مفاصل سالم به شما امکان می دهد ورزش کنید و فعالیت های عادی روزانه خود را انجام دهید. به همین دلیل حفظ سلامت و بهبود عملکرد مفاصل بسیار مهم است.
به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، کارشناسان برای جلوگیری از درد و محدودیت حرکتی و بهبود انعطاف پذیری پنج توصیه ساده ارائه کرده اند که برای حفظ سلامت مفاصل در دوران پیری مفید است.
تقویت کل بدن
لیام گود، فیزیوتراپیست مستقر در لندن، استفاده از انواع تمرینات قدرتی را برای درگیر کردن و تقویت همه ماهیچهها و مفاصل توصیه میکند، به جای کار کردن و فشار بیش از حد بر برخی عضلات. او همانطور که بر یوگا حرکتی برای افراد ۲۰ ساله تاکید می کند، می گوید: اگر غضروف اطراف مفاصل به اندازه کافی حرکت نکند، جریان خون کافی ندارد و خشک می شود و ترک می خورد.
هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یک بار حرکت کنید
جان مالیندر، متخصص استئوپات، می گوید: در ساعات کاری، به خصوص اگر بیشتر روز می نشینید، سعی کنید هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید و کمی از محل کار خود فاصله بگیرید. او توصیه می کند که از روی میز خود بلند شوید، خواه پیاده روی برای تهیه قهوه یا گپ زدن با همکارتان باشد. به گزارش نیویورک پست، استراحت های ورزشی حتی یک تا دو دقیقه ای فعالیت بدنی می تواند به سلامت شما کمک کند.
تقویت شانه ها
آنجو جاگی، مدیر بالینی درمان در بیمارستان رویال ارتوپدی ملی، میگوید: شانهها اساساً ناپایدارترین مفاصل بدن هستند و بر حمایت، قدرت و ثبات ساختار عضلانی متکی هستند. تمرینات بازو به تقویت مفاصل شانه و همچنین قدرت دست و مشت و گرفتن اشیا با دست کمک می کند.
جگی می گوید اگر روی توانایی خود در ضربه زدن و نگه داشتن اشیاء کار کنید، اثر غیر مستقیم به تقویت شانه ها کمک می کند. توصیه می شود دست ها را به صورت مشت درآورید سپس انگشتان را تا جایی که ممکن است باز کنید و کشیده نگه دارید. این تمرین را حدود ۱۰ تا ۱۵ بار در روز انجام دهید زیرا با این حرکت ساده و موثر می توانید قدرت دستان خود را برای ضربه زدن و گرفتن اشیا افزایش دهید.
کفش مناسب بپوشید
برخی از کارشناسان تاکید می کنند که برای هر مناسبتی باید کفش های خوش فرم و محکم با کفی پهن بپوشید. نیک کالن، مشاور جراح ارتوپدی و مچ پا می گوید: اگر کف پای صافی دارید، برای ثبات به کفشی با قوس و اگر قوس بلندی دارید، به مربی هایی با کفی صاف تر نیاز دارید.
خم شدن مشکلی نیست
فیزیوتراپیست عضلانی اسکلتی Aoife O'Meara می گوید: «نشستن در تمام طول روز با پشت صاف باعث استفاده بیش از حد از عضلات پشت و مرکزی می شود که در نهایت باعث درد می شود.» وی با اشاره به ایمن بودن قوز کردن، تاکید می کند که برای جلوگیری از این ناراحتی در پشت و مرکز عضلات، وضعیت بدن باید پس از هر ۳۰ تا ۴۰ دقیقه نشستن تغییر کند.