چه کابینتی برای آشپزخانه انتخاب کنیم؟ (راهنمای کامل و جامع انتخاب بهترین کابینت)

چه کابینتی برای آشپزخانه انتخاب کنیم؟ آشپزخانه مهمترین بخش از منزل برای خانم هاست و حساسیت زیادی روی انتخاب وسایل و چیدمان آشپزخانه دارند. کابینت قطعا رکن اصلی دکوراسیون آشپزخانه است که باید بر اساس سلیقه و البته اندازه آشپزخانه انتخاب شود. همانطور که باید به جادار بودن کابینت ها و فراهم سازی فضای کافی برای ظروف دقت داشته باشیم، باید به زیبایی و جدید بودن مدل های کابینت هم دقت داشته باشیم. در این مطلب از باملین می توانید راهنمای کامل و جامع انتخاب بهترین کابینت را بخوانید.

 

 

انواع آشپزخانه

در گذشته اغلب کابینت‌ها را از جنس چوب یا فلز می‌ساختند، اما امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، انواع متنوع‌تری از مدل‌های کابینت آشپزخانه با متریال‌های جدید در بازار وجود دارد، که شما می‌توانید بر اساس بودجه و سلیقه خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. البته حتما قبل از انتخاب، در مورد انواع کابینت آشپزخانه و ویژگی‌های آن‌ها اطلاعات لازم را کسب کنید. به صورت کلی انواع کابینت به دو سبک مدرن و کلاسیک تقسیم می‌شوند و همه مدل‌ها در این دو گروه جای می‌گیرند که در ادامه با انواع مختلف این کابینت‌های آشپزخانه و همچنین مزایا و معایب آن‌ها آشنا خواهید شد.

الف) انواع کابینت‌های آشپزخانه مدرن

۱. کابینت‌های آشپزخانه گلاس (High Glass)

کابینت‌هایی از جنس گلاس، گونه‌ای متفاوت از ام‌دی‌اف‌ها هستند که بسیار زیبا و شیک بوده و با سطحی براق جلوه خاصی به آشپزخانه می‌بخشند. این نوع کابینت معمولاً از ام‌دی‌اف سفید و بخش‌های قابل رویت آن و درب‌ها از جنس ورق «های گلاس» ساخته می‌شود. ورق های‌گلاس نسبت به ام‌دی‌اف دارای روکشی قوی‌تر و ضخیم‌تر است و قیمت آن بالاتر است. زیبایی و تنوع رنگ، مقاومت بالا و شست‌وشوی راحت از جمله مزایای این نوع کابینت هستند. این مدل به نسبت سایر مدل‌ها در برابر جذب گردوغبار مقاوم‌تر است، اما اثر انگشت بر روی آن می‌ماند. بهتر است کابینت‌های گلاس سفید یا نقره‌ای انتخاب کنید، زیرا رنگ‌های روشن اثر انگشت را کمتر نشان می‌دهند و تمیز کردن آن‌ها به راحتی با یک دستمال نیمه مرطوب انجام می‌شود.

۲. کابینت آشپزخانه پی‌وی‌سی (PVC)

پی‌وی‌سی (PVC) نوعی پلاستیک فشرده است که به صورت ورق‌های نسبتاً ضخیمی با ضخامت بین ۱٫۵ تا ۲ سانتی‌متر ساخته می‌شود. یکی از کاربرد‌های اصلی کابینت آشپزخانه پی‌وی‌سی برای مکان‌هایی است که استفاده آب در آنجا زیاد بوده و امکان پوسیدگی در کابینت وجود دارد، زیرا این ماده دارای مقاومت و طول عمر بسیار بالایی است. وزن سبک، مقاومت بالا در مقابل حرارت و رطوبت، نصب آسان، ضدخش بودن و طول عمر بالا از جمله مزایای این نوع کابینت هستند. اما عیب آن تجزیه‌ناپذیری ورق‌های PVC و آسیب‌رسانی به محیط زیست است. همچنین قیمت این نوع کابینت از ام‌دی‌اف بالاتر است. این مدل نوعی کابینت آنتی باکتریال است و به ندرت آلودگی را به خود جذب می‌کند، اما به منظور پاک کردن گردوغبار از روی آن، می‌توانید از دستمال مرطوب استفاده کنید.

۳. کابینت آشپزخانه ام‌دی‌اف (MDF)

چوب ام‌دی‌اف از خرده چوب‌های مانده و ضایعات مربوط به آن، چسب رزین در فشار و حرارت بالا ساخته می‌شود و از این لحاظ در کاهش قطع درختان و حفظ محیط زیست موثر می‌باشند. کابینت‌های ام‌دی‌اف به دلیل نوع ساختاری چوب به کار رفته در آن، قیمت مناسب، انعطاف‌پذیری، تنوع و ایجاد صمیمیت و جذابیت در خانه، از محبوب‌ترین نوع کابینت‌ها هستند و بسیار رواج دارند. دوام و مقاومت بالا در مقابل رطوبت و حرارت، انعطاف‌پذیری و تنوع بالا، سازگاری با انواع شرایط آب‌وهوا، عایق مناسب در مقابل سروصدا و قیمت مناسب آن، از مزایای این نوع کابینت هستند. از معایب آن می‌توان به قابلیت کم تعمیرات آن و پوسته‌پوسته شدن در صورت عدم استفاده از روکش مناسب در مقابل حرارت و شست‌وشو، اشاره کرد. بهترین زمان تمیز کردن کابینت ام‌دی‌اف سریعاً پس از آلوده شدن است. قبل از جذب آلودگی بهتر است آن را تمیز کنید. انواع مدل‌های این محصول از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار هستند، اما باز هم در صورت ریختن آب بر روی آن‌ها باید با دستمال آن را پاک کنید. با این‌کار عمر آن‌ها طولانی‌تر خواهد شد.

۴. کابینت‌های آشپزخانه با روکش چرمی

کابینت‌ها با روکش چرمی نوعی از کابینت‌های ام دی اف هستند که چرم مصنوعی بر سطح آن‌ها پرس شده است و جزو کابینت‌های مدرن دسته بندی می‌شوند. به علت چرم پرس شده بر سطح آن‌ها دارای حساسیت بالایی می‌باشند و نیاز به مراقبت بیشتری است. سطح این کابینت‌ها را می‌توان با یک دستمال پاک کرد، توجه داشته باشید که برای پاک کردن سطح این کابینت‌ها نیاز به دقت فراوان می‌باشد و نمی‌توان از مواد شوینده قوی استفاده کرد.

۵. کابینت آشپزخانه سوپر برجسته

کابینت‌های فوق برجسته جزو دسته بندی کابینت‌های سبک مدرن می‌باشند، روی سطح کابینت گره‌هایی با طرح چوب دیده می‌شود که جلوه‌گر طبیعت می‌باشد. برای داشتن دکوراسیونی زیبا می‌توان از این نوع کابینت‎‌ها در دو رنگ استفاده کرد، و با متریال دیگری، چون هایگلاس براق ترکیب زیبایی به دست آورد. این مدل از کابینت همانند مدل کابینت‌های کلیف ایتالیایی می‌باشند که تلفیقی از هنر و تکنولوژی بوده و ایده‌های جدیدی خلق می‌کنند.

۶. کابینت آشپزخانه فلزی

با تغییر سبک دکوراسیون آشپزخانه‌ها، کابینت‌های فلزی نیز به نوع دیگری مورد پسند واقع می‌شوند. امروزه بیشتر نمونه‌هایی که جنس آن‌ها استیل بوده و سطوح صاف و براقی دارند در دکوراسیون‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابینت‌های فلزی دارای سه نوع هستند:

ــ فولادی: کابینت‌های مدل فولادی مستحکم بوده و مقاومت بالایی دارند، اما در مقابل رطوبت و زنگ خوردگی مقاومت کمی داشته و ظاهر اولیه خود را در مقابل رطوبت، از دست می‌دهند.

ــ گالوانیزه: کابینت مدل گالونیزه، کابینتی با سطح فلز محکم‌تری نسبت به کابینت فولادی بوده و در مقابل رطوبت مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. تنوع و طرح و رنگ آن محدود است.

ــ استیل: این مدل از کابینت‌ها که مقاومت بالایی داشته و شیک و خاص بوده به دلیل عدم تنوع در رنگ و طرح آن‌ها، اکثرا در آشپزخانه‌های بزرگ و صنعتی دیده می‌شوند.

ب) انواع کابینت‌های آشپزخانه کلاسیک

۱. کابینت آشپزخانه تمام چوب

این نوع کابینت بسیار گران است، زیرا از چوب خالص برای ساخت آن استفاده می‌شود. این کابینت از جذاب‌ترین و زیباترین کابینت آشپزخانه محسوب می‌شود و در ساخت آن از چوب‌های اصلی همچون چوب گردو، بلوط، افرا، صنوبر و کاج استفاده می‌شود. کابینت چوبی برای کسانی مناسب است که خواهان ایجاد سبک کلاسیک یا روستیک برای خانه خود هستند. بعد از ساخت کابینت آشپزخانه تمام چوب، از رنگ پلی‌استر برای زیبایی و دوام آن استفاده می‌گردد. از مزایای این نوع کابینت می‌توان به زیبایی، القای احساس گرمی و صمیمیت، قابلیت تعمیر و سفارشی ساختن آن، اشاره کرد. با وجود زیبایی خیره‌کننده‌ای که دارد، اما پروسه آماده‌سازی و ساخت آن‌ها بسیار طولانی است و قیمت آن بسیار بالاست.

۲. کابینت آشپزخانه ممبران (وکیوم)

کابینت‌های ممبران اغلب برای سبک‌های کلاسیک و مجلل استفاده می‌شود. چهارچوب این نوع کابینت معمولا از ام‌دی‌اف سفید ساخته می‌شود. برای ساخت قسمت‌های قابل رویت این نوع کابینت، ام‌دی‌اف خام را توسط دستگاه CNC حکاکی کرده، سپس تحت مکش و خلا، روکش طرح‌داری از جنس PVC را روی ام‌دی‌اف خامِ حکاکی‌شده می‌چسبانند. سمت دیگر یک لایه از جنس پی‌وی‌سی سفید است که از ابتدا پشت ام‌دی‌اف خام توسط کارخانه چسبانده شده است. به دلیل پروسه ساخت این نوع کابینت از مدل‌های قبلی گران‌تر و البته مقاوم‌تر هستند. از جمله ویژگی‌های کابینت کلاسیک ممبران را می‌توان طرح‌های شلوغ، پر زرق و برق، طراحی برجسته، پوشش وکیوم، کشو و محفظه‌های زیاد، طرح بخشیدن به دستگیره‌ها و درب و سرستون دانست. اگر به دنبال طراحی آشپزخانه کلاسیک و مدل کابینت آشپزخانه ایرانی جدید هستید، این مدل کابینت برای شما مناسب است. یکی از معایب کابینت ممبران این است که در هنگام ساخت باید وکیوم شدن روکش بر روی تخته به درستی انجام شود، چرا که در طولانی مدت می‌تواند باعث جدا شدن روکش از روی تخته شود. هم‌چنین این کایینت در برابر نور خورشید چندان مقاوم نبوده و بنابراین بهتر است برای آشپزخانه‌هایی که کابینت در معرض نور خورشید قرار دارد، استفاده نشود.

۳. کابینت آشپزخانه با روکش چوب

این مدل از کابینت‌ها با مغزی MDF و روکش پرس شده طرح چوب شبیه کابینت‌های تمام چوب شده، ولی از لحاظ قیمتی از کابینت تمام چوب ارزان‌تر است. قبل از پرس شدن روکش بر روی بدنه اصلی کابینت، طرح‌های ساده یا چیچیده زده می‌شود و سپس روکش چوبی بر روی ورق ام دی اف پرس می‌شود. بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط می‌شود به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام می‌شود.

۴. کابینت آشپزخانه انزو

شاید قرار دادن نام کابینت انزو در سبک کلاسیک، کمی اشتباه باشد و بهتر باشد آن را در سبک مدرن کلاسیک از انواع کابینت آشپزخانه قرار داد. این نوع کابینت‌ها نسبت به کابینت آشپزخانه های‌گلاس براقی بیشتری دارد و مراحل ساخت آن نیز همانند کابینت ممبران است با این تفاوت که در این نوع از کابینت آشپزخانه ضخامت درب‌ها از ورق‌های ۲۵ میل به همراه تراش دور درب‌ها تولید می‌شود. این تراش‌ها روندی کاهشی دارد به همین دلیل از ورق‌های ۲۵ میل به جای ۱۶ میل استفاده می‌شود.

صفحه کابینت آشپزخانه

یکی دیگر از قسمت‌های مهم در انتخاب کابینت آشپزخانه، صفحه آن است که روی کابینت، جزیره و گاهی روی میز ناهار خوری نزدیک آشپزخانه قرار خواهد گرفت. انتخاب صفحه کابینت علاوه بر بحث زیبایی محیط، به بحث کاربردی کابینت نیز مرتبط است. صفحه کابینت آشپزخانه باید علاوه بر جلوه‌ای که به آشپزخانه و خود کابینت می‌دهد از استحکام خوبی برخوردار باشد، زیرا روی این صفحات برخی اجزای آشپزخانه قرار می‌گیرد و یا در داخل آن نصب می‌شود. صفحات کابینت تنوع بسیار زیادی دارند، که از نظر استحکام، زیبایی، قیمت و عوامل مختلف می‌توان آن‌ها را دسته بندی کرد؛

۱. صفحه کابینت گرانیت: یکی از معمول‌ترین انتخاب‌ها در بحث صفحه کابینت، جنس گرانیتی است. در واقع گرانیت، سنگی طبیعی است که به علت وجود رگه‌های طبیعی روی آن، تنوع زیادی در مدل‌هایی از آنرا در بازار را شاهد هستیم. مقاومت این صفحات به درزگیری درست گرانیت وابسته است.

۲. صفحه کابینت سنگ کوارتز: صفحه کوارتز یا سنگ مهندسی نوعی صفحه با سختی و نفوذ پذیری بالاست که به طور معمول به صورت سفارشی طراحی می‌شود. این سنگ از کوارتز طبیعی، رزین و … تشکیل شده است. از مهمترین نکات در انتخاب صفحات سنگ کوارتز، متناسب بودن با محیط زیست به شمار می‌رود.

۳. صفحه کابینت سرامیک: استفاده از سرامیک و یا کاشی در طراحی صفحه کابینت جز موارد کم هزینه و نادر است که در ازای قیمت پایین مشکل نگهداری سخت‌تری را در این صفحات شاهد هستیم.

 

۴. صفحه کابینت استیل ضد زنگ: یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کسانی که بیشتر از بحث دکوراسیون به آشپزی در آشپزخانه مقاوم علاقه دارند، صفحه کابینت استیل است. اغلب از این جنس برای آشپزخانه‌هایی که عمومی هستند استفاده می‌شود مانند آشپزخانه‌های رستوران‌ها. این صفحات به علت ویژگی‌هایی نظیر ضد زنگ بودن، تمیز شدن سریع، مقاوم بودن و … یکی از بهترین و بیشترین انتخاب برای آشپزان به شمار می‌روند. نکته مهم دیگر اینکه این صفحات از نظر زیبایی چیزی از دیگر صفحات موجود کم ندارند.

۵. صفحه کابینت کورین: سنگ کورین یکی از پرطرفدارترین صفحات کابینت است که با نام‌های دیگری نظیر سنگ مهندسی و سنگ پلی گرانیت نیز شناخته می‌شود. این سنگ مصنوعی دارای استحکام خوب و نگهداری بسیار آسانی است.

۶. صفحه کابینت سنگ صابون: این دسته از صفحات نیز جز صفحات مصنوعی هستند که عمر طولانی دارند، ولی از طرف دیگر، هزینه آن‌ها بسیار بالا است. این سنگ‌ها در مقابل انواع آلودگی، باکتری و لکه‌ها مقاوم‌تر از سایر صفحات کابینت‌ها هستند.

۷. صفحه کابینت مرمر: اگر در مرحله اول به طراحی کلاسیک بیشتر از مدرن علاقه نشان دادید یکی از انتخاب‌های بسیار مناسب برای طرح کابینت کلاسیک، سنگ مرمر است. این سنگ طبیعی با تم رنگ سفید کابینت‌ها بیشتر هماهنگ می‌شود، ولی نسبت به صفحات گرانیتی بیشتر مستعد خط و خش خواهد بود. کمی باید در نگهداری آن‌ها بیشتر دقت کرد.

عوامل مهم در انتخاب کابینت آشپزخانه

۱. سبک خانه: اینکه خانه شما چه سبکی دارد، در انتخاب نوع کابینت مهم است. اگر سبک خانه شما مدرن است، کابینت‌های های‌گلس، ام‌دی‌اف و فلزی برای شما مناسب است و اگر سبک خانه کلاسیک است، کابینت‌های چوبی و ممبران، بهترین انتخاب هستند.

۲. اندازه آشپزخانه: اگر آشپزخانه کوچکی دارید و می‎خواهید از همه فضای موجود استفاده کنید، کابینت‌های با طرح‌ای کشیده و تا سقف را انتخاب کنید. کابینت‎های مدرن بهترین انتخاب برای آشپزخانه‌های هستند.

۳. نور آشپزخانه: اگر آشپزخانه کم نوری دارید، استفاده از رنگ‌های براق و منعکس‌کننده همچون کابینت‌های گلاس بسیار تاثیر‌گذار هستند. استفاده از کابینت های‌گلاس برای آپارتمان‌ها می‌تواند به میزان نور و دلبازی آن اضافه کند.

۴. رنگ کابینت: استفاده از رنگ‌های تیز و تند خیلی زود شما را کلافه و دلزده می‌کند، بنابراین بهتر است رنگ‌های ملایم و تک‌رنگ و یا مکمل را انتخاب کنید. همچنین اگر آشپزخانه‌تان کوچک است، از رنگ روشن و اگر آشپزخانه بزرگی دارید، از کابینت‌هایی با رنگ تیره استفاده نمایید. هیچ وقت بیشتر از دو رنگ در کابینت استفاده نکنید. این کار به خصوص در آشپزخانه‌های کوچک جز شلوغی هیچ نتیجه دیگری ندارد.

۵. کاربرد آشپزخانه: بعد از اینکه در مورد سبک و رنگ کابینت‌های خود تصمیم گرفتید، راجع به کاربرد آشپزخانه خود فکر کنید. شما آشپز و در واقع صاحب آشپزخانه‌تان هستید و به همین خاطر دقیقاً می‌دانید که چه چیزی به بهترین شکل برایتان مفید خواهد بود. مثلا اگر قد کوتاهی دارید، انتخاب کابینت‌های بلند شما را به دردسر خواهد اناخت، بنابراین استفاده از کابینت کلاسیک می‌تواند به‌صرفه و موثر باشد.

۶. نهایت استفاده از فضا: سعی کنید که از هر سانتی‌متر نهایت استفاده را ببرید. یک آشپزخانه اثربخش بسیار برای شما مفید و خوشحال‌کننده خواهد بود. علاوه بر زیبایی و ظاهر کابینت به فضای کاربردی آن و تعداد محفظه‌ها نیز توجه کنید.

کابینت مدرن یا کلاسیک، کدام بهتر است؟

انتخاب بین کابینت مدرن یا کلاسیک برای آشپزخانه به سبک کلی دکوراسیون داخلی منزل، سبک دکوراسیون مبلمان، فرش‌ها، کمدها، ست پذیرایی و بسیاری مسائل دیگر ربط دارد. اگر فضای داخلی خانه به وسیله مبلمان استیل، چوبی خراطی شده، فرش‌های با طرح‌های سنتی، پرده‌های والان‌دار سنگین، کوسن‌های زربافت، رومیزی‌های ترمه پر شده است و دیوار‌ها و سقف دارای کناف و گچ‌بری گل و بته دار یا کاغذ دیواری گل‌دار پوشیده شده است، بهتر است کابینت آشپزخانه خود را از نوع ام دی اف ممبران کلاسیک یا چوبی کلاسیک انتخاب کنید. اگر خانه شما فضایی خلوت‌تر، دارای مبلمان ساده و راحتی، ست پذیرایی چوبی ساده، فلزی و…، تزیینات و اکسسوری بی آلایش است و کناف کاری سقف و دیوار بدون گچ‌بری تزیینی، کاغذ دیواری ساده با طرح‌های هندسی و خلوت است، بهترین گزینه برای کابینت آشپزخانه می‌تواند کابینت ام دی اف هایگلاس سفید یا طوسی باشد البته انواع کابینت چوبی و فلزی نیز برای این نوع دکوراسیون داخلی نیز مناسب است، ولی با توجه به در دسترس بودن متریال ام دی اف این گزینه پیشنهاد می‌شود.

نگهداری و تمیزکاری کابینت آشپزخانه

به طور کلی کابینت آشپزخانه نیز مانند سایر وسایل و ملزومات خانه عمر مفیدی دارد و در زمانی نیاز به تعویض و ترمیم پیدا خواهند کرد. در این بین روش‌هایی برای نگهداری و تمیزکاری وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان به بالاتر بردن عمر مفید کابینت‌ها کمک کرد. در آشپزخانه رطوبت زیادی وجود دارد و همچنین حرارت و شعله‌های مستقیم هم ممکن است در این فضا به کابینت‌ها آسیب برساند. به طور کلی سه عامل رطوبت، حرارت و چربی و تکه‌های غذا عاملان خسارت به کابینت‌های آشپزخانه هستند. اگر از در معرض رطوبت ماندن کابینت‌ها با خشک کردن آن‌ها با استفاده از نور طبیعی و دستمال کشی مرتب جلوگیری کنید، کابینت‌های شما عمر بیشتری خواهند کرد. اگر در هنگام آشپزی از برخورد حرارت‌های مستقیم و زیاد با کابینت‌ها جلوگیری شود نیز ماندگاری آن‌ها بیشتر خواهد شد. در نهایت نیز اگر با روشن کردن فن در هنگام آشپزی از برخورد لکه‌های غذا و چربی با کابینت‌ها جلوگیری شود و یا اگر سریعاً پس از برخورد لکه پاک شود نیز کابینت‌ها از ظاهر و عمر بهتری برخوردار خواهند شد. برای تمیز کردن کابینت‌ها از مواد شوینده قوی مانند وایتکس و جرم گیر استفاده نشود، از اسفنج‌های سخت و سیم فلزی برای پاک کردن لکه‌ها استفاده نشود. بهترین ماده برای تمیزکاری کابینت‌های آشپزخانه، استفاده از کف مایع لباسشویی و دستمال نانو یا میکرو فایبر است.

۱. مراقبت از کابینت‌های هایگلاس

کابینت‌های هایگلاس به دلیل روکش رزینی که دارند، بسیار درخشان هستند. درخشندگی این نوع کابینت‌ها باعث نمود بیشتر خط و خش، لکه و اثر انگشت می‌شود. اگر کابینت هایگلاس را می‌پسندید، ولی برای تمیزکاری آن وقت کافی ندارید بهتر است انواع رنگ روشن و سفید آن را انتخاب کنید، زیرا اثر انگشت را کمتر نشان خواهد داد. بهترین روش تمیز کردن کابینت هایگلاس استفاده از یکپارچه نرم و آب گرم است. اگر لکه‌ها قدیمی و سخت هستند از یک محلول شیمیایی رقیق مانند مخلوط سرکه، جوش شیرین و آب گرم برای تمیز کردن آن‌ها استفاده کنید. تمیزکاری این نوع کابینت‌ها بهتر است ماهانه انجام شود تا لکه‌ها سخت نشوند و به کابینت‌ها رنگ پس ندهند.

۲. مراقبت از کابینت‌های ممبران

کابینت‌های ممبران از انواع کابینت‌هایی هستند که به دلیل داشتن نقش و تزیینات فراوان روی آن جذب گرد و خاک و چربی در آن‌ها بسیار بیشتر است و مقاومت آن‌ها در برابر رطوبت نیز نسبت به دیگر انواع کابینت کمتر است و نیاز به مراقبت و نگهداری زیادی دارند. از آنجایی که این تزیینات در کنار اجاق گاز یا بخش‌های بالای کابینت‌ها بیشتر است و جذب گرد و خاک و چربی توسط آن‌ها نیز بسیار بیشتر از سایر کابینت‌ها است، تمیزکاری بیشتری را می‌طلبند. استفاده از دستمال مرطوب آغشته به مایع ظرف‌شویی بهترین گزینه برای تمیز کردن کابینت ممبران است، به یاد داشته باشید که خشک کردن سریع و رطوبت زدایی باید خوب انجام شود، زیرا روکش ممبران در برابر رطوبت بسیار ضعیف است و با از دست دادن چسبندگی در برابر رطوبت، سریعاً از جای خود کنده می‌شود.

نکاتی درمورد انتخاب کابینت آشپزخانه کوچک

اصولاً یکی از مهمترین شاخصه‌هایی که برای طراحی کابینت آشپزخانه‌های ایرانی مورد توجه قرار می‌گیرد، موضوع استفاده هرچه بیشتر از فضا است. این موضوع وقتی بیش از پیش اهمیت می‌یابد که با آشپزخانه‌ای کوچک مواجه هستیم و قرار است کابینت را در چنین فضای محدودی به اجرا دربیاوریم. در چنین شرایطی می‌توانیم نکات زیر را مورد توجه قرار دهیم؛

۱. استفاده از رنگ‌های خنثی: استفاده از رنگ‌های خنثی مثل سفید در طراحی آشپزخانه‌های کوچک می‌تواند این فضا را بزرگتر از حالت معمول نشان دهد. بهتر است کابینت آشپزخانه کوچک را همانند تصویر یکسره در نظر بگیرید تا مرز‌های آن چندان مشخص نباشد با ایجاد این اختلالات بصری به سادگی می‌توانید آشپزخانه‌ی خود را بزرگتر از اندازه‌ی واقعی خود نشان دهید.

۲. استفاده از کابینت‌های گلاس: استفاده از کابینت‌های گلاس به عنوان کابینت آشپزخانه کوچک امروزه بسیار پر طرفدار شده است چرا این نوع از کابینت‌ها به دلیل انعکاس نور و روشن‌تر نشان دادن فضا سبب بزرگتر دیده شدن فضای آشپزخانه‌ی شما می‌شوند و ظاهر شیک و مدرنی به دکوراسیون شما می‌بخشد.

۳. استفاده از جزیره: شاید استفاده از کابینت‌های جزیره برای آشپزخانه‌های بزرگ در نظر گرفته شود. اما می‌توانید با قرار دادن یک جزیره کوچک و ساده در آشپزخانه‌های مربعی تعداد کابینت‌های آشپزخانه تان افزایش دهید، همچنین از آن به عنوان میز کار، فضای غذا خوری، سینک و یا گاز رو میزی استفاده نمایید. حتی می‌توانید برای این منظور از جزیزه‌های متحرک نیز استفاده نمایید و فضای آشپزخانه خود را بزرگ‌تر جلوه دهید.

۴. استفاده از پلان U شکل: در طراحی کابینت آشپزخانه کوچک از پلان U شکل استفاده نمایید این مدل فضای بیشتری را برای مانور در زمان انجام فعالیت‌های پخت و پز و یا نظافتی برای شما ایجاد می‌کند و به راحتی می‌توانید فضای خود را بزرگتر نشان دهید.