چه روش های درمانی برای زخم بستر وجود دارد؟

زخم بستر یکی از بیماری‌ های پوستی آزاردهنده است که می ‌تواند درد ، سوزش و عفونت برای بیمار ایجاد کنند. افرادی که مستعد ابتلا به زخم بستر یا زخم فشاری هستند ، کسانی هستند که برای مدتی طولانی در یک حالت می‌ نشینند و یا دراز می‌ کشند. این حالت باعث وارد آوردن فشار به پوست می ‌شود و به آن آسیب می ‌رساند. زخم بستر درمان ‌های متنوعی دارد که بیشتر آنها علامتی بوده و درمان قطعی آن ، جراحی است .

برای درمان زخم بستر در منزل با بهترین روش های روز دنیا توسط افراد متخصص و کارشناس زخم وارد شوید .

 

زخم بستر را چگونه درمان کنیم ؟

توصیه ‌های زیر را در مورد تغییر وضعیت در تخت یا صندلی در نظر بگیرید ؛

۱ـ توزیع وزن

توزیع وزن خود را اغلب تغییر دهید. اگر از یک صندلی چرخدار استفاده کنید ، سعی کنید هر ۱۵ دقیقه محل توزیع وزن خود را انتقال دهید . برای تغییر وضعیت‌ تان هر ۱ ساعت یک بار، در صورت لزوم کمک بخواهید .

یکی از بهترین روش ها پانسمان زخم در منزل میباشد که میتوانید از یک مرکز خدمات درمان در منزل دریافت کنید.

  ۲ـ تغییر مکان

در صورت امکان خودتان را بلند ‌کنید . اگر در قسمت بالا تنه‌ خود قدرت کافی دارید حرکت “شنا مخصوص صندلی چرخدار” را انجام دهید. بدن خود با فشار دادن بر روی دسته‌ های صندلی از صندلی بلند کنید .

  ۳ـ تغییر محل نشیمن گاه

از کوسن یا تشکی که فشار را کاهش می ‌دهد و بدن را در وضعیت مناسبی قرار می‌ دهد ، استفاده کنید . از کوسن‌ های دونات شکل (دایره شکل که مرکز آن خالی است) استفاده نکنید ، زیرا می‌ توانند فشار را روی بافت اطراف متمرکز کنند .

    ۴ـ صندلی مناسب

از صندلی چرخدار مخصوص استفاده کنید. برخی از صندلی ‌های چرخدار را می ‌توان شیب ‌دار کرد ، تا بتوان فشار روی پوست نشیمن گاه را کاهش‌ دهد .

  ۵ـ تغییر ارتفاع

ارتفاع تخت ‌تان را تنظیم کنید. اگر می‌ توانید سر تخت را بالا ببرید ، ارتفاع آن را بیش از ۳۰ درجه افزایش ندهید . این کار به جلوگیری از تنش برشی کمک‌ می‌ کند .

  ۶ـ محافظت از پوست

استفاده از پودر تالک ساده ( پودر بچه ) برای محافظت از پوست در نقاطی که دچار اصطکاک می ‌شوند. برای پوست‌ های خشک از لوسیون استفاده‌ کنید . در صورت لزوم ، ملحفه و لباس را تعویض‌ کنید. مراقب دکمه ‌های لباس و چین و چروک در ملافه که پوست را تحریک می ‌کند ، باشید .

   ۷ـ پوست را تمیز و خشک کنید

پوست را با مواد پاک‌ کننده ملایم شسته و به آرامی خشک کنید . این روش تمیزکردن را به طور مرتب برای محدود کردن تماس پوست با رطوبت ، ادرار و مدفوع انجام‌ دهید . در زخم ‌های باز هر بار که پانسمان را تعویض می ‌کنید ، زخم را باید با محلول سالین شستشو دهید.

سرم شستشوی زخم بستر

سرم شستشوی زخم بستر همان نرمال سالین است که آب و نمک بهداشتی تهیه میشود. این مایع برای شستشوی زخم بستر به کار برده می ‌شود. هر بار که می ‌خواهید زخم بستر را بشویید ، باید از این سرم شستشو استفاده کنید. با استفاده از این مایع می ‌توانید ترشحات و چرک‌ ها و همچنین بافت‌ های از بین ‌رفته ، سلول‌ های مرده و ترشحات سلول ‌های خود بدن را پاکسازی کنید و زخم را از حالت آسیب ‌دیده خارج کنید. توجه داشته‌ باشید که پیش از تعویض پانسمان زخم بستر باید این زخم را شستشو دهید تا عفونت نکند و بهبودی آن به تعویق نیفتد .

۸ـ بررسی روزانه پوست

هر روز برای علائم هشدار دهنده‌ ای از زخم‌ های فشاری پوست را به دقت و از نزدیک نگاه کنید .

  ۹ـ بافت مرده را جدا کنید

اگر در زخم بافت آلوده وجود نداشته ‌باشد ، زخم سریع ‌تر بهبود می‌ یابد ، بنابراین بریدن و جدا کردن بافت‌ های مرده ضروری است  .

  ۱۰ـ پانسمان مخصوص زخم

پانسمان از زخم محافظت می‌ کند و بهبودی را سرعت می ‌بخشد. برخی از پانسمان‌ ها با از بین ‌بردن بافت مرده ، از عفونت جلوگیری می‌ کنند .