دلیل اصلی چاقی شکم در زنان و مردان چیست؟

هر فردی به طور طبیعی دارای مقداری چربی احشایی است؛ این چربی حدود ۱۰ درصد از کل چربی بدن را تشکیل می‌دهد. چربی‌ها در بدن وظایف گوناگونی دارند؛ از جمله ایفای نقش بالشتک برای اندام‌ها، آزادسازی هورمون‌هایی که بر اشتها و عملکرد‌های مغزی نظارت دارند، و ذخیره‌سازی انرژی حاصل از غذا.

 

به گزارش باملین، چربی همچنین می‌تواند همانند یک بخاری عمل کند که برای تولید گرما فعال می‌شود. بنابراین، خود چربی و از جمله چربی احشایی، به طور کلی بد نیستند، بلکه میزان زیاد آن‌ها است که مشکل‌ساز می‌شود.

 

چاقی شکم و پهلو، که عمدتاً ناشی از تجمع چربی احشایی است، می‌تواند به دلیل انرژی اضافی در بدن باشد. این انرژی مازاد اغلب به دلیل پرخوری، کم‌تحرکی، و یا اختلالات در میکروبیوم روده ایجاد می‌شود. در ادامه، به بررسی ۱۰ ماده غذایی که می‌توانند به تجمع چربی احشایی منجر شوند می‌پردازیم:

 

۱. غلات صبحانه شیرین

غلات صبحانه شیرین اغلب از غلات تصفیه شده و شکر اضافه ساخته می‌شوند که فیبر غذایی اندکی دارند. حتی افزودنی‌هایی مانند کشمش یا زغال اخته می‌توانند قند اضافی به این غلات بیفزایند، که در نهایت به افزایش وزن و تجمع چربی احشایی منجر می‌شود.

۲. روغن پالم

روغن پالم، که دارای میزان بالایی چربی اشباع است، می‌تواند به تشکیل چربی احشایی کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف چربی‌های اشباع شده در مقایسه با چربی‌های چند غیراشباع، به تجمع چربی بیشتر در شکم منجر می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های قهوه منجمد

نوشیدنی‌های قهوه منجمد که دارای مقادیر بالایی قند هستند، می‌توانند به افزایش سریع سطح قند خون منجر شده و در نتیجه باعث تجمع چربی احشایی شوند.

۴. نوشیدنی‌های با کِرِم‌های سنگین و قند‌های اضافه شده

نوشیدنی‌های دارای کِرِم‌های سنگین و قند‌های اضافه شده حاوی مقادیر زیادی چربی‌های اشباع شده و شکر تصفیه شده هستند که به تجمع چربی احشایی کمک می‌کنند.

۵. کوکی‌ها، کیک‌ها و شیرینی‌ها

شیرینی‌ها، کوکی‌ها و کیک‌ها که حاوی شکر تصفیه شده و کالری‌های خالی هستند، به ایجاد مقاومت به انسولین و اضافه وزن، به‌ویژه تجمع چربی احشایی، منجر می‌شوند.

۶. گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف گوشت‌های فرآوری شده و گوشت‌های قرمز، به‌ویژه برش‌های پرچرب، با تجمع چربی احشایی ارتباط دارد.

۷. چیزبرگر و سایر فست‌فود‌ها

چیزبرگر‌ها و سایر فست‌فود‌ها که اغلب حاوی چربی‌های اشباع شده، کالری بالا و عوامل التهابی هستند، به تجمع چربی احشایی کمک می‌کنند.

۸. دونات‌ها

دونات‌ها که ترکیبی از شکر تصفیه شده و چربی‌های تصفیه شده هستند، به تجمع چربی احشایی منجر می‌شوند و ارزش غذایی کمی دارند.

۹. سیب‌زمینی سرخ‌شده

چیپس سیب‌زمینی و سیب‌زمینی سرخ‌شده، به دلیل دارا بودن کربوهیدرات‌های با گلیسمی بالا و چربی‌های ترانس، به تجمع چربی احشایی کمک می‌کنند.

۱۰. مشروبات الکلی

مصرف مشروبات الکلی نه تنها به تجمع چربی احشایی دامن می‌زند، بلکه با بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند مشکلات قلبی و دیابت نوع دوم نیز مرتبط است.

جمع بندی

چاقی شکم و پهلو، که غالباً ناشی از تجمع چربی احشایی است، ممکن است به عللی، چون پرخوری، کم‌تحرکی و اختلالات میکروبیوم روده باشد. با این حال، این وضعیت قابل کنترل است. توجه به رژیم غذایی و دوری از مواد غذایی خاص مانند غلات صبحانه شیرین، روغن پالم، نوشیدنی‌های قهوه منجمد، کوکی‌ها و شیرینی‌ها، گوشت فرآوری شده، چیزبرگرها، دونات‌ها، سیب‌زمینی سرخ‌شده و مشروبات الکلی، می‌تواند به کاهش این نوع چاقی کمک کند.

با انتخاب‌های هوشمندانه‌تر در رژیم غذایی و تمرکز بر غذا‌های سرشار از مواد مغذی و کم‌کالری، می‌توانید به سلامتی و تناسب اندام خود کمک کنید.