حلم یکی از غذاهای غنی از ویتامین است که بسیاری از ایرانیان آن را به عنوان نذری تهیه می کنند. حلم علاوه بر فوایدی که دارد برای برخی افراد مانند بیماران قلبی مضر است.
به گزارش باملین، حلم غذایی مقوی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای غنی به دلیل داشتن گندم سیر کننده است و حاوی روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. ۱۰۰ گرم حلیم دارای ۱۹۰ کالری و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلی گرم آهن و ۹ میلی گرم کلسیم است. اما حلیم با خواصی که دارد برای برخی افراد مناسب نیست و توصیه نمی شود.
با مطالعه این مقاله می توانید متوجه شوید که خوردن حلیم برای شما مفید است یا بد.
حلیم سرشار از روی، منیزیم، آهن، نیاسین، چربی ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها و کلسیم است.
مصرف حلیم باعث سلامت قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود، زیرا فیبر موجود در سبوس گندم باعث کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون، کنترل قند خون و کاهش احتمال لخته شدن خون میشود.
حلم که از گندم کامل تهیه می شود حاوی فیبر زیادی است و به درمان بیماری های دستگاه گوارش، سرطان روده بزرگ و سینه کمک می کند.
مصرف حلیم برای پیشگیری از یبوست و سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ مفید است.
گندم کامل دارای خواص ضد انگلی است و از حساسیت ها و عدم تحمل های غذایی مانند سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و اختلالات عصبی جلوگیری می کند.
خوردن حلیم برای افراد سرد مزاج مناسب و مفید است. این غذای خوشمزه را با کمی کره و دارچین میل کنید.
خوردن حلم برای زنان، دختران جوان و افراد مستعد کم خونی مفید است، زیرا حلم به دلیل داشتن گندم و گوشت منبع خوبی از آهن است.
حلیم سرشار از پروتئین است و یکی از غذاهای دیر هضم است، بنابراین خوردن حلیم در سحر ماه مبارک رمضان برای افرادی که زود گرسنه می شوند مفید است.
برخی افراد از جوانه گندم در تهیه حلیم استفاده می کنند. جوانه گندم حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی است. میزان کالری جوانه گندم کمتر از گندم است پس در تهیه حلیم از جوانه گندم استفاده کنید.
حلیم به دلیل طبع گرمش به همه توصیه نمی شود و برای افراد ضعیف مناسب نیست. مصرف حلیم برای افراد دارای اضافه وزن مناسب نیست زیرا حلیم کالری زیادی دارد. تقریبا یک فنجان حلیم ۱۵۰ کالری دارد که اگر با یک قاشق شکر، نان خرما و روغن مصرف شود، ۳۵۰ تا ۳۰۰ کالری دارد. افراد چاق باید حلم را کم و بدون افزودنی مصرف کنند.
بهتر است در وعده افطار حلیم نخورید و در این غذا از غذاهای مقوی و سبک استفاده کنید تا در هنگام سحر از معده و روده کوچک عبور کرده باشد و برای سحری حلیم مصرف کنید.
اگر قند یا چربی خون دارید، حلیم را با شکر و کره مصرف نکنید یا تا حد امکان کم مصرف کنید.
مصرف حلیم با شکر و روغن در وعده افطار باعث سوزش معده، اضافه وزن و تشنگی شدید می شود. نوشیدن آب زیاد بعد از این تشنگی باعث رقیق شدن شیره معده و کند شدن هضم غذا می شود و این رفتار منجر به نفخ و سایر ناراحتی های گوارشی می شود.
بلافاصله بعد از خوردن حلیم به رختخواب نروید زیرا این غذا به کندی هضم می شود و باعث دل درد و ناراحتی معده می شود.
اگر می خواهید بعد از خوردن حلیم از دل درد و ناراحتی معده جلوگیری کنید، بلافاصله بعد از خوردن این غذا به رختخواب نروید زیرا این غذا به کندی هضم می شود.
حلیم ماندا را مصرف نکنید زیرا باعث ناراحتی گوارشی می شود. اگر نرم بماند مواد نشاسته ای آن غیر قابل هضم و نشاسته آن نشاسته مقاوم می شود.
بهتر است افراد با خوردن غذاهای گرم مانند حلیم و نوشیدنی های خنک و نه خیلی سرد روزه خود را افطار نکنند.
اگر فشار خون دارید در مصرف پودرهای آماده دقت کنید زیرا طعم سدیمی این محصول و نمکی که به این پودرها اضافه می شود می تواند مضر باشد.
حلیم را فقط از مراکز مجاز عرضه حلیم بخرید و از مکان های غیربهداشتی خریداری نکنید. بهتر است حلیم را در خانه طبخ و مصرف کنید.
حلیم را به مقدار کم خریداری کنید و حتما بلافاصله پس از خرید آن را در ظروف چینی یا شیشه ای بریزید تا واکنش های شیمیایی بین غذا و ظرف کاهش یابد.
حلیم چون دمای بالایی دارد نباید آن را در ظروف یکبار مصرف قرار داد و فقط مواد غذایی با دمای کمتر از ۴۰، ۴۵ درجه را می توان در این ظروف قرار داد پس برای خرید بهتر است ظرف یا قابلمه همراه داشته باشید. حلیم اگر غذای داغ در ظروف یکبار مصرف ریخته شود، این مواد در غذا حل شده و وارد بدن می شود. این ترکیبات خطرناک هستند و می توانند باعث انواع سرطان شوند.
اگر از پودرهای آماده برای تهیه حلیم استفاده می کنید، پس از باز کردن بسته، پودر را کاملا مصرف کنید و نیمی از آن را برای وعده غذایی دیگر نگذارید، زیرا با جذب رطوبت از محیط، زمینه رشد میکروب ها را فراهم می کند.
اگر پودر تمام شده نرم، گلوله و کلوخه است، نباید از آن استفاده کرد، زیرا ممکن است این حالت به دلیل کپک زدن باشد، پس از تاریخ انقضای محصول از آن استفاده نکنید.
اگر عادت به مصرف شکر با حلیم دارید، بهتر است آن را با عسل جایگزین کنید.
اگر از حلیم برای صبحانه استفاده می کنید، از ناهار چرب و سرخ شده پرهیز کنید و غذاهای ساده و کم کالری مصرف کنید.
می توانید این غذا را تا دو روز پس از پخت در یخچال نگهداری کنید. آب موجود در این غذای نشاسته ای به دلیل ماندگاری از بقیه محتویات جدا می شود. این یک تغییر فیزیکی است و نشانه فساد غذا نیست. پس قبل از هر بار مصرف آن را هم بزنید و آب موجود را با مواد دیگر مخلوط کنید سپس به میزان مصرف حرارت داده و بنوشید.
دارچین نیز یک ماده ملایم است که آن را بسیار خوشمزه می کند. دارچین با عطر مطبوعی که دارد به خوش طعم شدن و هضم شدن حلیم کمک می کند.
دارچین به دلیل اینکه حلیم به صورت رب بوده و در معده ماندگاری طولانی دارد و فرآیند هضم و جذب آن بسیار کند است به عنوان کمک کننده هضم استفاده می شود. افزودن ادویه هایی مانند دارچین می تواند به بهبود هضم و جذب این غذا کمک کند.