به گزارش باملین به نقل از باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام والمسلمین قائم مقام نماینده، فقیه در این جلسه، پیش از پرداختن به موضوع جلسه و ارائه دیدگاه های بیوتا نمایندگان مراجع عظام تقلید در این زمینه امور حج و زیارت، آخرین تحولات حج عمره را تشریح و مشکلات پیش روی این سفر معنوی و ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۳ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی گفت: کارگزاران حج و زیارت همانند سال های گذشته رایزنی ها و هماهنگی های لازم را برای ساماندهی سفر عمره فردا انجام داده و تمامی برنامه های پروازی و زیرساخت های لازم برای اعزام زائران به عربستان مهیا شده است، اما متاسفانه با توجه به مسئولان کشور میزبان به دلیل مشکلات فنی سفر عمره تا اطلاع ثانوی تعلیق می شوند.
نواب مهم ترین دلیل این تصمیم را عدم مجوز نهایی از عربستان عنوان کرد و ابراز داشت: این شرکت هواپیمایی برنامه پرواز، نوع و تعداد مشخص بین المللی هواپیما و ظرفیت آن را ارائه کرده است که متأسفانه هنوز نهایی نشده است. مجوز لازم برای ورود هواپیمای جمهوری اسلامی ایران کشور میزبان با مشکل مواجه شد.
وی افزود: مراحل قانونی در حال انجام است و وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران پیگیر موضوع هستند و امیدواریم هر چه سریعتر این موضوع حل و فصل شود. که زائران عزیز کشورمان به سرزمین وحی اعزام شوند.
در ادامه جلسه حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح زاده در خصوص آخرین پیشرفت های پزشکی در خصوص توانایی جسمانی زائران در حج تمتع که در آخرین نشست نمایندگان موسسات زیستی مطرح شد، گفت: در در این زمینه جدول مرجع بیماری های ناتوان کننده توسط گروه هایی از پزشکان متخصص تهیه شده و پزشکان معاینات را ارائه خواهند کرد.
عضو کابینه مشورتی مقام معظم رهبری همچنین در تشریح عدم موافقت زائران باردار برای ادای فریضه حج گفت: موضوع بارداری زائر و شیر دادن به نوزاد به صورت ویژه مطرح شد و مقرر شد به دلیل ناتوانی جسمی و احتمال خطر و آسیب پذیری برای نوزاد، پزشکان صلاحیت زائر را تایید نمی کنند.
در ادامه این جلسه که در اتاق جلسات ساختمان نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد، نمایندگان بیت اعظم تقلید به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و تصمیمات خود را در خصوص موضوع وجوب ارائه کردند. یا عدم الزام به ترتیب انجام منا و دستور خروج از منا در شب دوازدهم پرداختند.