گریپ فروت که به عنوان عضوی از خانواده مرکبات شناخته می شود دارای پوستی از زرد تا نارنجی و طعمی ترکیبی از اسیدیته و تلخی است.
به گفته چی شی، طبیعت گریپ فروت که در بین غذاهای ترش مزه قرار می گیرد، به طور مشخص خنک و مرطوب است. این میوه به دلیل خواص ذاتی خود می تواند رطوبت و خشکی بالایی را به بدن منتقل کند و برای افراد با طبع گرم و بدنی که به طور طبیعی تمایل به حفظ گرمای بیشتری دارند گزینه بسیار مناسبی باشد.
افرادی که اغلب اضافه وزن دارند می توانند از خواص خنک کنندگی و مرطوب کنندگی گریپ فروت بهره مند شوند. با این حال، این میوه می تواند برای افراد سرد مزاج مشکلاتی ایجاد کند. از جمله این مشکلات می توان به فشار خون پایین، متورم شدن مفاصل، ضعف حافظه و خواب زیاد اشاره کرد که همگی به دلیل افزایش رطوبت و سرما در بدن ایجاد می شوند.
آب گریپ فروت
آب گریپ فروت خواصی مشابه بافت اصلی میوه دارد. این نوشیدنی طبیعی در طب سنتی دارای خاصیت سرد و مرطوب است، ویژگی هایی که آن را به گزینه ای عالی برای روزهای گرم و خشک تبدیل می کند.
طعم ترش و مطبوع آن نه تنها حس طراوت و طراوت را به ارمغان می آورد، بلکه قادر است بدن را به سرعت خنک کرده و به طور موثر احساس تشنگی را از بین ببرد. این نوشیدنی با آبرسانی عمیقی که به بدن می دهد، علاوه بر خنک کنندگی داخلی، به حفظ تعادل آب بدن نیز کمک می کند.
گریپ فروت مصلح در طب سنتی
برای رفع عوارض سرما و رطوبت ناشی از مصرف گریپ فروت به ویژه برای افراد سرد مزاج، استفاده از گیاهان گرم و خشک توصیه می شود. موادی مانند عسل، زنجبیل، خرما، طالبی، پودر زیره و آویشن می توانند به تعادل مجدد بدن کمک کرده و از مشکلات مربوط به سرما و رطوبت اضافی جلوگیری کنند.
این در حالی است که افراد با طبع گرم معمولاً نباید این فواید را بعد از خوردن گریپ فروت مصرف کنند مگر اینکه با مشکلات خاصی مواجه شوند. در چنین شرایطی، مکمل ها می توانند به عنوان یک راه حل موقت برای تسکین علائم ناخوشایند عمل کنند.
چه کسانی نباید گریپ فروت بخورند؟
این میوه که سرشار از پتاسیم است برای افرادی که کلیه هایشان قادر به حذف کافی پتاسیم اضافی از خون نیستند مضر است. در شرایطی که کلیه ها نمی توانند به طور موثر کار کنند، تجمع پتاسیم در بدن می تواند بسیار خطرناک باشد و حتی به قیمت جان فرد تمام شود.
خواص گریپ فروت در طب سنتی چیست؟
در طب سنتی گریپ فروت را به مزاج سرد و مرطوب می شناسند که علاوه بر رفع تشنگی و خنکی باعث افزایش اشتها و کمک به خونریزی های بواسیر می شود. این میوه از تولید قند و مواد حیاتی در بدن حمایت می کند، برای افراد مبتلا به عفونت ریه و تب و همچنین برای افراد دیابتی بسیار مفید است. گریپ فروت به دلیل ویتامین C موجود در آن در تقویت سلامت مو، کاهش غلظت و چربی خون و حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی نقش دارد و مصرف روزانه آن در کاهش وزن و پیشگیری از دیابت موثر است.
نتیجه
گریپ فروت در طب سنتی به دلیل طبع سرد و مرطوب آن شناخته شده است و برای افراد گرم مزاج مفید است اما برای افراد سرد مزاج مضر است. آب این میوه نیز خواص مشابهی دارد و برای روزهای گرم مناسب است. برای ملایم شدن اثر سرما و رطوبت گریپ فروت استفاده از مواد گرم توصیه می شود. این میوه به دلیل داشتن پتاسیم زیاد برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی مناسب نیست.
به طور کلی گریپ فروت برای افزایش اشتها، درمان خونریزی بواسیر، تولید قند و مواد حیاتی، کاهش غلظت خون و چربی خون و حفظ سلامت قلب و عروق مفید است و در کاهش وزن و پیشگیری از دیابت نقش دارد.