به گزارش باملین به نقل از فارس؛ از سهمیه ۱۲۷۰۰۰ نفری بنگلادش، کمتر از ۴۸۰۰۰ نفر برای حج ثبت نام کرده اند.
بنگالی ها که سال گذشته رتبه چهارم تعداد زائران را به خود اختصاص داده بودند، امسال با کاهش ۷۰ درصدی متقاضیان حج مواجه شده اند. در ایران از سهمیه ۸۲ هزار نفری حج، حدود ۳۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند. این در حالی است که سید عباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت، «خواهان افزایش سهمیه» از سعودی ها شده است.
عربستان سعودی پس از کرونا قیمت حج را ۱۲۰۰ دلار افزایش داد. بر این اساس تعداد زائران در سال گذشته به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر نرسید، در حالی که از استقبال بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر از کشورهای مختلف خبر داده بودند. هزینه حج برای زائران بنگلادشی در سال گذشته ۶۰۰۰ دلار بود اما امسال با «۱۰۰ دلار کاهش» به ۵۳۶۰ دلار رسیده است. هزینه حج برای ایرانیان حدود ۴٫۵ هزار دلار است.
مهلت ثبت نام حج برای بنگلادشی ها با وجود چندین بار تمدید تکمیل نشد. مقامات آن کشور می گویند “بسیاری از مردم توانایی پرداخت هزینه سفر را ندارند.” اپراتورهای کاروان در آن کشور نیز «گرانی بلیط هواپیما به خاورمیانه و تورم» را از دلایل گرانی عنوان کردند. این در حالی است که مسئولان کشور «هزار دلار قیمت حج ۲۰۲۴ را نسبت به حج قبلی کاهش داده اند».
عربستان سعودی در تلاش است تا تعداد زائران حج را به ۱۵ میلیون نفر برساند و برای این منظور هزینه حج را افزایش داده تا زیرساخت های لازم را فراهم کند. بر این اساس برخی از کشورها هنوز فرصتی برای تحقق سهمیه خود ندارند. حتی اندونزی که بیشترین زائر را دارد، هنوز سهمیه ۲۲۱۰۰۰ زائر خود را برآورده نکرده است. این در حالی است که زائران برخی از کشورها مانند ایران و مالزی سال هاست که در انتظار مراسم حج هستند.
توفیق الربیعه، وزیر حج عربستان سعودی می گوید: «افزایش قیمت حج به منظور افزایش خدمات به زائران است و ما قصد داریم در سال های آینده تعداد زائران را از تعداد فعلی دو برابر کنیم. محمد عمر بهات، سخنگوی وزارت امور دینی پاکستان، اما مانند مقامات بنگلادشی میگوید که «ما خدمات اضافی را تا جایی که میتوانیم کاهش دادهایم تا هزینه سفر را کاهش دهیم، اما هنوز هم بسیاری از کشورها به سهمیه حج نخواهند رسید».
مسجدالحرام
کاهش پذیرش حج از کشورهای مختلف در حالی است که سعودی ها از «افزایش ۱۵۶ درصدی گردشگران در سال ۲۰۳۰» خبر دادند. سعودی ها برنامه های مختلفی را برای جذب زائران از کشورهای مختلف اجرا می کنند، اما احمد الخطیب وزیر گردشگری عربستان می گوید سفر به خانه خدا طرفداران خود را دارد و ما باید با «کاهش هزینه ها» روند پذیرایی را افزایش دهیم. علاوه بر این، بسیاری از کشورها از عربستان سعودی خواستند که “زیارت ارزان” را آغاز کند.