۹ موردی که نباید با جوش شیرین تمیز کنیم!

در ادامه تعدادی از مواردی که جوش شیرین برای تمیز کردن آن‌ها مناسب نیست ذکر شده است:

 

۱- شیشه

به گزارش باملین، جوش شیرین به عنوان پاک‌کننده سطوح، موجب سایش و ایجاد خراش در شیشه یا آینه می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم به جای جوش‌شیرین از سرکه برای تمیز کردن شیشه استفاده کنید.

 

۲- آلومینیوم

برای تمیزکردن سطوح آلومینیومی مانند گلدان یا تابه‌های آلومینیومی می‌توان از جوش‌شیرین استفاده کرد، اما بلافاصله باید آن را با آب شیرین بشویید تا جوش‌شیرین موجب اکسید شدن آلومینیوم نشود. سطوح آلومینیومی در تماس با جوش‌شیرین و اکسیداسیون موجب قهوه‌ای شدن سطح ظروف آلومینیومی می‌شود.

 

۳- سطوح سرامیکی

سطوح سرامیکی در تماس با جوش‌شیرین موجب ایجاد خراش روی آن می‌شود پس توصیه می‌کنیم از جوش‌شیرین برای پاک‌سازی سطوح سرامیکی استفاده نکنید.

۴- سنگ مرمر

هرگز از جوش‌شیرین برای تمیز کردن سطوح مرمر استفاده نکنید، چون با گذشت زمان موجب ایجاد آسیب به لایه محافظ آن شده و خراش‌هایی روی سنگ مرمر به جای می‌گذارد.

۵- چوب

استفاده از جوش‌شیرین روی سطوح چوبی ممکن است به دلیل تاثیرات شیمیایی آن، باعث آسیب به چوب شود. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم از مخلوط آب و صابون برای تمیز کردن مبلمان یا دیگر سطوح چوبی استفاده کنید.

۶- نقره‌جات

هرچند استفاده از جوش‌شیرین برای شستشو و تمیزکاری ظروف نقره آن‌ها را سریع برق می‌اندازد، اما با استفاده بیش از اندازه موجب خوردگی و از بین رفتن آن‌ها می‌شود و با سایش آن موجب از بین رفتن پتینه و لایه محافظ طبیعی می‌شود.

۷- اشیاء با شیار‌های عمیق، فرورفتگی و شکاف

جوش‌شیرین به شکل دانه‌های ریزی است که با گیر کردن در شیارها، فرورفتگی‌ها یا شکاف اشیاء موجب باقی ماندن اثرات آن روی سطوح می‌شود. به جای جوش‌شیرین می‌توانید از پارچه تمیز آغشته به سرکه استفاده کنید.

۸- قطعات الکترونیکی

استفاده از جوش‌شیرین بر روی قطعات الکترونیکی مانند سطح لپ‌تاپ یا کیبورد ممکن است باعث آسیب به آن‌ها شود.

۹- پارچه‌ها و فرش‌ها

استفاده از جوش‌شیرین بر روی پارچه‌ها و فرش‌ها باعث ایجاد لکه‌ها یا تغییر در رنگ آن‌ها می‌شود. استفاده از جوش‌شیرین به عنوان یک ماده تمیز کننده موثر واقعاً ارزشمند است؛ اما با این حال، ضرورت دارد که در استفاده از آن به دقت و هوشمندانه عمل شود.