باملین: دعاهای مختلفی برای برآورده شدن حاجات وجود دارد. برخی از آن ها نیز مانند دعای خروج از منزل برای در امان ماندن از بلایا هستند. در این میان برخی افراد زمانی که از پیدا کردن کار و کسب درآمد ناامید میشوند، به دنبال پیدا کردن یک دعای قوی برای پیدا کردن کار میروند و خدا تنها امید آنها برای رسیدن به هدفشان است، که قطعا این بهترین کار است. در این مطلب شما را با چند دعا برای کار و داشتن شغل پردرآمد آشنا میکنیم. امید است که این دعاها نه تنها برای پیدا کردن شغل جدید مؤثر باشند، بلکه برای اینکه مصاحبه کاری خوب پیش برود و یا شغل فعلی شما سرشار از موفقیت باشد نیز مؤثر واقع شوند.
طبق توصیه بزرگان دین، وقتی شما تلاش و توکل کردید، قطعا خداوند کمک کننده خواهد بود.
روش انجام دعا برای کار مناسب
طبق روایات و توصیههای دینی، نماز خواندن و دعا کردن برای یافتن کار و همچنین دعا برای پیشرفت در کار میتواند مشکلگشا باشد. انشاالله خداوند دعا را میپذیرد و درهای رحمت را به روی افراد بدون کار میگشاید.
در زمانی که در حال دعا برای کار هستید، نباید ناامید شوید. زیرا خداوند بهتر میداند که چه کاری برای بندگانش بهتر است. گاهی کاری که بنده آن را میخواهد، خداوند نمیپسندد، چون به نفع او نیست. پس بهتر است در زمان خواندن دعا برای کار، بر راز و نیاز مداومت داشت و بهترین و خیرترین شغل را از خداوند طلب کرد.
دعایی که صحیح و همراه با توکل باشد، انشاالله در مدت کوتاهی مستجاب میشود و شخص صاحب شغل میشود.
توجه داشته باشید که در حال دعا برای کار، بایستی شغل حلال و با برکت را از خداوند منان درخواست کنید. همچنین برای رسیدن به خواسته خود، زمان و تعداد دفعات خواندن دعا مهم نیست؛ میتوانید دعا را هنگام رفتن به مصاحبه شغلی، بیرون رفتن از خانه یا هر زمان که دلتان میخواهد بخوانید.
دعا برای کار (سریع الاجابه)
شیخ كفعمى در «بلد الامين» به دعای سریع الاجابه از دعاهای امام موسی بن جعفر عليهما السلام اشاره کردهاند که به عنوان دعا برای کار سفارش شده است. آن دعا برای کار اين است:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَطَعْتُكَ فِي أَحَبِّ الْأَشْيَاءِ إِلَيْكَ وَ هُوَ التَّوْحِيدُ وَ لَمْ أَعْصِكَ فِي أَبْغَضِ الْأَشْيَاءِ إِلَيْكَ وَ هُوَ الْكُفْرُ فَاغْفِرْ لِي مَا بَيْنَهُمَا يَا مَنْ إِلَيْهِ مَفَرِّي آمِنِّي مِمَّان: فَزِعْتُ مِنْهُ إِلَيْكَ اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِيَ الْكَثِيرَ مِنْ مَعَاصِيكَ وَ اقْبَلْ مِنِّي الْيَسِيرَ مِنْ طَاعَتِكَ يَا عُدَّتِي دُونَ الْعُدَدِ وَ يَا رَجَائِي وَ الْمُعْتَمَدَ وَ يَا كَهْفِي وَ السَّنَدَ وَ يَا وَاحِدُ يَا أَحَدُ يَا قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُوْلَدْ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوا أَحَدٌ.
خدايا! تو را در محبوبترين چيزها در نزدت كه يگانهپرستى است اطاعت نمودم و تو را در مبغوضترين چيزها كه كفر است نافرمانى نكردم، پس آنچه از گناهان بين اين دو است بر من بيامرز،اى آنكه گرزيگاهم تنها به جانب اوست، از آنچه از آن به سويت پناه آوردم مرا ايمنى بخش،خدايا!بيامرز از نافرمانيهاى بسيارم را در پيشگاهت،و طاعت اندكم را در آستانت بپذير، اى تنها توشهام از ميان توشهها،و اى اميد و آرامش،و پناه و تكيهگاهم،و اى يگانه و يكتا، اى كه گفتى «بگو او خداى يكتاست،خداى بىنياز است، نه زاده و نه زاييده شده و برايش همتايى نبوده است»
أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مَنِ اصْطَفَيْتَهُمْ مِنْ خَلْقِكَ وَ لَمْ تَجْعَلْ فِي خَلْقِكَ مِثْلَهُمْ أَحَدا أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ تَفْعَلَ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالْوَحْدَانِيَّةِ الْكُبْرَى وَ الْمُحَمَّدِيَّةِ الْبَيْضَاءِ وَ الْعَلَوِيَّةِ الْعُلْيَا [الْعَلْيَاءِ] وَ بِجَمِيعِ مَا احْتَجَجْتَ بِهِ عَلَى عِبَادِكَ وَ بِالاسْمِ الَّذِي حَجَبْتَهُ عَنْ خَلْقِكَ فَلَمْ يَخْرُجْ مِنْكَ إِلا إِلَيْكَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اجْعَلْ لِي مِنْ أَمْرِي فَرَجا وَ مَخْرَجا وَ ارْزُقْنِي مِنْ حَيْثُ أَحْتَسِبُ وَ مِنْ حَيْثُ لا أَحْتَسِبُ إِنَّكَ تَرْزُقُ مَنْ تَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ
از تو درخواست میكنم به حق آنانكه از ميان آفريدههايت انتخاب نمودى،و هيچكس را از ميان آفريدگانت همانند آنان قرار ندادى،بر محمّد و خاندانش درود فرست،و با من چنان كن كه سزاوار آنى،خدايا!از تو درخواست مىكنم به حق يگانگى بزرگتر الهى،و مقام تابنده محمّدى،و جايگاه برتر علوى و به تمام آنچه به آن بر بندگانت حجّت نهادى،و به حق آن نامى كه از آفريدگان خود پنهان داشتى،كه از تو جز براى تو اظهار نگردد، بر محمّد و خاندانش درود فرست و براى من در كارم گشايش و راه نجاتى قرار ده و از جهاتى كه گمان میبرم و يا گمان نمیبرم مرا روزى ده همانا تو هركه را بخواهى بیحساب روزى مى دهی.
در آخر میتوانيد حاجت خود را از خدا بخواهید.
دعای مجرب برای پیدا کردن کار
چنانچه فردی برای پیدا کردن کار آیه زیر را روی کاغذی بنویسد و بر بازوی خود ببندد به حاجت خود خواهد رسید.
قُل اِنَّ الفَضلَ بِیَدِاللهِ یُؤتیهِ مَن یَّشاءُ وَاللهُ واسِعٌ عَلیمٌ.
“بگو: فضل و رحمت [که از جلوه هایش نبوّت، کتاب، معجزه و قبله است،] به دست خداست، به هر کس بخواهد می دهد؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست.”
یَختَصُّ برَحمَهِ مَن یَّشاءُ وَاللهُ ذُوالفَضلِ العَظیمِ.
“(خداوند) هر كه را بخواهد به رحمت خويش اختصاص دهد و خداوند صاحب فضل بزرگ است.”
(سوره آل عمران آیات ۷۳ و ۷۴)
دعای مجرب برای زیاد شدن رزق و روزی
یکی از انواع دعای رزق و روزی این دعا است؛ توصیه شده که جهت افزایش رزق و روزی این دعا را به مدت ۹ روز پشت سرهم، روزی ۱۴ مرتبه بخوانید:
اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بَحَقَّ وَلِیَّکَ مُحَمَدِّ بن عَلیًّ عَلَیهِ السَّلامُ اِلاّ جُدْتَ بِهِ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ وَ تَفَضَّلْتَ بِهِ عَلَیَّ مِنْ وُسْعِکَ وَ وَسَّعَتَ عَلَیَّ رِزْقَکَ وَ اَغْنَیْتَنی عَمَّنْ سِواکَ وَ جَعَلْتَ حاجَتی اَلَیْکَ وَ قَضاها عَلَیْکَ اِنَّکَ لِما تَشاءُ قَدیر.
خدايا!از تو درخواست مي كنم به حق وليّت محمّد بن علي الجواد(علیه السلام) كه بر من از فضلت ببخشي،و از فراخي عنايتت تفضلّ فرمايي، و بر من فراوان سازي روزيات را و از غير خودت مرا بينياز گرداني، و حاجتم را در بارگاه خود قرار دهي،و برآوردنش را به عهده خود گذاري،همانا تو بر آنچه بخواهي توانايي.
خواندن سوره یوسف برای کار
دعا برای کار در روایات مرحوم سقازاده واعظ این چنین آمده است:
در مواردی که فردی بیکار باشد و شغلی نداشته باشد، میتواند سوره یوسف را نوشته و در شب از خانه خارج شده و این دعا را در سوراخ دیواری پنهان کند؛ فرد باید موقع برگشتن اصلا به پشت سر خود نگاه نکند.
در روایات آمده که اگر خدا بخواهد، پس از گذشت ۳ روز از اول ماه، برای دریافت شغل از او دعوت میشود و فرد میتواند مشغول به کار گردد. نتایج این دعا برای اکثریت به اثبات رسیده است.
دعا برای پیدا کردن کار پردرآمد
در روایات آمده است که در روز پنجشنبهی اول ماه قمری روزه بگیرد. سپس بعد از افطار، بعد از نماز عشا و در شب جمعه، قبل از خواب آیات ۵۰ تا ۵۶ سوره یوسف را بخواند.
سپس در زمان خواب صد مرتبه لا اله الا الله، صد مرتبه الله اکبر، صد مرتبه سبحان الله، صد مرتبه استغفرالله و صد مرتبه صلوات بخواند و بخوابد.
پس از بیدار شدن و بعد از نماز صبح جمعه، هفت آیه زیر از سوره یوسف را روی کاغذ نوشته و نیت کند بر کسی ظلم نکند و جز حق و راستی چیزی بیان نکند.
در آخر هم کاغذ را در بیرون خانه بالای در آویزان کند؛ در همان هفته، اگر اراده خدا بر این باشد، به مقصود خود میرسد.
سوره یوسف از آیه ۵۰ تا ۵۶:
وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ فَلَمَّا جَاءهُ الرَّسُولُ قَالَ ارْجِعْ إِلَى رَبِّکَ فَاسْأَلْهُ مَا بَالُ النِّسْوَهِ اللاَّتِی قَطَّعْنَ أَیْدِیَهُنَّ إِنَّ رَبِّی بِکَیْدِهِنَّ عَلِیمٌ (۵۰) قَالَ مَا خَطْبُکُنَّ إِذْ رَاوَدتُّنَّ یُوسُفَ عَن نَّفْسِهِ قُلْنَ حَاشَ لِلّهِ ماعَلِمْنَا عَلَیْهِ مِن سُوءٍ قَالَتِ امْرَأَهُ الْعَزِیزِ الآنَ حَصْحَصَ الْحَقُّ أَنَاْ رَاوَدتُّهُ عَن نَّفْسِهِ وَإِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِینَ (۵۱) ذَلِکَ لِیَعْلَمَ أَنِّی لَمْ أَخُنْهُ بِالْغَیْبِ وَأَنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی کَیْدَ الْخَائِنِینَ (۵۲) وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَهٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّیَ إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَّحِیمٌ (۵۳) وَقَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِی فَلَمَّا کَلَّمَهُ قَالَ إِنَّکَ الْیَوْمَ لَدَیْنَا مِکِینٌ أَمِینٌ (۵۴) قَالَ اجْعَلْنِی عَلَى خَزَآئِنِ الأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ (۵۵) وَکَذَلِکَ مَکَّنِّا لِیُوسُفَ فِی الأَرْضِ یَتَبَوَّأُ مِنْهَا حَیْثُ یَشَاءُ نُصِیبُ بِرَحْمَتِنَا مَن نَّشَاء وَلاَ نُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ (۵۶)
و پادشاه [مصر] گفت: یوسف را نزد من آورید. هنگامی که فرستاده [پادشاه] نزد یوسف آمد، یوسف گفت: نزد سرورت بازگرد و از او بپرس حال و داستان زنانی که دست های خود را بریدند، چه بود؟ یقیناً پروردگارم به نیرنگ آنان داناست. (۵۰) [پادشاه به زنان] گفت: داستان شما هنگامی که یوسف را به کام جویی دعوت کردید چیست؟ [زنان] گفتند: پاک و منزّه است خدا! ما هیچ بدی در او سراغ نداریم. همسر عزیز گفت: اکنون حق [پس از پنهان ماندنش] به خوبی آشکار شد، من [بودم که] از او درخواست کام جویی کردم، یقیناً یوسف از راستگویان است. (۵۱) [من به پاکی او و گناه خود اعتراف کردم] و این اعتراف برای این است که یوسف بداند من در غیاب او به وی خیانت نورزیدم و اینکه خدا نیرنگ خیانت کاران را به نتیجه نمی رساند. (۵۲) من خود را از گناه تبرئه نمی کنم؛ زیرا نفس طغیان گر، بسیار به بدی فرمان می دهد مگر زمانی که پروردگارم رحم کند؛ زیرا پروردگارم بسیار آمرزنده و مهربان است. (۵۳) و پادشاه گفت: یوسف را نزد من آورید تا او را برای کارهای خود برگزینم. پس هنگامی که با یوسف سخن گفت به او اعلام کرد: تو امروز نزد ما دارای منزلت ومقامی و [در همه امور] امینی. (۵۴) یوسف گفت: مرا سرپرست خزانه های این سرزمین قرار ده؛ زیرا من نگهبان دانایی هستم. (۵۵) این گونه یوسف را در [آن] سرزمین مکانت و قدرت دادیم که هر جای آن بخواهد اقامت نماید. رحمت خود را به هر کس که بخواهیم میرسانیم و پاداش نیکوکاران را تباه نمی کنیم. (۵۶)