یک فنجان چای زنجبیل از عطر طراوت گرفته تا ته رنگ مرکباتی آن، حسی شاداب کننده و در عین حال آرامش بخش ارائه می دهد. اما فراتر از طعم آن، آیا مزایای سلامتی مبتنی بر تحقیق وجود دارد؟
به گزارش بارنا؛ نوشیدن روزانه یک فنجان چای زنجبیل، خواص بیشتری نسبت به تسکین معده دارد. این ریشه قابل توجه برای هزاران سال به عنوان یک جواهر آشپزی و یک عامل شفابخش قوی به دلیل خواص تسکین دهنده فوق العاده اش مورد توجه بوده است. خواص گرم کنندگی زنجبیل به ویژه هنگامی که ریشه آن را در آب داغ قرار دهید و یک چای درست کنید لذت بخش است.
چای زنجبیل حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی است، اما منبع قابل توجهی از این مواد مغذی نیست. در عوض، تحقیقات نشان می دهد که چای زنجبیل سرشار از ترکیبات فعال زیستی است که نشان داده شده است طیف گسترده ای از فواید سلامتی دارد.
فواید چای زنجبیل برای سلامتی
حالت تهوع و استفراغ را کاهش می دهد
نوشیدن چای زنجبیل می تواند احساس تهوع و استفراغ در معده را از بین ببرد. زنجبیل به حالت تهوع در دوران بارداری، پس از جراحی یا شیمی درمانی و بیماری حرکت کمک می کند. در واقع، داده ها نشان می دهد که زنجبیل ممکن است به اندازه داروهای رایج ضد استفراغ در کاهش تهوع و استفراغ در دوران بارداری موثر باشد.
یکی دیگر از دلایلی که زنجبیل می تواند برای درمان حالت تهوع مفید باشد، توانایی آن در افزایش تحرک دستگاه گوارش یا سرعت حرکت محتویات روده ما از طریق آن است. با افزایش سرعت، می تواند به کاهش مدت زمان تجربه علائم ناخوشایند کمک کند.
التهاب را کاهش می دهد
التهاب طولانی مدت علت اصلی ایجاد و پیشرفت بیماری های مزمن مختلف است. خوشبختانه، ترکیبات مختلفی در زنجبیل برای داشتن خواص ضد التهابی در بیماریهای خودایمنی مانند روماتیسم فصلی، بیماری التهابی روده و پسوریازیس مورد مطالعه قرار گرفته است. زنجبیل ممکن است با کاهش تولید و آزادسازی مولکول های التهابی فواید ضد التهابی داشته باشد. بنابراین، زنجبیل می تواند نشانگرهای التهابی مرتبط با این بیماری را کاهش دهد.
درد را تسکین می دهد
نوشیدن منظم چای زنجبیل نیز می تواند به کاهش درد کمک کند. زنجبیل در کاهش دردهای مرتبط با دردهای قاعدگی موثر است، به ویژه زمانی که در چند روز اول چرخه قاعدگی مصرف شود. علاوه بر این، زنجبیل می تواند به تسکین دردهای مرتبط با دردهای عضلانی، میگرن، آرتروز زانو و کمردرد مزمن نیز کمک کند. این اثرات تسکین دهنده ممکن است تا حدی به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی زنجبیل باشد.
تحقیقات جدید نشان می دهد که زنجبیل می تواند به کنترل قند خون کمک کند. طبق یک مطالعه، زنجبیل ممکن است به کاهش قند خون ناشتا و هموگلوبین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. ترکیبات موجود در زنجبیل باعث افزایش شفافیت گلوکز در بافت های محیطی می شود که برای حفظ تعادل قند خون و بهبود کنترل دیابت مهم است. به زبان ساده، زنجبیل می تواند به انتقال گلوکز از جریان خون به سلول ها کمک کند و در نتیجه سطح قند خون را کاهش دهد.
خطرات احتمالی و اقدامات احتیاطی
بعید است که نوشیدن روزانه یک فنجان چای زنجبیل خطری جدی برای اکثر افراد ایجاد کند. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) زنجبیل را در دوزهای حداکثر ۴ گرم ایمن می داند. خوشبختانه، فرمولاسیون معمولی چای زنجبیل حاوی حدود ۱ تا ۱٫۵ گرم در هر چای کیسه ای است. با این حال، اگر زنجبیل به مقدار زیاد مصرف شود، می تواند عوارض جانبی متعددی از جمله سوزش خفیف و اسهال ایجاد کند.
همچنین اگر داروهای خاصی مصرف می کنید، باید مراقب زنجبیل باشید. به عنوان مثال، زنجبیل دارای اثرات ضد پلاکتی است، که ممکن است در صورت استفاده با داروهای ضد انعقاد یا عوامل ضد پلاکت مانند وارفارین، خطر خونریزی را افزایش دهد. همچنین، از آنجا که می تواند قند خون را کاهش دهد، مصرف زنجبیل همراه با داروهای ضد دیابت می تواند خطر هیپوگلیسمی (یا قند خون پایین) را افزایش دهد.
به همین دلیل است که قبل از اینکه چای زنجبیل را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید، باید با پزشک خود صحبت کنید – به خصوص اگر از داروهای فوق استفاده می کنید یا باردار یا شیرده هستید.
طرز تهیه چای زنجبیل
چه در حال دم کردن چای کیسه ای زنجبیل خشک یا ریشه زنجبیل تازه باشید، فرآیند دم کردن بسیار مشابه و ساده است.
مرحله ۱: در صورت انتخاب زنجبیل تازه، با پوست کندن (اختیاری) و برش دادن یک تکه نازک از ریشه زنجبیل شروع کنید.
مرحله ۲: یک فنجان آب و ریشه زنجبیل را در یک قابلمه متوسط روی حرارت زیاد بجوشانید. بعد از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بجوشد.
اگر از چای کیسه ای استفاده می کنید، به سادگی یک فنجان آب را بجوشانید.
مرحله ۳: چای را در یک لیوان صاف کرده و ریشه زنجبیل را دور بریزید.
برای زنجبیل بسته بندی شده، آب جوش داغ را در یک فنجان روی کیسه های چای بریزید و برای مدت زمانی که در دستورالعمل محصول توصیه شده است دم کنید.
مرحله ۴: گرم سرو کنید و لذت ببرید!
افزودنی های اختیاری: برای افزایش طعم چای زنجبیل خود، می توانید مقداری شیرینی با عسل یا شربت افرا اضافه کنید، چند تکه لیمو، پرتقال یا آناناس اضافه کنید، یا زنجبیل خود را با زردچوبه یا چوب دارچین بجوشانید.
چرا چای زنجبیل برای معده مفید است؟
چای زنجبیل می تواند ناراحتی معده همراه با حالت تهوع و استفراغ را کاهش دهد. به لطف ترکیبی به نام جینجرول، زنجبیل دارای خواص ضد تهوع است که می تواند حالت تهوع را کاهش داده و تحرک دستگاه گوارش را افزایش دهد و به کاهش مدت زمان احساس تهوع کمک کند.
آیا نوشیدن چای زنجبیل قبل از خواب خوب است؟
نوشیدن چای زنجبیل بعد از شام یا قبل از خواب می تواند به هضم غذا و حرکات روده کمک کند. چای زنجبیل یک گزینه عالی بدون کافئین برای نوشیدن قبل از خواب است، به خصوص اگر درد عضلانی را تجربه می کنید، زیرا خواص ضد التهابی آن می تواند به آرامش و خواب بهتر شما کمک کند.
آیا چای زنجبیل معده را تمیز می کند؟
اگرچه زنجبیل ممکن است فواید خاصی برای سیستم گوارشی داشته باشد، معده را تمیز نمیکند و نقشی در فرآیندهای سمزدایی طبیعی بدن ما ندارد. با این حال، می تواند به کاهش درد معده و حتی جلوگیری از ایجاد عفونت شایع معده ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری کمک کند.
اگر به دنبال نوشیدنی هستید که بتواند به کاهش تهوع و استفراغ، کاهش التهاب، دفع عوامل بیماری زا، کاهش درد یا کنترل قند خون کمک کند، چای زنجبیل را امتحان کنید. این چای با طراوت سرشار از چندین ترکیب گیاهی است که دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد استفراغ است. بنابراین، به جرات می توان گفت که مصرف منظم چای زنجبیل می تواند به بهبود سلامت کمک کند.