مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی با تاکید بر پرهیز از مصرف بی رویه آجیل و شیرینی، بر توجه به چند نکته در خرید آجیل تاکید کرد.
به گزارش باملین، دکتر احمد اسماعیل زاده در آستانه نوروز بایرام و با استقبال از خرید آجیل برای پذیرایی از میهمانان به نکاتی در مورد خرید آجیل اشاره کرد و گفت: آجیل خام یا بو داده نشده با نمک توصیه می شود. برخی از انواع آجیل موجود در بازار که با سرکه برشته می شوند نیز قابل خوردن هستند.
مدیرکل سرویس بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر تازگی آجیل تاکید کرد و گفت: پس مانده و راکد بودن انواع غذاها از جمله آجیل باعث کاهش مواد مغذی می شود بنابراین بهتر است از خرید آجیل باقی مانده خودداری شود. .
وی با تاکید بر پرهیز از خرید آجیل مخلوط افزود: ترجیحاً هر آجیل را جداگانه خریداری و در منزل با هم مخلوط کنید، زیرا در آجیل های موجود در بازار گاهی از انواع بی کیفیت یا حتی باقی مانده استفاده می شود، پس بهتر است. آجیل ها به صورت جداگانه برای تازگی درجه بندی می شوند، سپس در خانه خریداری و مخلوط می شوند.
چند دلیل برای کمتر خوردن شیرینی جات
وی همچنین بر پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات تاکید کرد و گفت: شیرینی هایی که در فرهنگ غذایی ما رایج است معمولا از آرد سفید تهیه می شود. آرد سفید حاوی سبوس نیست و بسیاری از مواد مغذی آن از بین رفته است. بررسی ها نشان می دهد که مصرف این نوع آرد به صورت نان سفید یا شیرینی می تواند سلول های بدن انسان را نسبت به انسولین حساس کند و انسولین در این حالت نمی تواند کار خود را به طور موثر در بدن انجام دهد که به ویژه در دوران قدیم می تواند اتفاق بیفتد. مردم مردم افزایش سن منجر به افزایش قند خون می شود.
مدیرکل بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت ادامه داد: مصرف این غذاها می تواند باعث افزایش سطح چربی ها به ویژه تری گلیسیرید در خون شود زیرا روغن های جامد در شیرینی سازی استفاده می شود و روغن های جامد دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب ترانس و اسیدهای چرب ترانس هستند. اسیدهای چرب اشباع شده (که هر دو برای سلامتی مضر هستند) و می توانند کلسترول خون و سطح چربی بد خون را افزایش دهند.
وی افزود: از سوی دیگر مصرف شیرینی جات به ویژه شیرین و خامه ای که دارای مقادیر زیادی قند و چربی جامد است می تواند باعث مقاومت به انسولین در فرد شود. بنابراین توصیه می شود در مصرف شیرینی جات در ایام نوروز احتیاط کنید و ثانیاً از شیرینی های خشک کم شیرین (به مقدار کم) که چربی و شکر کمتری دارند استفاده کنید.