چطوری سر دوش حمام را رسوب زدایی کنیم؟ با نزدیک شدن به عید باید سعی کنیم تمام وسایل خانه به خصوص وسایل و مناطقی از خانه که در طول سال کمتر نظافت شده اند را تمیز کنیم. جرمگیری سر دوش حمام از مهمترین کارهایی است که باید در خانه تکانی انجام دهید تا از رسوب این وسیله جلوگیری کنید. سر دوش با توجه به اینکه می تواند در سلامتی و نظافت شما تاثیرگذار باشد از مهمترین وسایل برای خانه تکانی است. در این مطلب از باملین قصد داریم بهترین روش رسوب زدایی دوش برای خانه تکانی را معرفی کنیم.
بهترین روش رسوب زدایی دوش برای خانه تکانی
سر دوش حمام به مرور زمان کثیف شده و جرم میگیرد و این باعث میشود حفرههای روی دوش بسته شده و آب با شدت مناسب از آن خارج نشود. همچنین در برخی موارد این کثیفیها به صورت کپک روی دوش حمام ظاهر میشوند که برای سلامتی شما ضرر دارند.
بیشتر دوشهای حمام مستعد رسوب و جرم و لکههای آب سخت هستند. اگر این لکهها برای زمان زیادی روی دوش آب بمانند تمیز کردن آن سخت شده و سوراخهای دوش حمام نیز مسدود میشود. برای تمیز کردن دوش حمام و رسوب زدایی آن میتوانید از محصولات شیمیایی و یا خانگی استفاده کنید.
یک ترکیب خانگی عالی برای رسوب زدایی دوش حمام استفاده از ¼ فنجان سرکه و ¾ فنجان آب است. بهتر است از آب داغ استفاده کنید و محلول را روی دوش اسپری کرده و ۳ دقیقه صبر کنید. از برسهای مخصوص برای تمیز کردن دوش استفاده کنید.
این یک روش ابتدایی برای تمیز کردن دوش حمام بود. با ما همراه باشید تا روشهای کاربردی دیگری را به شما آموزش دهیم.
رسوب زدایی سر دوش حمام به دو روش خانگی
همه آبها دارای مواد معدنی هستند، اما غلظت زیاد مواد معدنی در آب سخت باعث میشود که لکههای آب و رسوبات معدنی پوسته پوسته روی سطوحی مانند سر دوش حمام باقی بمانند.
نصب یک فیلتر دوش خوب به کاهش رسوبات معدنی و آلایندههای آب کمک میکند. با اینحال اگر سر دوش حمام شما پر از جرم و رسوب است و فشار آب کم شده، از این روشها برای تمیز کردن و رسوب زدایی دوش حمام استفاده کنید.
قبل از شروع فرایند تمیز کردن دوش بهتر است اب داغ را باز کنید. این گرمای آب باعث میشود آلودگیها از سوراخهای دوش حمام خارج شود. بخار به وجود آمده نیز تا حدودی کمک کننده است.
چگونه سر دوش حمام را با سرکه تمیز کنیم؟
مرحله ۱: یک کیسه پلاستیکی را با سرکه پر کنید
یک کیسه پلاستیکی را با سرکه سفید پر کنید. اما آنقدر لبریز نکنید که سرریز شود.
مرحله ۲: کیسه را روی سر دوش قرار دهید
کیسه را روی سر دوش قرار دهید تا همه قسمتهای آن در سرکه غوطه ور شود. در این مرحله میتوانید مقدار سرکه را بیشتر کنید.
مرحله ۳: با بند ببندید
کیسه را با یک کش لاستیکی یا بند دور سردوش ببندید.
مرحله ۴: چند ساعت صبر کنید
بگذارید سر دوش چند ساعت درون سرکه خیس بخورد. اگر خیلی کثیف است؛ آن را یک شب رها کنید. اگر سر دوش شما برنجی است، پس از ۳۰ دقیقه آن را از سرکه خارج کنید،. از این روش برای سردوش های نیکل استفاده نکنید.
مرحله ۵: پلاستیک را بردارید
کیسه را باز کرده و از روی سر دوش بردارید. سرکه را خالی کنید.
مرحله ۶: آب داغ را باز کنید
آب داغ را برای یک دقیقه باز کنید تا از سر دوش عبور کرده و رسوبات معدنی گیر کرده در داخل دستگاه خارج شود.
مرحله ۷: نازلهای سردوش را با خلال دندان باز کنید
از یک خلال دندان برای باز کردن نازلهایی که هنوز مسدود هستند، استفاده کنید. اگر زیاد است میتوانید با یک مسواک قدیمی آغشته به جوش شیرین آن را تمیز و خشک کنید. آب داغ را دوباره باز کنید تا بقایا و رسوبات خارج شود. این کار را تا زمانی تکرار کنید که دیگر رسوباتی وجود نداشته باشد.
مرحله ۸: تمیز کردن با پارچه
سر دوش را با یک پارچه بدون پرز تمیز کنید. پارچه را روی سطح آن بمالید و خشک کنید تا لکههای آب از بین برود.
نکته مهم: اگر سر دوش قابلیت باز شدن دارد، میتوانید آن را در یک ظرف حاوی سرکه سفید قرار دهید تا این فرایند کوتاهتر و آسانتر شود.
چگونه سر دوش را با آب لیمو تمیز کنیم؟
اگر سرکه سفید ندارید، میتوانید آن را در آب لیمو و آب قرار دهید. آب لیمو دارای اسیدهایی است که به حل شدن رسوبات معدنی کمک میکند. از همان روش سرکه سفید برای آب لیمو استفاده کنید.
اگر زمان کافی ندارید تا منتظر خیس خوردن سردوش باشید، میتوانید با استفاده از خمیر آب لیمو و جوش شیرین یا آب لیمو و نمک، سر دوش را تمیز کنید. برای این کار از مراحل زیر کمک بگیرید.
مرحله ۱: خمیر را درست کرده و با مسواک سردوش را تمیز کنید
در یک فنجان و ظرف کوچک، چند قاشق غذاخوری از جوش شیرین یا نمک را با مقداری آب لیمو مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. یک مسواک را به خمیر آغشته کرده و سر دوش را با آن بشویید.
مرحله ۲: آب داغ را باز کنید
اجازه دهید آب داغ از سر دوش خارج شود.
اگر این روشهای خانگی کارساز نبود، باید از یک رسوبگیر شرکتی سر دوش استفاده کنید.
نکات مهم برای تمیز کردن سر دوش
سر دوش فلزی انتخاب بهتری هستند. سر دوشهای پلاستیکی نسبت به فلزی بیشتر مستعد رشد کپک هستند.
هیچ وقت از مایع سفید کننده روی سر دوش استفاده نکنید؛ زیرا به کروم، نیکل، برنج و سایر روکشهای سردوش آسیب میرساند.