در گذشته های نه چندان دور، کفشگری قدیمی به نام «رحمت» سال ها در گودی این درخت کفش درست می کرد و همین امر باعث شد برخی درخت شیرین و فرهاد را به نام درخت «رحمت» بخوانند. .
«رحمت» که اکنون به یکی از نمادهای شهر کرمانشاه تبدیل شده است، امروز وارد شصت و دومین سالگرد خود شد تا علاقه و اهمیت مردم کرمانشاه را به طبیعت و تلاش برای حفظ آن نشان دهد.
این درخت ۶۰۲ ساله که در مجاورت منطقه تاریخی تکبستان قرار دارد در سال ۱۳۸۷ به عنوان اثر طبیعی ملی به ثبت رسیده است.
ارتفاع «رحمت» پس از ۶۰۲ سال زندگی به ۳۷٫۷ متر و عرض آن به ۸٫۴۶ متر رسیده است.
امروز (۲۴ اسفند) سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه و اداره کل میراث فرهنگی استان به مناسبت شصت و دومین زادروز رحمت جشن تولدی نمادین در چنار کهنسال این شهر برگزار کردند.
ایمان درهشی رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه در این مراسم با اشاره به اهمیت محیط زیست گفت: امروز در دنیایی زندگی می کنیم که یکی از دغدغه های اصلی آن محیط زیست است و باید برای حفظ آن تلاش کنیم. .
درکشی گفت: دغدغه محیط زیست امروز یک دغدغه جهانی است و اگر نتوانیم از این نعمت خدادادی به خوبی محافظت کنیم قطعا در سال های نه چندان دور گرفتار خواهد شد و باید منتظر بلایای زیادی باشیم.
وی افزود: امروز با جمعی از دوستداران طبیعت کرمانشاه دور هم جمع شدیم تا تولد کهنسال ترین چنار استان را جشن بگیریم و با این تولد نمادین اهمیت و دغدغه خود را به مسائل زیست محیطی نشان دهیم.
وی افزود: «ممنون» امروز ۶۰۲ سال از عمر خود می گذرد و امیدواریم بتوانیم هر ساله این جشن را برگزار کنیم و نشان دهیم که مردم کرمانشاه چقدر به حفظ طبیعت و محیط زیست اهمیت می دهند.