به طور کلی کارکرد فیلترپرس هیدرولیک و بقیه فیلتر پرس ها به اینصورت است که یکسری از صفحات، که این صفحات از پارچه های فیلتری پوشیده شده اند وظیفه ی فیلتر کردن مواد را دارند.
برای اینکه عمل فیلتر کردن انجام شود، نیاز به یک محفظه داریم که در این محفظه یک مایع همراه با یکسری مواد فیزیکی فیلتر میشوند و عمل جدا سازی صورت می گیرد.
از خصوصیات این فضا می توان چنین گفت که باید بصورت یک محفظه ی سر بسته باشد که در وهله ی اول این مواد داخل آن فضا جمع شوند و سپس در مسیر تعیین شده، شروع به حرکت کنند و از داخل پارچه های فیلتری عبور کنند.
در حین عبور از پارچه ها ذرات جامد موجود در پساب، بین بافت پارچه ها باقی می مانند و مایعاتی که هم اکنون عاری از ذرات جامد هستند به مسیرشان ادامه می دهند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم برای اجرای این روند نیازمند یک فضای بسته هستیم علت نیازمند بودن به این فضای بسته این است که بتوانیم این مایع را تحت فشار قرار دهیم چرا که برای عبور پساب یا مایع موجود از پارچه های فیلتری، نیازمند فشار هستیم و این فشار باید روی یک مکان بسته باید اعمال شود.
برای ایجاد فشار روی این مکان بسته نیازمند جک هیدرولیکی هستیم، یکی از دلایل نامگذاری فیلتر پرس هیدرولیک استفاده از جک هیدرولیک در این دستگاه می باشد، وظایف جک هیدرولیکی عبارتند از:
- آببندی صفحات
- ایجاد مسیر تصفیه
- ایجاد فشار روی فضای بسته نامبرده
- پرس کردن صفحات فیلتر پرس به یکدیگر
در فیلتر پرس هیدرولیک، جک به دو روش وارد عمل می شود و در واقع میتوان گفت فعال شدن جک به دو صورت انجام پذیر است:
- صدور فرمان توسط اپراتور
- صدور فرمان توسط PLC
جک دستی:
زمانی که فرمان توسط اپراتور صادر شود در اصطلاح می گویند جک دستی در صورتی که باز هم جک با نیروی هیدرولیکی فعال و وارد عمل می شود و به این چنین فیلتر پرس هایی نیز فیلتر پرس هیدرولیک گفته می شود.
جک هیدرولیکی:
زمانی که فرمان توسط PLC صادر می شود در اصطلاح می گویند جک هیدرولیکی و باز هم جک با نیروی هیدرولیکی فعال می شود.
در تکمیل توضیحات بالا میتوان چنین گفت که فرمان به کمک دو روش ، جک هیدرولیکی و دستی قابل انجام است.
روند کار فیلتر پرس های هیدرولیک به این شکل است که:
- پمپ های روغن موجود در یونیت هیدرولیک، عمل پمپاژ روغن را انجام می دهند
- ایجاد فشار روی جک هیدرولیک با پمپاژ روغن
- جک هیدرولیک با کمک گرفتن از نیروی هیدرولیک و پمپ های روغن صفحات تفلونی را تحت فشار قرار می دهد.
برای انجام این کار ما نیازمند یکسری قطعات و سیستم های هیدرولیکی هستیم از جمله جک هیدرولیک،که جک هیدرولیک خود از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
- سیلندر
- شافت
- پیستون
- کلاهک
- پکینگ های جک هیدرولیک
یونیت هیدرولیک سیستم یکپارچه ی پمپ شدن روغن را تشکیل می دهد و روغن بوسیله ی یونیت هیدرولیک داخل جک هیدرولیک پمپاژ میشود و موجب حرکت این جک و فشرده شدن صفحات میشود.
یونیت هیدرولیک نیز یک نیروی محرکه میخواهد که توسط موتور هیدرولیک تامین میشود و نهایتا روغن و پمپ هیدرولیک را داریم که همانطور که گفتیم، پمپ مورد نظر روغن را پمپاژ می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت کاتالوگ فیلتر پرس هیدرولیک اینجا کلیک کنید.