سپتوپلاستی بیمه | پوشش هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه

هزینه انواع عمل جراحی، زمانی از سوی بیمه قابل پرداخت است، که جراحی مورد نظر جنبه درمانی داشته باشد! عمل سپتوپلاستی (septoplasty) نیز اغلب برای رفع انحراف بینی و بهبود تنفس انجام می‌گیرد؛ بنابراین، با کمک پرداختی سپتوپلاستی بیمه، امکان پرداخت هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی وجود دارد. البته برای افرادی که جراحی انحراف و زیبایی بینی را به صورت همزمان انجام می‌دهند، بیمه تنها بخشی از هزینه‌های مرتبط با عمل سپتوم بینی را پرداخت خواهد کرد.

نکته دیگری که درباره پرداخت هزینه‌های عمل سپتوم بینی با تکمیلی وجود دارد، این است که شرکت‌های مختلف، در میزان پوشش دهی هزینه‌های انواع جراحی، متفاوت عمل می‌کنند؛ یعنی هر شرکت، متناسب با حق بیمه‌ای که فرد پرداخت می‌نماید، بخشی از هزینه‌ها را پرداخت خواهد کرد. با این حال، برای همه شرکت‌های بیمه، فرد باید تاییدیه پزشک، مبنی بر ضروری بودن جراحی با هدف بهبود عملکرد بینی (و نه زیبایی) را ارائه دهد! در ادامه این مطلب، توضیحات بیشتری درباره نحوه پوشش دهی سپتوپلاستی بیمه ارائه خواهیم داد.

بینی به عنوان نقطه مرکزی صورت نقش بسیار زیادی در زیبایی چهره شما دارد. به همین دلیل افراد با انجام عمل رینوپلاستی بینی (Rihnoplasty)، به دنبال ایجاد تغییرات گسترده در چهره خود هستند. عمل زیبایی بینی یا جراحی رینوپلاستی با حدود ۶۰ سال سابقه در ایران، می‌تواند اهداف درمانی بسیاری نیز به همراه داشته باشد. عمل رینوپلاستی با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود. البته رینوپلاستی علاوه بر اهداف زیبایی، اهداف درمانی را نیز دنبال می‌کند. «تیپ پلاستی»، «سپتورینوپلاستی»، «رینوپلاستی اصلاحی» و «توربینوپلاستی» از انواع جراحی رینوپلاستی بینی هستند، که با هدف رفع مشکلات عملکردی بینی انجام می‌شوند.

هزینه عمل سپتوپلاستی چقدر است؟

مهم‌ترین نکته در بحث تخمین هزینه‌های عمل سپتوم بینی، استخوانی یا گوشتی بودن بینی است! در حالت کلی، جراحی بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی، پیچیدگی‌های بیشتری دارد. با توجه به اینکه بینی‌های گوشتی، از غضروف و استخوان کمتری برخوردار هستند، گاهی پزشک باید در حین جراحی، از تکنیک‌های پیوند استخوان و غضروف استفاده کند. همچنین وجود پولیپ یا قوز، سختی‌های عمل را افزایش می‌دهد.

جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، یا آنگونه که بین بیماران رایج است؛ عمل رینوپلاستی گوشتی، برای بینی‌هایی انجام می شود که فرم و ماهیت آنها، در دسته بینی‌های گوشتی قرار می گیرد. پوست ضخیم، سوراخ های پهن و قد کوتاه بینی، از نشانه های این فرم  است. از طرفی بینی استخوانی، از رایج‌ترین انواع بینی است؛ برخی نشانه‌ها، نظیر وجود قوز بینی یا بیشتر بودن اسکلت استخوانی نسبت به پوست و چربی و ساختار قوی‌تر و بزرگ‌تر غضروف، برای شناسایی بینی استخوانی وجود دارد. با توجه به تفاوت‌های مهم این نوع بینی با بینی گوشتی، عمل بینی استخوانی نیز ویژگی‌ها و شرایط خاص خود را دارد.

هر چه میزان سختی در انجام عمل سپتوپلاستی بیشتر باشد، مسلما دستمزد جراح نیز بیشتر خواهد بود؛ که در نهایت منجر به افزایش قیمت عمل می‌گردد. حال باید دید که قانون پرداخت هزینه سپتوپلاستی بیمه، تا چه اندازه از بیمار حمایت می‌کند. برای این مساله، بیمار باید قبل از اقدام برای جراحی رینوپلاستی، درباره میزان پوشش هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه، از شرکت مورد نظر خود سوال کند.

جراحی بینی استخوانی، با اهدافی نظیر اصلاح انحراف تیغه بینی، رفع قوز بینی، ایجاد تقارن سوراخ های بینی و.. به دو شیوه جراحی باز و جراحی بسته انجام می‌شود. از رینوپلاستی بینی استخوانی، برای ایجاد مدل‌های مختلف بینی طبیعی، نیمه فانتزی، فانتزی و… استفاده می‌شود.

عمل جراحی بینی با بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی، به هیچ عنوان هزینه‌های مرتبط با انواع عمل زیبایی از جمله رینوپلاستی را پرداخت نمی‌کند؛ اما اگر پزشک جراح، تایید کند که شخص برای بهبود عملکرد بینی و رفع مشکلات تنفسی، به جراحی septoplasty  نیاز دارد، می‌توان بخشی از هزینه‌ها را از طریق بیمه تامین اجتماعی پرداخت نمود. در نهایت، استفاده از بیمه‌های تکمیلی در کنار بیمه تامین اجتماعی، به کاهش هر چه بیشتر هزینه‌های عمل سپتوم بینی کمک خواهد کرد.

در چه صورتی هزینه سپتوپلاستی با بیمه قابل پرداخت است؟

اگر قصد دارید از پوشش دهی هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه بهره‌مند شوید، باید در یکی از گروه‌های زیر دسته‌بندی شوید:

  • ضربه به بینی و سابقه شکستگی و آسیب شدید به آن، که باعث اختلال تنفسی می‌شود.
  • انحراف تیغه بینی، به صورت مادرزادی یا در اثر سانحه، که تنگی راه هوایی را در پی دارد.
  • ابتلا به پولیپ بینی، در اثر تشکیل توده‌های خوش خیم و انسداد راه هوایی.
  • تنگ بودن دهلیز بینی، که تنفس را دشوار می‌کند.
  • بزرگ بودن غیر عادی شاخک‌های بینی، که کیفیت تنفس را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهند.

در چه صورتی هزینه سپتوپلاستی با بیمه قابل پرداخت است؟

در تمامی این موارد، بینی با اختلال عملکرد مواجه است، که می‌تواند سلامت عمومی بدن را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، اگر متخصص گوش، حلق و بینی، انجام جراحی سپتوم را با هدف درمان مشکلات تنفسی بیمار توصیه کند، می‌توان با کمک قانون هزینه سپتوپلاستی بیمه، تا حد زیادی هزینه‌های آن را پرداخت نمود. البته سطح تعهدات هر شرکت در مقابل جراحی‌های یاد شده، با دیگری متفاوت است!

میزان پوشش هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه تکمیلی

دستمزد پزشک جراح، تنها بخشی از هزینه‌های مربوط به عمل بینی است. بیمار قبل از اقدام برای جراحی، باید آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های تشخیصی را انجام دهد، تا پزشک اطلاعات کافی درباره سلامت عمومی وی و آناتومی بینی او کسب کند. هزینه آزمایش‌های زیر، از طریق بیمه تکمیلی قابل پرداخت هستند:

  • رادیوگرافی
  • سی تی اسکن
  • عکسبرداری اشعه ایکس
  • آزمایش خون

برای دریافت این هزینه‌های پاراکلینیکی از بیمه، باید فاکتورها و قبوض مربوط به هر یک را به شرکت مورد نظر ارائه دهید.

سقف پرداخت هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه تکمیلی

تعهدات هر شرکت بیمه، برای پرداخت هزینه سپتوپلاستی با بیمه متفاوت است، که اغلب از جدول زیر پیروی می‌کنند.

نوع بیمه سقف هزینه سپتوپلاستی
دی تا سقف ۳۰ درصد
البرز تا سقف ۳۰ درصد
آسیا تا سقف ۳۰ درصد
رازی تا سقف ۳۰ درصد
سینا تا سقف ۳۰ درصد
ایران تا سقف ۷۰ درصد
نیروهای مسلح پایه: تا سقف ۳۰ درصد

تکمیلی: تا سقف ۷۰ درصد

بیمه فرهنگیان تا سقف ۲۰ درصد

چنانچه شخص، عمل رینوپلاستی و سپتوپلاستی را به صورت همزمان انجام دهد (سپتورینوپلاستی)، قانون پرداخت سپتوپلاستی بیمه، تنها هزینه‌های مربوط به عمل انحراف بینی و هزینه‌های پاراکلینیکی (انواع آزمایش و تصویربرداری) را تقبل می‌کند؛ آن هم مطابق با مقادیر اعلام شده در جدول بالا!

شرایط سپتوپلاستی بیمه برای پرداخت هزینه‌های جراحی

ممکن است بخواهید پیش از اقدام برای عمل انحراف بینی، بیمه خود را فعال نمایید، تا بتوانید برای پرداخت هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه، از آن بهره ببرید! اما لازم است این نکته را در نظر داشته باشید، که هر شرکت، شرایط خاص خود را برای پرداخت هزینه‌های جراحی دارد. اصلی‌ترین قانون آن‌ها، مدت زمانی است که باید از شروع بیمه گذشته باشد! به این معنا که اغلب شرکت‌های بیمه، تنها زمانی حاضر به پرداخت هزینه‌های septoplasty  هستند، که حداقل ۳ ماه از تاریخ خرید بیمه شما گذشته باشد!

شرایط سپتوپلاستی بیمه برای پرداخت هزینه‌های جراحی

شرط دوم برای استفاده از قانون پرداخت سپتوپلاستی بیمه، ارائه کلیه مدارک و مستندات پزشکی است، که به تایید جراح و کلینیک رسیده باشند! بنابراین لازم است تمامی فاکتورها، آزمایش‌ها و نسخه‌های مختلف پزشک جراح را به صورت مهر و امضا شده، جمع آوری کرده و به شرکت بیمه تحویل دهید.

مدارک لازم برای دریافت هزینه‌های سپتوپلاستی از بیمه

برای درخواست هزینه‌های جراحی از شرکت بیمه، باید مدارک زیر را به طور کامل آماده کنید:

  • اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی
  • صورتحساب مربوط به هزینه‌های کلینیک یا بیمارستان؛ که شامل هزینه‌های بستری، دستمزد پزشک جراح، دستمزد متخصص یا کارشناس بیهوشی و سایر موارد جانبی می‌شود.
  • گواهی و تاییدیه پزشک؛ در مورد ضرورت انجام جراحی سپتوپلاستی.
  • تمامی فاکتورها و نسخه‌های دارویی؛ که توسط پزشک مهر و امضا شده‌اند.
  • شرح عمل جراحی در فاکتور هزینه‌ها؛ با درج دقیق تاریخ
  • مشخصات و اطلاعات مربوط به کلینیک یا بیمارستانی که جراحی در \آن انجام شده است.
  • تمامی فاکتورها و نسخه‌هایی که برای تصویربرداری‌ها و آزمایش‌های قبل و بعد از عمل septoplasty  انجام شده‌اند.

تفاوت هزینه‌های عمل سپتوم بینی در بیمارستان دولتی و خصوصی

در حالت کلی، اگر عمل انحراف بینی را در بیمارستان‌های دولتی انجام دهید، قطعا هزینه کمتری نسبت به بیمارستان‌ها و کلینیک‌های خصوصی، پرداخت خواهید کرد. در این صورت، با اعمال قانون پرداخت سپتوپلاستی بیمه نیز، میزان این هزینه‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

برای جراحی septoplasty در بیمارستان خصوصی، امکان استفاده از بیمه تکمیلی وجود دارد؛ اما با توجه به اینکه هزینه کلی جراحی، بیشتر از بیمارستان دولتی است، حتی با وجود پوشش هزینه‌های سپتوپلاستی با بیمه، بیمار ناچار به پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود.

کلام آخر

هزینه عمل سپتوم بینی، به دلیل ماهیت درمانی بودن جراحی، نسبت به سپتورینوپلاستی کمتر است؛ با این حال، استفاده از پرداخت سپتوپلاستی بیمه، به شما کمک می‌کند تا هزینه‌های مربوط به این عمل جراحی را کمتر کنید. همه افراد می‌توانند از بیمه تکمیلی، برای پرداخت هزینه‌های جانبی جراحی سپتوپلاستی، مانند هزینه انواع آزمایش استفاده نمایند؛ اما هزینه‌های کلینیک خصوصی، نسبت به بیمارستان دولتی بسیار بیشتر است. همین مساله، باعث افزایش هزینه‌های تحمیل شده بر بیمار می‌شود. البته با توجه به امکانات و تجهیزات استفاده شده در کلینیک‌های خصوصی، معمولا زیباجویان و بیماران، این نوع مراکز درمانی را ترجیح می‌دهند.