ویتامین دی قهرمان سلامت یا سلبریتی دوران کرونا / چرا سطح ویتامین دی مناسب در آزمایش‌ها ندارم؟

آیا هر چه ویتامین D بیشتر مصرف کنیم بهتر است؟ اما در مورد دوز ۵۰۰۰۰ چطور؟ چرا سطح ویتامین D صحیح را در آزمایشات ندارم؟ و…

به گزارش باملین، حتما تا به حال افسانه های مختلفی درباره ویتامین D، نور خورشید، مکمل ها و … شنیده اید.

از شیوع جهانی کرونا تا امروز، ویتامین D قطعاً محبوب ترین است. آن‌ها نکات و حکایت‌های زیادی در مورد اثر محافظتی آن در برابر کرونا گفته‌اند که معاینه آنها به یک مشکل عمومی و حتی پزشکی تبدیل شده است.

ویتامین دی؛ مقدمه در ابتدای مبحث

بدن ما به ویتامین D نیاز دارد و وظیفه اصلی آن کمک به بدن برای جذب کلسیم از روده است. این کلسیم برای حمایت از فرآیند “معدنی سازی اسکلتی” در طول زندگی ضروری است و یک ماده معدنی حیاتی برای تشکیل استخوان های سخت و قوی است که در نهایت ما را قوی و سالم نگه می دارد.

از سوی دیگر، دکتر کارل اینسونیا، متخصص غدد و رئیس مرکز استخوان ییل می گوید: دریافت نکردن ویتامین D کافی می تواند عواقب جدی و مهمی از جمله افزایش سرعت تحلیل استخوان یا حتی استئومالاسی (نرم شدن استخوان ها) داشته باشد. بزرگسالان و راشیتیسم (بیماری استخوانی بد شکل) در کودکان.

چگونه ویتامین D مورد نیاز خود را دریافت کنیم؟

پاسخ کوتاه این است: از غذا، آفتاب، یا مکمل

دو نوع اصلی ویتامین D وجود دارد. ویتامین D2 و ویتامین D3 که از برخی مواد غذایی مانند سالمون، ماهی تن، گوشت گاو و زرده تخم مرغ به دست می آید (عناصر ذکر شده به طور طبیعی در این غذاها وجود دارد). اما از آنجایی که ما معمولا به اندازه کافی از این غذاها نمی خوریم، هیچ یک از آنها نمی توانند تنها منبع ویتامین D ما باشند.

به همین دلیل غذاهایی مانند شیر، غلات و برخی آب میوه ها حاوی ویتامین D2 و D3 هستند. (از دهه ۱۹۳۰، تولیدکنندگان به طور داوطلبانه غذاهای مختلف را با ویتامین D غنی کردند تا به کاهش بروز راشیتیسم کمک کنند.)

دکتر دیوید جی. Leffel، متخصص پوست در دانشگاه ییل، توضیح می دهد: وقتی در معرض نور خورشید قرار می گیریم، پوست ما می تواند ویتامین D مورد نیاز خود را تولید کند. هر یک از ما سلول های گیرنده ویتامین D خود را داریم که ویتامین D3 را از طریق زنجیره ای از واکنش ها تولید می کنند که با تبدیل کلسترول در پوست هنگام قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش B (UVB) خورشید شروع می شود.

یکی دیگر از راه های دریافت ویتامین D، مصرف مکمل های دارویی مختلف است. این محصولات به صورت قرص، ژل نرم و شربت تولید می شوند. آنها به طور کلی برای افرادی که مشکلاتی مانند سوء جذب چربی، عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر دارند مناسب هستند. همچنین، افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند یا شرایط پزشکی خاصی دارند که مانع از بیرون رفتن آنها می‌شود، می‌توانند از مکمل‌های ویتامین D استفاده کنند.

بدن چگونه ویتامین D را پردازش می کند؟

دکتر اینسوگنا توضیح می دهد: بعد از اینکه ویتامین D از طریق پوست جذب شد یا از طریق غذا و مکمل ها وارد بدن شد، در سلول های چربی بدن ذخیره می شود. پس از این مرحله، ویتامین مذکور تا زمانی که نیاز باشد غیرفعال می‌ماند.

سپس، از طریق فرآیندی به نام هیدروکسیلاسیون، کبد و کلیه ها ویتامین D ذخیره شده را به شکل فعال مورد نیاز بدن (به نام کلسیتریول) تبدیل می کنند. لازم به ذکر است که روش به دست آوردن و نوع تولید شده توسط نور خورشید تفاوتی ندارد، مزیت خاصی نسبت به انواع غذایی آن نخواهد داشت. بدن می تواند از هر یک از این فرم ها به شکلی کاملاً بهینه استفاده کند.

آیا هر چه ویتامین D بیشتر مصرف کنیم بهتر است؟ قطعا نه!

این یک ایده اساسا اشتباه است. ویتامین D در چربی ذخیره می شود. بنابراین، اگر فرد کوچکی هستید و دوزهای بالایی دریافت می کنید، فضای ذخیره سازی کمتری خواهید داشت. این بدان معنی است که ویتامین D اضافی وارد جریان خون می شود و می تواند باعث جذب کلسیم زیادی شود که خود محل بسیاری از مشکلات می شود.

در برخی موارد، فرد حتی با احتمال مسمومیت مواجه خواهد شد. علاوه بر این، فاصله زمانی بین افزایش دوز و ایجاد سمیت به طور دقیق مشخص نیست. (افزایش متوسط ​​بالاتر از حد متوسط ​​نیاز روزانه بعید است که آسیب جدی ایجاد کند.)

هنگام خرید مکمل‌ها، همیشه به دنبال گزینه‌هایی باشید که متوسط ​​مقدار توصیه شده روزانه مورد نیاز برای گروه سنی شما را برآورده کند: برای اکثر افراد سالم، این مقدار ۶۰۰ واحد بین‌المللی در روز است، اما برای افراد بالای ۷۰ سال، کمی بیشتر است. . این به این دلیل است که با افزایش سن (به ویژه در زنان یائسه) بدن ویتامین D را با کارایی کمتری سنتز می کند و کلسیم را جذب می کند. علاوه بر این، نوزادان باید مقادیر کمتری را در سال اول زندگی خود دریافت کنند، بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ واحد بین المللی.

اما در مورد دوز ۵۰۰۰۰ چطور؟ اگرچه ممکن است بتوانید از این دوز بالای ویتامین D یک بار در هفته، هر هفته یا ماهانه (بسته به توصیه پزشک یا داروساز خود) استفاده کنید، بهترین نتایج با دوز کمتر (۱۰۰۰-۲۰۰۰ واحد) به دست می آید. ) در طول روز مشاهده شد.

از طرفی مصرف منظم ویتامین D همراه با مواد غذایی حاوی چربی های سالم به بدن اجازه می دهد تا آن را به درستی و بهینه جذب کند.

چرا سطح ویتامین D صحیح را در آزمایشات ندارم؟

در بیماران بدون بهبود بالینی پس از مصرف مکمل D2 یا D3، عدم افزایش ۲۵(OH)D2 یا ۲۵(OH)D3 و کل ۲۵ (OH)D ممکن است نشان دهنده مصرف ناکافی، عدم پایبندی به مکمل های منظم یا سوء جذب باشد (افراد که . برداشتن روده کوچک یا کولونکتومی انجام داده اید یا برخی از شرایط پزشکی زمینه ای داشته اید).

برخی از بیماری‌های زمینه‌ای که می‌توانند منجر به کمبود ویتامین D شوند عبارتند از فیبروز کیستیک، بیماری کرون و بیماری سلیاک، که می‌تواند مانع از جذب کافی ویتامین D توسط روده‌ها از مکمل‌ها شود، به خصوص اگر درمان نشود.

تنها راه تشخیص آن مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات دوره ای است تا در نهایت علت دقیق مصرف ناکافی آن مشخص شود. گاهی اوقات این روند خسته کننده است و زمان زیادی می برد، اما برای گرفتن بهترین نتیجه باید با پزشک متخصص همکاری کرد.

منابع غذایی منتخب ویتامین D

در پاسخ به این سوال قطعا تنوع محصولات غذایی بسیار زیاد است و در اینجا نمی توان به همه موارد پرداخت. البته بهترین توصیه را از پزشک خود خواهید گرفت. با این حال، ما بر اساس مقاله ای از انتشارات سلامت هاروارد به مواد غذایی زیر اشاره می کنیم:

– ماهی آزاد پخته شده معادل ۸۵ گرم: ۴۴۴ واحد

– تن پخته شده معادل ۸۵ گرم: ۲۲۹ واحد

– ساردین پخته شده معادل ۸۵ گرم: ۱۶۵ واحد

– شیر کم چرب غنی شده معادل ۲۳۶ میلی لیتر: ۱۱۶ واحد

– آب پرتقال غنی شده معادل ۲۳۶ میلی لیتر: ۱۰۰ واحد

– ۱ تخم مرغ کامل پخته شده: ۴۴ عدد

– پنیر چدار معادل ۲۸ گرم: ۷ واحد