بهترین سیستم گرمایشی خانگی + مزایا و معایب

با فرا رسیدن فصول پاییز و زمستان همه به دنبال خرید رادیاتور شوفاژ و بهترین سیستم گرمایشی برای منازل خود هستیم. در صورتی که بخواهید بهترین سیستم ‌های گرمایشی منزل در فصل زمستان را انتخاب کنید قبل از آن باید به صورت کامل انواع سیستم گرمایشی را بشناسید. از بهترین سیستم های گرمایشی منازل می توان به داکت اسپلیت، گرمایش مرکزی، پکیج، بخاری، شوفاژ و … اشاره کرد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت و بیشتر با آن ها آشنا خواهیم شد.

آشنایی با بهترین سیستم گرمایشی منزل

اگر چنانچه به فکر خرید کولر گازی برای فصول گرم سال نیز هستید و می خواهید با بهترین برند های آن ها آشنا شوید، مقاله معرفی بهترین برند های کولرگازی یا اسپلیت ایرانی و خارجی را مطالعه نمایید.

بهترین سیستم گرمایش منزل

هر سال در فصل زمستان، هزینه زیادی برای انرژی مصرفی سیستم ‌های گرمایشی منازل می‌ شود.‌ بنابراین اگر قصد دارید از صرف هزینه اضافی خودداری کنید باید شناخت کافی از انواع سیستم‌ های گرمایش ساختمان ‌ها داشته باشید. این کار اهمیت زیادی دارد چون ممکن است حتی با وجود هزینه اولیه زیاد، منزل شما به اندازه کافی گرم نشود‌. در ادامه مطلب با انواع سیستم گرمایشی منزل و معایب و مزایای آن بیشتر آشنا خواهید شد.

۱٫بخاری

بخاری وسیله ای برای گرم کردن داخل منزل و همچنین بیرون آن می باشد. یک وسیله ی فلزی چهار گوش که به وسیله ی گاز طبیعی یا گاز مایع و همچنین برق کار می کند. شعله بخاری هوا را به‌ طور موضعی گرم می‌ کند و سپس به وسیله قانون انتقال گرما در هوا، کل هوای اتاق گرم می ‌شود. هم ‌اکنون از بخاری گازی در کشورهای غربی برای گرم کردن محیط ‌های خارج از ساختمان همچون گلخانه و پاسیو استفاده می ‌شود.

تاریخچه بخاری

همانطور که می ‌دانید در گذشته افراد با آتش خود را گرم می‌ کردند و با گذشت زمان و پس از صنعتی ‌شدن جوامع، بخاری ‌های نفتی به بازار آمدند که با نفت کار می ‌کردند. سپس بخاری‌هایی به بازار آمدند که با گاز کار می‌ کردند و با یک لوله متصل به بیرون از خانه، گاز مصرف شده را که دی اکسید کربن بود را از خانه خارج می‌ کردند. بعد از اینکه استفاده از وسایل برقی به یکی از عادات زندگی ما تبدیل شد، بخاری ‌های برقی نیز به بازار آمدند که گرمای بیشتری نسبت به بخاری‌های گازی داشتند و مزایای آن‌ها نیز بیشتر بود.

انواع بخاری

بخاری گازی: این بخاری با گاز طبیعی یا گاز مایع کار می کند. از این بخاری لوله ای به گاز متصل می شود. این بخاری ها در دو نوع زمینی بدون دود کش و با دودکش در بازار موجود هستند. بخاری‌های زمینی معمولا در فصل سرما نصب شده و بعد از پایان فصل سرما آن‌ها را جمع می‌ کنند. اما بخاری‌های دیواری را معمولا سرجای خود قرار می ‌دهند زیرا جمع کردن آن بسیار سخت است.

بخاری برقی: همانطور که از نامش پیداست این بخاری با برق کار می کند و یکی از مزایا آن عدم استفاده از گاز است.  این بخاری‌ ها اغلب برای فضاهای کوچک استفاده می ‌شوند و در فضاهای بزرگ کارایی چندان بالایی ندارند. قیمت این نوع بخاری نیز مناسب است و قیمتش نسبت به حجم آن افزایش می ‌یابد. این بخاری‌ ها ایمنی بسیار بیشتری را نسبت به انواع بخاری گازی دارند و ریسک کمتری در استفاده دارند.

بخاری صنعتی: بخاری صنعتی مانند یک کوره داغ عمل می‌ کند و یک وسیله گرمایشی برای فضاهای بسیار بزرگ مانند سالن‌ ها، مدارس، مساجد، تئاتر و سینماها، تالارها و دیگر اماکن عمومی بزرگ است و بازدهی بسیار خوبی را دارد. این نوع بخاری به کمک فن بزرگی که در پشت مبدل حرارتی آن قرار دارد، گرما را با وزش باد تندی به فضای اطراف خود می فرستد و محیط را بسیار گرم می ‌کند. این بخاری به صورت خودکار کار می‌ کند و گازهای خطرناکی که در اثر احتراق به وجود می ‌آید را به صورت کنترل شده به بیرون ارسال می‌ کند و خطر خاصی برای انسان ندارد.

بخاری پاسیو: بخاری پاسیو یک وسیله گرمایشی بسیار کاربردی است که در محیط ‌های زیادی مورد استفاده قرار می ‌گیرند. به بخاری‌های پاسیو، بخاری چتری نیز می ‌گویند. در بالای این بخاری یک مشعل قرار گرفته شده است که گاز مایع را مشتعل می ‌کند و شعله‌ هایی که از احتراق به وجود آمده است را به سمت یک ورقه ورقه فلزی که یک سوراخ دارد، هدایت می ‌کند. از این بخاری اغلب در منازل پنت هوس، کافی شاپ ‌ها، ویلاها، رستوران‌ ها، آلاچیق ‌ها و دیگر مکان‌های سر باز و سر بسته بزرگ استفاده می ‌شود.

پکیج

۲٫پکیج

دستگاهی است که آب گرم جهت سیستم گرمایش ساختمان (رادیاتورها، داکت اسپلیت، فن­کویل، گرمایش از کف) و مصارف بهداشتی (دوش، سرویس و …) تولید می ‌کند. پکیج می تواند جایگزین دیگر در موتورخانه‌ های سنتی شود و امکان استقلال را از نظر کنترل دما و میزان مصرف گاز، جهت هر واحد فراهم کند. پکیج‌ها در دو نوع زمینی و دیواری می ‌باشند.

انواع پکیج

پکیج‌ها انواع مختلفی دارند که بر اساس سوخت و نحوه قرار گرفتن آن‌ها تعیین می ‌شوند.
کارکرد پکیج این گونه است که زمانی که آب گرم را باز می ‌کنید آب از درون سنسور‌ها و لوله ‌هایی که آب را گرم می ‌کنند گذشته و آب گرم را به بیرون منتقل می‌ کند.

پکیج دیواری: این پکیج از پرطرفدارترین وسایل گرمایشی به حساب می آیند زیرا فضای کمی را اشغال می کنند. این پکیج ظاهری شبیه به آبگرمکن دارد و زمانی که آب گرم را باز می کنید سنسور‌های موجود درون آن آب را گرم می ‌کنند. این نوع پکیج آب مصرفی شما برای حمام، دستشویی، ظرفشویی و … را و همچنین آب گرم مورد نیاز برای گرمای محیط به واسطه رادیاتور را تامین می ‌کند و با استفاده از دود کش دود حاصل از آن را به بیرون منتقل می ‌کند.

پکیج زمینی: پکیج زمینی دارای یک مخزن است که به صورت همیشگی آب گرم درون آن وجود دارد و زمانی که آب آن خارج شود دوباره پر از آب گرم خواهد شد.

امروزه استفاده از پکیج ها مرسوم تر هستند و جای بخاری های گازی و برقی را در خانه ها گرفته اند. این نوع وسیله ی گرمایشی ایمنی بالاتری نسبت به انواع بخاری دارد. همانطور که گفته شد پکیج ها به وسیله سیستم های گرمایشی مانند انواع رادیاتور ها مانند رادیاتور پره ای آلومینیومی کار می کنند.

رادیاتور پره ای نوعی رادیاتور است که از پره های فلزی تشکیل شده است. آب گرم از طریق پره ها جریان می یابد و باعث گرم شدن آنها می شود. رادیاتورهای پره ای معمولاً از جنس آلومینیوم یا فولاد ساخته می شوند. رادیاتورهای پره ای به دلیل استفاده از پره های فلزی سبک وزن هستند و به راحتی قابل حمل هستند و همچنین به دلیل قیمت مناسب، گزینه مناسبی برای افرادی هستند که به دنبال رادیاتور با قیمت مقرون به صرفه هستند.

با استفاده از پکیچ در منازل، دیگر نیازی به استفاده از آبگرمکن ندارید و با استفاده از سیستم گرمایش پکیچ، آب گرم مورد‌نیاز شما تامین می‌شود. دیگر مزیت سیستم گرمایشی پکیچ این است که به علت سنسور هوشمندی که دارد، ایمنی مناسبی داشته‌ و هر واحد از ساختمان مستقل از دیگر تنظیم می ‌شود.

هزینه تعمیر و نگهداری سیستم گرمایشی پکیچ به مراتب کمتر از موتورخانه بوده و در صورت مشکل، هزینه و دردسر بسیار کمتری نسبت به موتورخانه دارد.

۳٫شومینه

شومینه را می توان یکی از انتخاب های لوکس در منزل برشمرد که بسیاری به آن علاقه دارند. زیبایی بصری که شومینه به محیط می دهد باعث لوکس و جذاب بودن فضای خانه می شود. اگرچه در مدل های قدیمی شومینه شاهد هدر رفت بالای انرژی و تولید آلودگی بودیم اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی شومینه ها در کنار زیبایی بصری، از نظر ایمنی، مصرف سوخت، هزینه و… نیز ارتقا پیدا کرده اند. از همین رو بسیاری از آن برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود نیز استفاده می کنند.

انواع شومینه

شومینه دیواری: شومینه دیواری یک ساختار معماری درون دیوار است که با فرآیند احتراق، سبب گرمایش محیط می ‌شود.

شومینه چرخنده: به صورت ۱۸۰ درجه مانند پنکه های گرمایشی می چرخد و محیط را گرم می کند.

شومینه کنجی: این نوع شومینه در شمار شومینه‌ های دیواری محسوب می ‌شود و همان‌طور که از نام آن پیدا است در کنج دیوار منزل قرار می ‌گیرد.

شومینه بدون قاب: یکی از جدیدترین مدل های شومینه است که بدون قاب طراحی می شود.

شومینه معلق: مدرن ترین نوع شومینه است که از سقف آویزان می شود.

شومینه با توجه به نوع سوخت و مصرف انرژی که دارد گزینه همه مردم نیست، شومینه غالبا یک وسیله لوکس در خانه ‌ها محسوب می ‌شود که متراژ و نوع محیط برای استفاده از آن بسیار مهم است. شومینه گازی یکی از پرطرفدارترین انواع شومینه است که توانسته طی سال ها یکه تاز و گزینه اول بسیاری از علاقه‌ مندان باشد. امروزه این شومینه ها دارای حفاظهای شیشه ای هستند و باعث بالا رفتن ضریب ایمنی آن شده است. شومینه سنگی نیز بیشتر برای فضای ویلایی مورد استفاده است که دونوع هیزم سوز و گازی اجرا می ‌شود و بیشتر مدل گازی آن مورد استقبال کاربران قرار گرفته است.

۴٫اسپلیت های سرمایشی و گرمایشی

یکی از تجهیزاتی که روز به روز پیشرفته‌تر و مجهز‌تر وارد بازار های جهانی می ‌شود، اسپلیت یا کولرهای گازی است. اکثراً اسپلیت ها را به عنوان کولر گازی می ‌شناسیم اما، در واقع اسپلیت تنها یک سیستم سرمایشی نیست و همانطور که در تابستان وظیفه خنک کردن محیط را بر عهده دارد، در فصل زمستان نیز معمولاً می‌تواند جهت گرمایش محیط بکار گرفته شود.

سیستم گرمایشی اسپلیت چیست؟

سیستم گرمایشی اسپلیت ، سیستم هایی هستند که به شما امکان می دهند دما را در اتاق ها یا فضاهای جداگانه کنترل کنید. این سیستم دو جزء اصلی دارد؛ یک کمپرسور/کندانسور در فضای باز و یک واحد (های) هندلینگ هوای داخلی (اواپراتور).

نصب آنها آسان است و معمولا فقط به یک سوراخ سه اینچی از طریق دیوار برای مجرا نیاز دارند که کابل‌ های برق و ارتباط، لوله‌های مسی و یک خط تخلیه چگالش را در خود جای داده است که واحدهای بیرونی و داخلی را به هم متصل می‌ کند.

پمپ‌ های حرارتی سیستم گرمایشی داکت اسپیلت نه تنها راه‌ حل‌ های عالی برای کل خانه یا ساخت‌ و سازهای جدید هستند، بلکه افزودنی‌ های مقاوم‌ سازی خوبی برای خانه‌ هایی با سیستم‌ های گرمایش « بدون مجرا » مانند رادیاتوری ( هیدرونیک )، پانل‌ های تابشی و بخاری‌ ها هستند. آنها همچنین می توانند انتخاب خوبی برای افزودن در اتاق هایی می باشند که در آن گسترش یا نصب کانال های توزیع امکان پذیر نیست و همچنین خانه های جدید با انرژی کارآمد که فقط به یک سیستم تهویه فضای کوچک نیاز دارند.

از بهترین اسپلیت های خارجی و ایرانی می توان به برند های سامسونگ، گری، هایسنس، جی پلاس، ایران رادیاتور، اسنوا، پاکشوما و امرسان اشاره کرد. خرید کولر گازی یا اسپلیت و یا همچنین تعمیر اسپلیت از فروشگاهی معتبر مانند سوربن به آدرس www.sorbonr.com می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد، زیرا این فروشگاه به عنوان یکی از مراکز معروف فروش تجهیزات تهویه هوا و گرمایش در ایران شناخته می‌شود.

پس از نصب اسپلیت سرمایشی و گرمایشی، تنها با استفاده از یک ریموت کنترل می‌توان حالت های عملکرد دستگاه را تعیین نمود. حالت های پنج‌ گانه دستگاه اسپلیت سرمایشی و گرمایشی نشان می‌دهد که این تجهیز، اغلب مناسب استفاده برای هر چهار فصل در طول سال می‌باشد و در فصل های سرد سال نیز کاربرد قابل توجهی دارد. با توجه به عملکرد خوب این تجهیز برای متعادل سازی دمای محیط، می‌توان نتیجه گرفت که، اسپلیت سرمایشی و گرمایشی اصلی و اورجینال یک انتخاب هوشمندانه، کاربردی و مقرون به صرفه است.

۵٫موتورخانه

از سیستم‌های گرمایشی موتور‌خانه‌ برای آپارتمان‌ های چند واحدی استفاده می‌شود، طرز کار این سیستم گرمایشی به این شکل است که آب در موتورخانه گرم شده و با رادیاتور به هر واحد آپارتمان منتقل می‌شود. از مزایای سیستم گرمایش موتورخانه می‌توان به بهره‌وری انرژی مناسب، کم‌‌جا بودن و ایجاد گرمای کافی آن اشاره کرد.

موتورخانه نیاز به فضای وسیعی دارد و حرارت ایجاد شده به‌طور یکنواخت در منازل منتقل نمی‌شود و همچنین نکته مهم دیگر درباره هزینه آن است، از آنجایی که هزینه انرژی مصرفی برای همه ساکنین آپارتمان به‌طور یکسان حساب می‌شود شما امکان صرفه‌جویی در انرژی مصرفی آن را ندارید. امروزه استفاده از پکیج به جای موتورخانه بیشتر کاربرد دارد.

۶٫سیستم گرمایش از کف

سیستمی که در آن گرمایش ساختمان از طریق کف و با نصب لوله هایی در این قسمت انجام می شود را می توان گرمایش از کف بنامیم. در این روش کف خانه همانند رادیاتور عمل کرده و گرما از این طریق به سایر قسمت ها می رسد.

برای گرمایش از کف می توان از دو روش دیگ بخار مرکزی و کمک کردن از برق، اقدام کرد. آب گرم شده توسط هر کدام از این منابع در لوله های تعبیه شده در کف به گردش در آمده و از این طریق می تواند فضا را به خوبی گرم کند. در این روش از لوله های مجزا برای گرمایش هر یک از اتاق ها و مکان های خانه استفاده می شود تا شما امکان کنترل کردن میزان گرمایش بخش های مختلف را به سادگی داشته باشید. از این رو می توانید برای اتاق ها و فضاهایی که کمتر مورد استفاده قرار می دهند، انرژی کمتری صرف کرده و میزان گرمایش را کاهش دهید.

سیستم گرمایش قرنیزی

۷٫سیستم گرمایش قرنیزی

در معماری ساختمان ها به برآمدگی تزیینی که بر روی یک دیوار جهت محافظت از سطح دیوار در برابر ضربات را قرنیز می گویند. سیستم گرمایش قرنیزی هم به جای این این برآمدگی ها قرار می گیرد و فضایی را اشغال نمی کند. به همین دلیل هم می باشد که نام این سیستم را قرنیز گذاشته اند.

از آنجایی که رادیاتور قرنیزی معمولا در پایین ترین نقطه دیوار هم قرار می گیرد، خیلی بهتر دمای منزل را بالا می برد. زیرا هر چه سیستم گرمایشی به سطح زمین نزدیک تر باشد، گرم کردن هوا بهتر انجام می شود.

آب گرم از طریق پمپ سیرکولاتوری به سیستم گرمایش قرنیزی فرستاده می شود و در لوله های مسی آب جریان می یابد و در آخر از سمت شیر برگشت به وسیله همان پمپ مجددا به جهت سیستم حرارت مرکزی بازگشت داده می شود. از آنجایی که سیستم قرنیزی با لوله های مسی کار می کند، دمای آب گرم سریع به محیط می رسد و هوای اطراف را گرم می کند.

خرید سیستم گرمایشی برای خانه

در این مقاله با انواع روش ها و وسیله های گرمایشی و همچنین نوع کارکرد، مزایا و معایب آن ها آشنا شدید. در این مقاله متوجه شدید که متداول ترین روش برای گرم کردن منازل استفاده از پکیج ها به دلیل مزایا، ایمنی و مصرف انرژی می باشد.

اگر به فکر نصب پکیج و خرید داکت اسپلیت هستید، باید از یک شرکت و فروشگاه معتبر آن را تهیه نمایید. شرکت فنی مهندسی سوربن ره آورد٬ در عرصه ی تهویه مطبوع و تاسیسات، مفتخر به ارائه ی خدمات تعمیر و نگهداری، طراحی،اجرا،فروش و تولید محصولات لازم صنعت تهویه مطبوع می باشد. شما می توانید بهترین رادیاتور ها و کولر گازی ها از برندهای معتبر جهانی و ایرانی را از این شرکت خریداری نمایید.