مصرف زیاد لیموترش با چای برای سلامتی بدن مضر است. زیرا حرارت باعث تسریع واکنش های شیمیایی در آب لیمو می شود.
به گزارش بهداشت نیوز، لیمو یک منبع عالی و غنی از ویتامین C و مواد مغذی ضروری است که برای سلامتی بسیار مفید است. مصرف آب لیمو به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن، پاکسازی دستگاه گوارش، کاهش التهاب بدن، افزایش قدرت بدن، تاثیر مثبت بر متابولیسم و متابولیسم بدن و … کمک می کند.
برای استفاده از فواید لیمو ترش، برخی افراد آن را بعد از غذای چرب یا به عنوان چاشنی غذا، با معده خالی مصرف می کنند و با آب ولرم ترکیب می کنند، آبلیمو و چای و … را ترکیب می کنند، اما مصرف آبلیمو و ترکیب آن. با چای ممکن است برای ما مضراتی داشته باشد، پس بهتر است برای جلوگیری از مضرات آن، زمان هایی را در مصرف چای و آبلیمو در نظر بگیریم.
آیا می توان آب لیمو را با چای نوشید؟
در فصول سرد سال و زمانی که لیموی تازه می رسد، بسیاری از ایرانیان چای و آبلیمو را با هم ترکیب کرده و مصرف می کنند. دلیل محبوبیت ترکیب چای و آبلیمو این است که طعم چای با افزودن کمی آبلیمو شکسته شده و حس خوشایندی را برای کاربر ایجاد می کند.
مصرف چای با آب لیموی تازه می تواند برای سلامتی مفید باشد، زیرا چای به دلیل داشتن پلی فنول دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است و اگر آن را با آب لیموی تازه ترکیب کرده و بنوشید، ارزش غذایی این نوشیدنی پرمصرف افزایش می یابد.
چای لیمو متابولیسم بدن را افزایش می دهد و حتی در هنگام استراحت کالری بیشتری می سوزاند.
چای لیمو علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را برطرف می کند، گلودرد را برطرف می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. اما این فواید زمانی است که از ترکیب لیمو و چای خیلی کم استفاده کنید زیرا عوارض آن بیشتر از فواید آن است.
مصرف چای و آبلیمو در حد اعتدال مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند، اما مصرف بیش از یک فنجان چای و آبلیمو در روز یا مصرف آن پس از بیدار شدن از خواب که معده شما خالی است، باعث می شود این نوشیدنی سالم آسیب های زیادی به شما وارد کند.
اگر علاقه زیادی به نوشیدن چای لیمو دارید، بهتر است بدانید که آب لیمو را باید زمانی که چای سرد شد اضافه کنید تا ویتامین C موجود در آب لیمو با دمای بالای چای از بین نرود.
اگرچه چای لیمو فواید سلامتی مختلفی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند مضر باشد.
مضرات مصرف زیاد چای و آب لیمو عبارتند از:
برای زنان باردار و شیرده مضر است
مصرف بیش از حد چای و آب لیمو در زنان باردار به دلیل وجود کافئین می تواند عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند. زنان شیرده نیز باید از مصرف چای لیمو خودداری کنند زیرا کافئین موجود در چای با شیر مادر مخلوط می شود و برای نوزاد مضر و خطرناک است.
پوسیدگی
مصرف طولانی مدت چای لیمو باعث از بین رفتن مینای دندان و آسیب پذیری دندان ها در برابر درد شدید و آسیب پذیری در برابر تغییرات ناگهانی دما می شود. زیاده روی در خوردن غذاهای حاوی اسیدهای غذایی دندان ها را به آب سرد یا گرم حساس می کند.
پوکی استخوان
چای لیمو مقدار زیادی کلسیم را از طریق ادرار از بدن دفع می کند و می تواند منجر به پوکی استخوان شود. لیمو مدر است و با زیاده روی در مصرف آن باعث تکرر ادرار و کم آبی بدن و بدنبال آن کم آبی می شود.
آفت دهان
نوشیدن زیاد چای لیمو با تحریک غشای مخاطی باعث ایجاد زخم های دهان می شود. مصرف چای و آب لیمو باعث می شود که آلومینیوم موجود در چای جذب بدن شود. این آلومینیوم جذب شده می تواند بدن را مسموم کند و فرد را دچار بیماری هایی مانند انسفالوپاتی، استئومالاسی و سایر بیماری های استخوانی، میوپاتی، افزایش خطر عفونت، کاهش عملکرد عضله قلب (میوکارد)، کم خونی میکروسیتیک و حتی مرگ ناگهانی کند. . مصرف زیاد چای لیمو با تغییر سطح PH در معده و روده باعث رفلاکس اسید و به دنبال آن احساس سوزش در قفسه سینه و گاهی حالت تهوع و استفراغ می شود.
مصرف منظم چای لیمو می تواند باعث ایجاد پلاک در مغز و افزایش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در سنین بالا شود.
مصرف منظم چای لیمو در برخی افراد باعث درد معده، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر و حتی زخم معده می شود.
مصرف لیمو با چای باعث خشکی دهان می شود اما مصرف لیمو بدون چای باعث افزایش ترشح بزاق می شود.
توصیه هایی برای مصرف چای و آبلیمو:
آب لیمو را به چای سرد اضافه کنید و بنوشید زیرا حرارت واکنش های شیمیایی آب لیمو را تسریع می کند و قدرت تخریب آن را روی دندان ها افزایش می دهد.
بلافاصله پس از نوشیدن چای و آبلیمو، دندان های خود را مسواک نزنید، زیرا این کار باعث می شود اسید حاصل از آب لیمو در دهان پخش شود و مینای دندان در اثر فشار مسواک روی دندان ها آسیب می بیند.