در این مطلب از باملین یکی از خوشمزه ترین غذاهای سمنانی یعنی خورش گردو و بادمجان را آموزش داده ایم.
یکی از خورشهای خوش طعم و عطر که زادگاه آن شهر سرخه سمنان است خورش گردو و بادمجان است. یک غذای سنتی که باب دل تمام افراد است.
برای اینکه یک سفر به سرخه داشته باشید این غذا را تهیه کرده و برای مهمانان عزیزتان سرو کنید. بعد از خوردن آن هر کسی از شما دستور پخت را خواهد گرفت.
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
مغز گردو | ۴۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
بادمجان | به تعداد دلخواه |
گوجه فرنگی گیلاسی | به تعداد دلخواه |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
سعی کنید از گردوی مرغوب استفاده کنید. اگر گردو مانده باشد کل خورش شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
گردوها را در خردکن حسابی له کنید.
یک ماهیتابه روی گاز قرار بدهید و گردوها را داخل آن بریزید و حدود ۱۰ دقیقه تفت بدهید. خامی گردو که گرفته شد به آن آب سرد اضافه کرده و اجازه بدهید با در بسته ۲ ساعت آرام آرام بپزد.
گوشت چرخ کرده را به دو قسمت تقسیم کنید.
پیاز را رنده کنید. زردچوبه و نمک و فلفل و بخش اول گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید. کوفته قلقلیهایی به اندازهی یک گردو درست کنید و آنها را در مقداری روغن سرخ کنید.
پیاز دوم را هم نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت بدهید تا سبک شود. بخش دوم گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به همراه رب داخل آن ریخته و خوب تفت بدهید تا رنگ رب باز شود و عطر ادویهها بلند شود. تا وقتی گوشت چرخ کرده خوب پخت حرارت را خاموش کرده و مواد را کنار بگذارید.
بادمجانها را راه راه پوست بگیرید یا بدون اینکه پوست آنها را بکنید خوب بشویید و در مقداری آب و نمک قرار داده تا تلخی آنها برود. آنها را از هر طرف سرخ کنید و مواد گوشتی را که پختید داخل بادمجانها قرار بدهید. بادمجانهای شکم پر شما به این نحو حاضر هستند.
حالا سر وقت گردوها بروید. بعد از ۲ ساعت که از پخت گردوها گذشت رب انار را به آن اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه را هم همراه آن کنید. کوفته قلقلیها را داخل آن بگذارید و کمی از که پخت آنها گذشت برای ۱۰ دقیقه پایانی طبخ این غذا نوبت به اضافه کردن بادمجانهای شکم پر میرسد.
غذای اصیل و خوشمزهی شما حاضر است. با یک پلوی زعفرانی اعلا که با برنج ایرانی پختهاید لذتش را ببرید.