اگر گوشی بدون توجه به فناوری استفاده شده چندین بار در روز شارژ شود، کاهش قابل توجهی در چرخه های شارژ باقی مانده باتری مشاهده می شود.
کار با شارژر بی سیم بسیار آسان است، اما با وجود سهولت استفاده، همچنان نگرانی هایی وجود دارد. یکی از نکات اصلی این است که مردم اغلب نگران شارژ بی سیم هستند زیرا عمر باتری را کوتاه می کند.
نحوه عملکرد شارژ بی سیم
شارژ بی سیم برای گوشی های هوشمند از القای الکترومغناطیسی برای انتقال انرژی الکتریکی از شارژر به گوشی هوشمند استفاده می کند.
القای الکترومغناطیسی پدیده ای است که در آن یک میدان مغناطیسی انرژی الکتریکی را در یک حلقه بسته که با میدان مغناطیسی تعامل دارد تولید می کند.
هنگامی که گوشی هوشمند خود را روی شارژر قرار می دهید، میدان مغناطیسی با سیم پیچ مسی داخل گوشی هوشمند تعامل می کند و جریان الکتریکی تولید می کند که باتری را شارژ می کند. برای اینکه شارژ بی سیم کار کند، سیم پیچ های مسی باید بین تلفن و شارژر در یک راستا قرار گیرند.
اگر گوشی هوشمند خود را به درستی روی پد قرار ندهید، به کندی شارژ می شود یا اصلا شارژ نمی شود. راه حل این است که سیم پیچ های مسی بین تلفن و شارژر را با استفاده از آهنربا تنظیم کنید تا از قرارگیری بهینه اطمینان حاصل کنید.
تاثیر شارژ بی سیم بر چرخه شارژ باتری
شارژ بی سیم بیشتر از شارژ سیمی معمولی بر چرخه شارژ باتری شما تأثیر نمی گذارد، زیرا چرخه های شارژ باتری هیچ ربطی به نوع شارژری که استفاده می کنید ندارد، فقط چند بار شارژ می کنید.
اگر گوشی بدون توجه به فناوری استفاده شده چندین بار در روز شارژ شود، کاهش قابل توجهی در چرخه های شارژ باقی مانده باتری مشاهده می شود.
به عبارت ساده، شارژ بی سیم هیچ آسیبی به باتری گوشی وارد نمی کند، اما مهم ترین نکته این است که وقتی باتری چند درصد افت کرد، گوشی هوشمند را روی پد شارژ قرار ندهید. زیرا شارژ مداوم به باتری گوشی هوشمند آسیب می رساند.
آیا شارژ بی سیم کارآمدتر است؟
آزمایشات نشان می دهد که شارژ بی سیم به طور متوسط ۴۷ درصد انرژی بیشتری نسبت به شارژ سیمی مصرف می کند، اما مصرف انرژی اضافی روی قبض انرژی شما احساس می شود!
اگر همه کاربران گوشی های هوشمند در جهان به شارژ بی سیم روی بیاورند، نیاز به ساخت حدود ۷۳ نیروگاه کوچک در سراسر جهان خواهد بود که تأثیر قابل توجهی بر محیط زیست خواهد داشت به عبارت دیگر، تغییر جهانی به شارژ بی سیم ایده آل نخواهد بود.
تاثیر بر سلامت باتری
شارژ کامل گوشی می تواند فشار بیشتری به باتری وارد کند و باعث تحلیل سریعتر آن شود، بنابراین شارژ جزئی در طول روز برای عمر باتری بهتر است.
در حالت ایده آل، قرار است باتری گوشی شما تا حد امکان بین ۲۰ تا ۸۰ درصد باقی بماند، به این معنی که از شارژ کردن یا تخلیه کامل گوشی هوشمند خود اجتناب کنید.
سازندگان تلفن همراه از این موضوع آگاه هستند و گزینه حداکثر شارژ باتری را برای اپل ۸۰ درصد و برای سامسونگ ۸۵ درصد تعیین کرده اند. راههای دیگری وجود دارد که میتوانید عادتهای شارژ خود را تغییر دهید تا عمر باتری گوشی هوشمندتان را بهبود ببخشید.
یک اثر منفی شارژ سریع سیمی روی باتری ها وجود دارد. به عنوان مثال، به دلیل مقدار گرمای اضافی که تولید می کند، تقریباً تمام فناوری های شارژ سریع از حداکثر سرعت شارژ برای شارژ باتری تا ۵۰ درصد در حداقل زمان استفاده می کنند و سپس سرعت شارژ را به شدت کاهش می دهند تا از آسیب گرمای اضافی به باتری جلوگیری شود. بقیه را بگذارید تا بارگذاری شود.
آیا شارژ بی سیم برای گوشی شما مضر است؟
شارژ بی سیم به باتری گوشی آسیبی نمی رساند. افرادی که معتقدند شارژ بی سیم به باتری گوشی هوشمند آسیب می زند، نظر خود را این گونه توجیه می کنند که شارژ بی سیم نسبت به شارژ معمولی گرمای بیشتری تولید می کند که می تواند فشار بیشتری به باتری وارد کند.
اگرچه این دلیل تا حدی درست است، اما گرمای تولید شده توسط شارژ بی سیم توسط گوشی هوشمند قابل کنترل است و نباید به باتری آسیب برساند.
خوشبختانه استانداردهای شارژ بی سیم مانند Qi دستورالعمل های دقیقی برای این کار دارند. هر شارژر بی سیم دارای گواهی Qi باید سرعت شارژ را برای مدیریت گرما تنظیم کند و اگر شارژر بی سیم گرمای اضافی را تشخیص دهد، سرعت شارژ را کاهش می دهد و گوشی را سالم نگه می دارد.
به طور خلاصه، اگرچه شارژ بی سیم کمی بیشتر از شارژ سیمی معمولی گرما تولید می کند، اما برای گوشی مضر نیست.