۷ روش برای باز کردن گرفتگی گوش

درمان انسداد گوش بسته به علت انسداد متفاوت است.

به گزارش ایسنا، گوش ها به دلایل مختلفی گرفتار می شوند و عوارضی مانند مشکل شنوایی، درد یا زنگ زدن ایجاد می کنند.

برخی از علل شایع انسداد گوش عبارتند از: عفونت یا کثیفی گوش، عفونت، آلرژی، ورود آب به گوش و غیره. درمان انسداد گوش نیز بسته به علت انسداد متفاوت است.

راه های باز کردن انسداد گوش

چندین گزینه برای تمیز کردن و باز کردن گوش وجود دارد. بهترین راه حل بستگی به این دارد که چه چیزی باعث گوش درد شده و کدام قسمت از گوش آسیب دیده است. به عنوان مثال راه حل های مختلفی برای انسداد گوش میانی یا گوش خارجی وجود دارد.

انسداد گوش میانی

انسداد گوش میانی اغلب انسداد لوله ای است که گوش میانی را به پشت بینی (شیپور استاش) متصل می کند. کودکان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت گوش میانی هستند زیرا شیپور استاش آنها باریک تر است و میزان بیشتری را جذب می کند. اختلال عملکرد شیپور استاش زمانی رخ می دهد که برای مدت طولانی مسدود شود.

راه های باز کردن انسداد گوش عبارتند از:

اسپری بینی

گاهی اوقات گوش میانی به دلیل گرفتگی بینی دچار عفونت می شود. اسپری های بینی و ضد احتقان های بدون نسخه در کاهش احتقان و تورم بینی و در نتیجه رفع گرفتگی گوش میانی موثر است.

نکاتی برای گرفتگی گوش خارجی

انسداد گوش خارجی به دلیل قرار گرفتن در معرض عوامل خارجی مانند آب در حین شنا یا تجمع جرم گوش رخ می دهد و باعث عفونت می شود. عفونت گوش خارجی می تواند دردناک باشد. برای درمان این گرفتگی می توانید از برخی درمان های خانگی استفاده کنید.

روغن معدنی

برخی افراد استفاده از روغن معدنی را زمانی که گوش خارجی آنها مسدود شده است، تسکین دهنده می دانند. تجمع جرم گوش باعث انسداد گوش می شود و روغن معدنی راه حل آن است زیرا به نرم شدن جرم گوش یا موم کمک می کند تا راحت تر از بین برود.

پراکسید هیدروژن یا پراکسید کاربامید

اوتیک پراکسید کاربامید یک داروی موثر در درمان انسداد گوش خارجی ناشی از تجمع جرم گوش است. هم پراکسید کاربامید اسید اوریک و هم پراکسید هیدروژن با نرم کردن جرم گوش به باز کردن جرم گوش کمک می کنند.

قطره گوش بدون نسخه

بسیاری از متخصصان بهداشت قطره های پاک کننده جرم گوش را بدون نسخه توصیه می کنند. این قطره ها جرم گوش سخت و چسبناکی را که می تواند گیر کرده یا به عمق مجرای گوش فشار داده شود، نرم می کند.

شستن گوش

برخی از افراد برای رفع گرفتگی در خانه یا مطب، گوش های خود را می شویند. برای شستن گوش، آب گرم به زور وارد گوش می شود تا جرم داخل آن نرم شود.

کمپرس یا بخار داغ

در این حالت بخار وارد گوش می شود یا پارچه ای آغشته به آب گرم روی گوش قرار می گیرد و از حرارت و رطوبت برای شل شدن جرم گوش و رفع گرفتگی آن استفاده می شود. اما در مواردی مانند مشکلات شنوایی، تب، ترشح مایع، چرک یا توده در گوش و عوارضی که بیش از چند روز طول بکشد یا شدت آن افزایش یابد، باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

با این حال، بهتر است برای رفع گرفتگی گوش به پزشک مراجعه کنید.