به گزارش اختاز آنلاین به نقل از فارس، طلاهایم را فروختم و ۴۴ میلیون تومان برای رفتن به مکه پرداختم اما بیش از یک ماه است که خبری از سفر عمره نیست. این را زهرا مرادی کاندیدای عمره می گوید. با توجه به طولانی شدن زمان عمره، هزینه این سفر معنوی به کلیه متقاضیان عودت داده می شود. سازمان حج اعلام کرد «مراحل واریز وجه متقاضیان تا پایان دوره اداری ۲۸ بهمن ماه انجام می شود». به این ترتیب عمره امسال نیز برای ایرانیان برگزار نمی شود، بیش از ۴۰ هزار نفر هزینه نهایی عمره را پرداخته اند و پس از اعلام سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج، برخی از آنها سفر خود را لغو کردند. قادر به بازیابی ارزش بدون لطمه به اولویت کوپن های متقاضیان باشد.
این در حالی است که هنوز ۱۵۰۰۰ نفر انصراف نداده اند که برای آنها تصمیم گرفته شده “به صورت سیستمی و همزمان نسبت به برداشت و واریز پول آنها اقدام شود”. این در حالی است که نرخ سود سپرده های بانکی حداقل ۲۰ درصد در سال است. یکی از متقاضیان عمره می گوید: «وعده ۴۰ میلیون تومانی ۲ ماهه حداقل ۱۵۰ هزار تومان سود بانکی دارد که حتی برای ۱۵ هزار متقاضی این مبلغ میلیون ها تومان می شود. چه کسی این را خواهد گرفت؟
غلامرضا رضایی معاون سازمان حج می گوید: «این پول در بانک است و سازمان حج به دلیل دسترسی نداشتن به آن، قادر به پرداخت سود در این زمینه نیست. از سوی دیگر آنها مال ما هستند که مبالغی را که در حساب زائران است مطالبه می کنند تا زائران متضرر نشوند.» اما یکی از مدیران کاروان های حج که خواست نامش فاش نشود، گفت: دلیل تسهیلاتی که بانک به مدیران این سازمان برای خرید خودروی جک خارج از برنامه سال گذشته ارائه کرد، چه بود؟» چرا این وام ها را به مردم عادی نمی دهند؟ با توجه به اینکه در مدت زمان کوتاهی بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان از سوی زائران عمره به حساب بانک های ملت و ملی واریز شد و هیچ سودی به زائران پرداخت نشد، کارشناسان زیارت معتقدند «در عمره حداقل این بانک ها باید پو باشند. باید تسهیلات کم بهره در اختیار زائران قرار دهد.