردوغبار موجود بر روی بالش و تخت و در نتیجه ریزش موها می شود. در صورتی که با شوره سر یا سایر مشکلات پوست سر دست و پنجه نرم می کنید، پیشنهاد می کنیم به یک متخصص پوست مراجعه کنید. در چنین مواقعی نرم کننده ها و مرطوب کننده های ملایم جایگزین ایمن تری برای انواع روغن های مو هستند و از موهای شما بخوبی مراقبت می کنند.