به گزارش باملین به نقل از ایسنا، برخی رسانه ها با استناد به موزه بریتانیا که منشور کوروش در آن نگهداری می شود، از انتقال و نمایش این اثر باستانی در موزه ییل در نیوهیون کانکتیکات برای مدت محدودی خبر دادند. زمان و گزارش شد که در موارد نادر منشور باید در اورشلیم به نمایش گذاشته شود.
حال روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اطلاع می رساند که اداره کل موزه ها در نامه ای به امیرحسین غریب نژاد معاون تعاون فرهنگی و سمنات وزارت امور خارجه و علی اکبر متکان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران با ابراز نگرانی از «انتقال منشور کوروش به کتابخانه ملی رژیم صهیونیستی» خواستار «جلوگیری از این اقدام» شد.
در این نامه که به امضای هادی میرزایی، مدیرکل موزهها رسیده، آمده است: بر اساس اخبار منتشر شده، بریتانیا تصمیم گرفته است که منشور کوروش را که در حال حاضر در آمریکا به نمایش گذاشته شده است، به کتابخانه ملی رژیم اشغالگر قدس در قدس منتقل کند. از ۴ تا ۲۸ مهرماه او در نوامبر ۲۰۲۴ اقدام خواهد کرد. انتقال این اثر تاریخی که شهرت جهانی دارد، به دلیل خطراتی که ممکن است به همراه داشته باشد، قطعاً توصیه نمی شود.
در ادامه این نامه به «حقوق مالکیت معنوی جمهوری اسلامی ایران بر اساس منشور کوروش»، «تحریم ارسال و اقدام قانونی براساس کنوانسیون ۱۹۴۵ حمایت از اموال فرهنگی در صورت درگیریهای مسلحانه» تاکید شده است. خواستن
طبق اعلام موزه بریتانیا، منشور کوروش تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ در آمریکا باقی خواهد ماند و در اکتبر ۱۴۰۳ به اورشلیم منتقل و تا ۲۹ نوامبر در آنجا باقی خواهد ماند. این تصمیم در حالی از سوی موزه بریتانیا اعلام شد که رژیم اسرائیل در نوار غزه در حال جنگ است و شورای بین المللی موزه ها نیز نسبت به خطر تخریب و سرقت آثار تاریخی و لزوم حفاظت از آنها در این منطقه هشدار داده است.
شاهرخ رزمجو، باستان شناس که مدتی مسئول مجموعه ایران باستان در بخش خاور نزدیک موزه بریتانیا بود، درباره منشور کوروش و محل پیدا شدن این استوانه و داستان های مرتبط با آن گفت: در سال ۱۸۷۹ م. هرمزد رسام، باستان شناس کلدانی در منطقه بابل (عراق کنونی) این استوانه را کشف کرد. در کتاب های منتشر شده درباره این استوانه، محل کشف آن در حوالی روستای «جاجمه» ذکر شده است. اگرچه تعیین محل دقیق کشف این استوانه دشوار است، اما نظر غالب این است که منشور کوروش در داخل دیواری در قسمت جنوبی این روستا کشف شده است. پس از کشف استوانه، رسام آن را بسته بندی کرد و به موزه بریتانیا فرستاد. این استوانه برای اولین بار توسط تئو فیلوس پینچس خوانده شد. او در خط میخی مهارت داشت و در ابتدا تصور می کرد که این منشور نیز مانند منشورهای دیگر اطلاعاتی برای علم دارد، اما وقتی به نام کوروش رسید متوجه شد که این استوانه از دیگر استوانه های کشف شده اهمیت بیشتری دارد. بنابراین او استوانه را نزد «سر هنری راولینسون» (کسی که خط میخی را رمزگشایی کرد) برد. استوانه کوروش پس از رمزگشایی و مشخص شدن متعلق به ایران و کوروش کبیر، توسط سر هنری راولینسون در یک نشست رسمی در آلمان در روز فتح بابل در ۷ نوامبر به جهانیان ارائه شد.