دکوراسیون داخلی به سبک گِلَم را یاد بگیرید و یک منزل هالیوودی داشته باشید!

احتمالا برای شما هم پیش آمده که عاشق دکوراسیون داخلی منازل شخصیت های فیلم های هالیوودی شده باشید و یا از دکوراسیون افراد ثروتمند لذت ببرید. سبک گلم یکی از سبک های معروف دکوراسیون داخلی منزل است که معمولا سلبریتی ها و ثروتمندان از آن استفاده میکنند. در این نوع دکوراسیون باید المان ها و قوانین خاصی وجود داشته باشد که حس قدرت در آن حس شود. در این مطلب از باملین قصد داریم به شما دکوراسیون داخلی به سبک گلم را بیاموزیم.

 

 

تاریخچه سبک گِلَم هالیوودی در دکوراسیون داخلی منازل چیست؟

سال ۱۹۳۰ به بعد بود که سینما تبدیل به یک صندوق سبک‌ساز در جوامع متفاوت شد. از این رو، ایده گرفتن از طراحان دکور سینمایی برای طراحی دکوراسیون منازل، تبدیل به اقدامی هیجان‌انگیز و متفاوت شد. در آن دوره، مدرنیته و کلاسیک‌گرایی در طراحی‌های دکوراسیون داخلی در رقابت بودند، از این رو طراحان دکورهای سینمایی نیز ترکیبی از سبکی مدرن که در عین حال پرزرق و برق است را انتخاب کردند. مردم نیز دکورهای جنجالی سینما را می‌دیدند و انتخابشان پیروی از چنین سبکی بود؛ از قِبَل همین پیروی‌ها سبک گِلَم (Glam) هالیوودی در دکوراسیون داخلی منازل پدیدار شد که هنوز هم به‌عنوان سبکی چشم‌گیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

مهم‌ترین ویژگی سبک گلم در دکوراسیون داخلی منازل

یکی از دلایل جذابیت سبک گِلَم، وجود عناصری براق در کلیتی ساده بود که از قضا بسیار خیره‌کننده به نظر می‌رسید. اما، سبک گِلَم در دکوراسیون داخلی منازل نیز همچون باقی سبک‌ها ویژگی‌هایی خاص دارد که باید به آن پرداخته شود. ویژگی اصلی سبک گِلَم؛ ایجاد یک تعادل میان اغراق در تزئینات و ظرافت ایجاد می‌کند.

 

سبک گِلَم، به جزئیات توجهی ویژه داشته، در انتخاب رنگ، کنتراست بالا را در نظر گرفته و از عناصری کوچک، اما مجلل استفاده‌ی فراوان می‌کند. از این رو، کسانی که دوست دارند دکوراسیون داخلی منزلشان به شکلی افراطی خاص باشد و پیچیدگی‌هایی دلنشین و چشمگیری فراوانی داشته باشد بهتر است از سبک گِلَم استفاده کنند.

 

 

پالت رنگی در دکوراسیون داخلی منزل به سبک گِلَم

سبک گِلَم عاشقِ ایجاد کردن کنتراست برای جلب توجه است. در این میان چه عنصری به اندازه رنگ می‌تواند تاثیرگذار باشد؟ در سبک گلم از دو الی سه طیف رنگی استفاده می‌شود، برخی از رنگ‌ها به شدت تند و خشن هستند؛ مثل رنگ‌های یاقوتی، زمردی، مشکی. برخی دیگر از رنگ‌ها خنثی هستند تا تعادل را برقرار کنند؛ مثل رنگ‌های سفید، عاجی، کرم و خاکستری.

 

از طرفی دیگر در لایه‌های رنگی موجود در سبک گِلَم، با رنگ‌های پاستلی، صورتی، سبز و آبی بیبی روبه‌رو می‌شویم که ظاهری لوکس به دکوراسیون داخلی منازل می‌دهند. حال که با چنین پالت‌های رنگی روبه‌رو می‌شویم بیشتر وابستگی سبک گِلَم به سینما را می‌بینیم. چرا که در دکورهای سینمایی، به خصوص زمانی که سینما سیاه و سفید بود، باید از رنگ‌های پرکنتراست استفاده می‌کردند تا جلوه آن در دوربین زیباتر به‌نظر برسد.

 

طرح در دکوراسیون داخلی منازل به سبک گِلَم

سبک گِلَم به استفاده از طرح‌ها و الگوهای جسورانه در دکوراسیون داخلی منازل معروف است. اگر می‌پرسید چرا باید به شما بگوییم که در سبک گِلَم گاهی از پارچه‌های مبلی پلنگی و گورخری استفاده می‌کنند، گاهی دیوارها با خطوط پهنِ موازی و مورب طراحی می‌شوند و در اکثر مواقع طرح‌های هندسی جای طرح‌های مینیمال را اشغال می‌کنند. در این میان، سبک گِلَم، به شکل مداوم دوشادوش سبک آرت دکو حرکت می‌کند و از دل آن طرح‌هایی خاص، هنرمندانه و منحصربه‌فرد بیرون می‌کشد. از این رو است که می‌گوییم سبک گِلَم توجهی ویژه به جزئیات دارد.

 

متریال در دکوراسیون داخلی منازل به سبک گِلَم

اگر سبک گِلَم را برای دکوراسیون داخلی منزلتان در نظر گرفته‌ای فراموش نکنید که درخشش باید سرلوحه تمام لحظاتی باشد که دارید لوازم منزل تهیه می‌کنید. از این رو در سبک گِلَم از فلزها درخشان و براق، شیشه، آینه و کریستال استفاده‌های فراوانی می‌شود. اکثر فلزات باید با روکش‌های طلایی، برنجی، نقره‌ای و مسی بوده و درخششی خاص داشته باشند.

 

بنابراین انتخاب میزهایی که پایه‌های طلایی و سطحی آینه‌کاری شده داشته باشد، گزینه‌ای مناسب برای سبک گِلَم است. از طرفی دیگر، برای انتخاب نوع پارچه، باید هرچه بیشتر به سمت پارچه‌هایی لوکس، مثل مخمل، ساتن، ابریشم و انواع خزها کشیده شویم. این پارچه‌ها هر یک جنبه‌ای تجملاتی و وجهه‌ای بسیار شیک و لوکس دارند. در کنار استفاده از این متریال، استفاده از سنگ‌های قیمتی، مثل سنگ مرمر نیز در سبک گِلَم بسیار زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

نور در دکوراسیون داخلی منازل به سبک گِلَم

نور یکی از مهم‌ترین عناصر در دکوراسیون داخلی منازل به سبک گِلَم است، اما طراحان تنها به نورهای طبیعی اکتفا نمی‌کنند. استفاده از لوسترهای بزرگ با شراره‌های کریستالی و بدنه‌های فلزی در نورپردازی مصنوعی منازل به سبک گِلَم نقشی اساسی دارند.

 

بعلاوه، از انواع چراغ‌های دیوارکوب، آباژورها و هر وسیله‌ای که نور مصنوعی ساطع می‌کند، در سبک گِلَم به صورت افراطی استفاده می‌شود. در برخی موارد استفاده از شمعدان‌هایی که جنس متالیک دارند نیز به تثبیت سبک گِلَم کمک‌کننده خواهد بود.