ممنوعیت تیک تاک در آلمان ؟

من گزارش میدم باملین به گزارش یورونیوز، کنگره آمریکا اخیرا طرحی را تصویب کرد که در صورت نهایی شدن در مجلس سنا، می تواند به ممنوعیت اپلیکیشن تیک توک در آن کشور منجر شود.

این طرح به ByteDance، صاحب اپلیکیشن TikTok، ۶ ماه فرصت می دهد تا کل زیرساخت کنترل و نظارت خود را تحویل دهد، در غیر این صورت استفاده از آن برنامه در ایالات متحده ممنوع خواهد شد.

سیاستمداران آلمانی اکنون در حال رایزنی و تبادل نظر در مورد اینکه آیا این کشور باید موضع سخت تری در برابر شبکه اجتماعی تیکتوک اتخاذ کند یا نه.

چند تن از اعضای کمیته پارلمان آلمان که بر سرویس‌های اطلاعاتی نظارت می‌کنند اخیراً در مورد این موضوع بحث کردند.

رودریک کیسوتر، معاون کمیته کنترل اطلاعات بوندستاگ و یکی از اعضای اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) به روزنامه آلمانی Handelsblatt گفت که اگر مقررات سخت‌گیرانه‌تر روی این پلتفرم «موثر» عمل نکند، TikTok باید در آلمان ممنوع شود. کار کردن

با این حال، آقای کیسوتر اذعان کرد که برخی از سیاستمداران این برنامه را “تهدیدی برای دموکراسی” در آلمان می دانند.

در سال ۲۰۲۳، بوندستاگ آماری ارائه کرد که نشان می داد حدود ۱۹ میلیون کاربر TikTok در آلمان زندگی می کنند.

ینس زیمرمن، یکی از اعضای حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز در مصاحبه با کانال BR گفت که دولت باید حداقل ممنوعیت استفاده از این برنامه توسط مقامات دولتی را در نظر بگیرد.

رالف اشتگنر از حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) و کنستانتین فون نوتز، معاون رهبر حزب سبز آلمان نیز در اظهارنظرهای اخیر گفته اند که مایلند ببینند مقررات جدید آلمان در این زمینه چگونه عمل می کند. آنها همچنین تاکید کردند که اجرای ممنوعیت کامل استفاده از شبکه اجتماعی تیک توک دشوار خواهد بود.

مقامات آلمانی در سال جاری مقرراتی را در مورد خدمات دیجیتالی وضع کردند که شرکت های اینترنتی را ملزم می کند به طور مداوم بر پلت فرم های خود نظارت داشته باشند تا از انتشار اطلاعات نادرست و محتوای غیرقانونی جلوگیری کنند.

تعدادی از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده و کانادا، مقامات دولتی را از استفاده از برنامه TikTok منع کرده اند. به گفته این کشورها، دولت چین در حال سرقت اطلاعات کاربران با استفاده از این شبکه اجتماعی است.

علاوه بر این، بریتانیا، نیوزلند، هند و تایوان نیز اقدامات مشابهی را علیه اپلیکیشن Tik Tok انجام داده‌اند.

تیک توک یکی از اصلی ترین رقبای اینستاگرام و فیسبوک در دنیای شبکه های اجتماعی است که متعلق به شرکت چینی «Byte Dance» است.

مدیران این شرکت می گویند که مدت هاست اطلاعاتی را با دولت چین به اشتراک نمی گذارد، اما بسیاری از کشورهای جهان حرف های مدیران چینی را باور نمی کنند.

TikTok، پلتفرم محبوب اشتراک‌گذاری ویدیوی کوتاه، در سال ۲۰۱۶ در چین با نام Douyin راه‌اندازی شد. نسخه بین المللی آن با نام TikTok در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و به سرعت محبوبیت جهانی پیدا کرد.