به گزارش باملین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: برگزاری ملاقاتهای مردمی و توسعه ارتباطات با مردم برای رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضایی آنها همواره مورد تاکید رئیس قوه قضاییه است و با توجه به اینکه سال گذشته در سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اقدامات بسیار خوبی برای حل مشکلات مردم در دستگاه قضایی صورت گرفت، امسال هم به همه مسئولان قضایی در استانها و در ستاد دستور داده شد که مشکلات مردم را در این ایام به طور ویژه دنبال کنند.
وی ادامه داد: تلاش دستگاه قضایی بر این است که این ارتباطات جنبه تشریفاتی نداشته باشد و اثربخش باشد.
معاون قوه قضاییه افزود: موضوعاتی که در ملاقاتهای مردمی مطرح میشود تا حصول نتیجه پیگیری میشود و نتیجه این اقدامات بلافاصله به مردم منعکس خواهد شد و در همین راستا امروز توفیق پیدا کردیم در حرم مطهر امامزاده صالح حضور پیدا کنیم و با تعدادی از شهروندان ملاقات چهره به چهره داشته باشیم.
جهانگیر درباره موضوعات محوری در این دیدار مردمی گفت: اهم موضوعات به دو بخش تقسیم میشد؛ موضوعات حقوقی که مربوط به اسناد عادی است که زمینه وقوع بسیاری از کلاهبرداریها و جرائم را فراهم میکند و امروز هم تعدادی از مراجعات مربوط به مسائل و مشکلات مردم در حوزه اسناد عادی بود و برخی از مراجعان کسانی بودند که با اسناد عادی نسبت به خرید یا فروش ملک اقدام کرده بودند و بعداً راجع به همان ملک ادعای جعل مطرح و مشکلاتی را برای این شهروندان ایجاد کرده بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به شهروندان توصیه کرد که برای انجام معاملات خرید و فروش حتماً از اسناد رسمی استفاده کنند زیرا انجام معاملات با استفاده از اسناد عادی زمینه بروز اینگونه مشکلات را فراهم میکند.
وی تاکید کرد: همه مردم باید کمک کنند تا اعتبار اسناد رسمی افزایش یابد و چارهای نداریم جز اینکه به اسناد عادی بیجهت اعتبار بخشی نکنیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتد با این مشکلات ریز و درشت مواجه خواهیم بود.
جهانگیر اضافه کرد: مشکلات گروهی دیگر از شهروندان به پروندههای کثیرالشاکی مربوط میشد بهویژه در حوزههای اقتصادی و سرمایهگذاری که در برخی موارد فروشنده به تعهدات خود عمل نکرده و مردم به حقوق خود نرسیدهاند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به شهروندان توصیه کرد در حوزههایی که میخواهند سرمایهگذاری کنند حتماً باید تحقیقات لازم را قبل از سرمایهگذاری انجام دهند و فریب تبلیغات کذب شرکتها و موسسات مختلف را نخورند زیرا این تبلیغات در بسیاری از موارد یک مانور متقلبانه برای جذب سرمایهگذار است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین شهروندان قبل از سرمایهگذاری در هر طرح یا شرکتی با یک حقوقدان و کارشناس حقوقی مشورت کنند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند و سرمایه یک عمر خود را به باد ندهند البته این بدان معنا نیست که دستگاه قضایی و مجموعههای نظارتی به وظیفه خود عمل نکنند و در صورتی که هر مالباختهای شکایتی را از شخص حقیقی یا حقوقی مطرح کند، دستگاه قضا موظف است برای استیفای حقوق مالباختگان تلاش کند و که گاهی این مهم نیازمند طی مراحل و تشریفات قانونی خاص است که ممکن است این فرایند زمانبر باشد.