این گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای متصل می‌شوند

به گزارش باملین به نقل از عصر ایران، این روزها زمزمه هایی مبنی بر امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک با تلفن همراه شنیده می شود; اما آیا چنین امکانی وجود دارد؟

اسپیس ایکس قصد دارد توسعه اینترنت ماهواره ای Starlink را تسریع بخشد و امکان دسترسی به این نوع اینترنت پرسرعت را بدون محدودیت در سراسر جهان فراهم کند. اخیرا دولت آمریکا با چشم پوشی از تحریم های مربوط به اینترنت ماهواره ای استارلینک، به ایلان ماسک و اسپیس ایکس اجازه داد تا خدمات استارلینک را در ایران ارائه کنند. تمام تلفن های دارای ۴G قادر به اتصال به شبکه Starlink خواهند بود.

از طرفی چندی پیش اپل آیفون ۱۴ را معرفی کرد که امکان اتصال به ماهواره یکی از امکانات فراوان این سری است. همچنین طبق اخبار منتشر شده گوگل قصد دارد پشتیبانی از اینترنت ماهواره ای را به سیستم عامل اندروید ۱۴ اضافه کند، حال این سوال برای بسیاری از کاربران پیش آمده است که آیا می توان با موبایل به اینترنت ماهواره ای استارلینک متصل شد؟ در زیر قصد داریم به این سوال مهم مصرف کننده پاسخ دهیم.

اسپیس‌ایکس با انتشار گزارشی در وب‌سایت خود، برنامه زمان‌بندی اتصال مستقیم تلفن‌های همراه به شبکه ماهواره‌ای Starlink (مستقیم به سلول) را فاش کرد.

بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۲۴ امکان ارسال پیامک و همچنین برقراری تماس و استفاده از اینترنت تا سال ۲۰۲۵ وجود خواهد داشت و بر اساس این گزارش، تمامی گوشی های دارای قابلیت ۴G امکان اتصال به شبکه Starlink را خواهند داشت.

این گزارش می افزاید که این ارتباط با ایجاد خدمات رومینگ با اپراتورهای محلی امکان پذیر است و اسپیس ایکس همچنان در مورد استراتژی خود برای ارائه سیم کارت های فیزیکی مستقل یا ارائه خدمات از طریق سیم کارت الکترونیکی سکوت کرده است.

اینترنت ماهواره ای چیست؟

اینترنت ماهواره ای یکی از جذاب ترین فناوری های عصر جدید است که به زودی فراگیر خواهد شد. اما این فناوری اینترنتی چیست و چه مزایایی دارد.

آیا تا به حال آرزو کرده اید که بدون توجه به جایی که هستید، بتوانید آزادانه از اینترنت برای کار، تحصیل یا سرگرمی استفاده کنید؟ خوب، این کاملاً با کمک اینترنت ماهواره ای امکان پذیر است. همانطور که ممکن است حدس بزنید، اینترنت ماهواره ای از نیروی فضایی برای دسترسی به اینترنت استفاده می کند و به وضوح با اتصال به اینترنت معمولی شما متفاوت است.

اما سوال واقعی این است: استفاده از اینترنت ماهواره ای چه می کند؟ مزایای این اینترنت چیست؟ یا بهتر است از اینترنت معمولی استفاده کنیم؟

این همان چیزی است که در مقاله امروز به طور عمیق بررسی می کنیم. همین چند روز پیش در خبرها خواندیم که آزمایش اتصال تلفن های معمولی به اینترنت ماهواره ای با موفقیت انجام شد. این بدان معناست که آینده اتصال به اینترنت دستخوش یک تحول بزرگ است. بنابراین اگر به فکر امتحان چیزی مانند Starlink ایلان ماسک هستید، ادامه مطلب را بخوانید.

قبل از غواصی در تاریخ، بیایید خود را با مفاهیم اولیه اینترنت ماهواره ای آشنا کنیم.

این یک فناوری پیشرفته است که از گسترش فضا برای پر کردن شکاف اتصال به اینترنت در محیط هایی با پوشش آنتن دشوار استفاده می کند. از آنجایی که این فناوری از ماهواره‌ها استفاده می‌کند، بنابراین می‌تواند به یک آنتن اجازه دهد تا در هر مکانی قرار گیرد. این فناوری ماهواره ای به غیر از اینترنت موبایل در مکان هایی که اینترنت کابلی وجود ندارد نیز قابل استفاده است.

آیا می خواهید بدانید اینترنت ماهواره ای چگونه کار می کند؟ این اینترنت با گزینه های اینترنت فیزیکی بسیار متفاوت است. این روش به خطوط یا کابل های نوری متکی نیست. در عوض، از شبکه ای از ماهواره ها استفاده می کند که در بالای سطح زمین قرار دارند. اما ماهواره ها تنها بخش ماجرا نیستند.

این ماهواره ها به عنوان واسطه عمل می کنند. آنها سیگنال هایی را ارسال و دریافت می کنند که شما را به ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنتی) متصل می کند. با یک اتصال موفق، می توانید از هر کجای دنیا به شبکه دسترسی داشته باشید.
مزایای اینترنت ماهواره ای

اکنون که ایده ای کلی از اینترنت ماهواره ای دارید و با آن آشنا شدید، وقت آن است که به جزئیات بپردازید. مزایای این فناوری مدرن چیست و چه زمانی بهتر است از آن استفاده کنیم؟

۱٫ نیازی به دکل مخابراتی و سیم کشی در مناطق دور افتاده ندارد

یکی از بزرگترین مزایای این اینترنت اتصال مداوم آن است. اینترنت کابلی یا ADSL به اتصال فیزیکی از طریق کابل یا خطوط تلفن متکی است. در حالی که فناوری جدید ماهواره شما را از کابل ها رها می کند.

این ویژگی منحصر به فرد برای کاربرانی مناسب است که در مناطق دور افتاده مانند روستاهای کوهستانی زندگی می کنند که حتی روش های سنتی اینترنت در آن ها در دسترس نیست.

۲٫ تماس با او راحت تر است

سرعت پایین اینترنت شماره گیری ممکن است بهترین دلیل برای تغییر به اینترنت ماهواره ای باشد. نسل جدید اینترنت در این زمینه برتری دارد. بسیاری از راه‌حل‌های قدیمی اینترنت روی پلت‌فرم تلفن، حتی با مرور وب ساده نیز مشکل دارند. اما فناوری‌های جدیدتر می‌توانند به سرعت دانلودی دست یابند که برای پخش اینترنت بدون لکنت کافی است.

همچنین به معنای تجربه آنلاین روانتر است. با اتصال ماهواره ای خوب می توانید:

فایل های حجیم را سریعتر دانلود کنید.

ویدیوهای با کیفیت بالا را به صورت روان و سریع پخش کنید.

تماس های ویدیویی بدون تاخیر داشته باشید.

مرور یکپارچه و سریع را تجربه کنید.

۳٫ ثبات و ثبات بهتر

اتصال خط تلفن در مناطق دورافتاده ممکن است پایداری ضعیفی داشته باشد. علاوه بر این، ایجاد یک رابطه دائمی در این زمینه ها چالش برانگیز است. با اینترنت ماهواره ای خبری از این مشکلات نخواهد بود. این بدان معناست که لازم نیست هر چند دقیقه یکبار نگران وصل و قطع آن باشید.

از سوی دیگر، گزینه های سنتی اینترنت به شبکه ای از کابل ها متکی هستند و به زیرساخت های زمینی زیادی نیاز دارند. در مقابل، اینترنت ماهواره ای رویکرد ساده تری دارد و از اجزای کمتری روی زمین استفاده می کند. این ویژگی اینترنت ماهواره ای را در مناطق دورافتاده که شرایط آب و هوایی ممکن است مشکل ساز باشد، بهتر می کند.

حداقل تجهیزات زمینی نیز خطر اختلال را کاهش می دهد. این باعث می شود اتصال اینترنت شما امن تر شود. این طراحی همچنین به این معنی است که اگر مشکلی پیش آمد، می توانید سریعتر آن را برطرف کنید. حتی عیب یابی و تعمیر را آسان تر می کند.

۴٫ اینترنت ماهواره ای امنیت بهتری را فراهم می کند

باور کنید یا نه، اینترنت ماهواره ای یک مزیت امنیتی شگفت انگیز را ارائه می دهد. برای درک بهتر این مشکل باید بدانید که اینترنت ADSL ارتباط خود را بین تعداد زیادی از کاربران به اشتراک می گذارد. اما فناوری اینترنت ماهواره ای جدیدتر به شما یک اتصال اختصاصی به شبکه می دهد. این ویژگی منحصر به فرد خطر خرابی را به حداقل می رساند. علاوه بر این، با کمک آن، امنیت بهتری در برابر حملات سایبری به دست می آورید.

اینترنت ماهواره ای از فناوری رمزگذاری استفاده می کند. این داده های حساس شما را به کدهای غیرقابل خواندن تبدیل می کند و در نتیجه، حتی اگر شخصی از اتصال شنود کند، احتمال زیادی وجود دارد که نتواند داده ها را بازیابی کند.

معایب اینترنت ماهواره ای

اما همه چیز در مورد اینترنت ماهواره ای عالی نیست. معایبی نیز وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:

۱٫ تاخیر

انتقال داده از طریق اینترنت ماهواره ای شامل سفر مسافت های طولانی است. اگرچه این اینترنت سریع است، اما باعث تاخیر می شود. این تاخیر زمان پاسخگویی (تاخیر) است که در این اینترنت نسبت به اینترنت کابلی بیشتر است. بنابراین، در حالی که ممکن است در وب گردی مشکلی نداشته باشید، انجام بازی های آنلاین با اینترنت ماهواره ای می تواند یک چالش باشد. مگر اینکه بخواهید از بازی های آفلاین لذت ببرید.

۲٫ محدودیت داده در اینترنت ماهواره ای

در حالی که اینترنت Starlink ایلان ماسک داده های نامحدودی را ارائه می دهد، سایر خدمات اینترنت ماهواره ای محدودیت حجمی دارند. به عنوان مثال، سرویس های ViaSat و HughesNet بسیار محدود هستند و اگر برای مدت طولانی آنلاین باشید، ممکن است اینترنت شما قطع شود. گاهی اوقات وقتی به محدودیت داده خود می رسید، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

کاهش سرعت: سرعت مرور شما را کاهش می دهد.

هزینه های اضافی: هزینه ای که باید بپردازید بیشتر از هزینه طرحی است که می خرید.

نتیجه

در نهایت اینترنت ماهواره ای راه حل مناسبی برای اتصال به اینترنت در مناطقی است که به زیرساخت های سنتی اینترنت دسترسی ندارند. اگر به دنبال راه حلی برای اتصال به اینترنت هستید که نصب آن سریع، قابل اعتماد و آسان باشد، این فناوری پیشرفته می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.