به گزارش باملین طبق بررسی های جالبی که مجله بازده در خصوص انواع ماهی بعمل آورده است باید گفت ماهی نوعی از مهرهداران آبزی میباشد که به عنوان یکی از سالمترین موادغذایی در دنیا شناخته شده است. این مادهی غذایی ارزشمند سرشار از مواد مغذی مهم و مفید نظیر ویتامین D، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، ید و انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن میباشد. با این حال، برخی از انواع ماهیها از بقیه بهتر هستند.
طبق بررسی های مجله ماهی مشتا مثلا انواع ماهیهای چرب، مثل قزلآلا، سالمون و ساردین دارای چربی فراوانی هستند که ماهیهای چرب حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که این اسیدهای چرب برای سلامت بدن علی الخصوص سلامت قلب بسیار مفید هستند.
از فواید ماهیها می توان به بهبود کیفیت خواب، پیشگیری از آسم در کودکان، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع یک، کاهش ابتلا به رماتیسم مفصلی و ام اس اشاره کرد. فواید و خواص ماهیها زیاد میباشد که در این مبحث از بیان آنها میپرهیزیم. همچنین ماهیها انواع گوناگونی دارند که در اینجا ما به صحبت دربارهی ماهیهای کم تیغ یا بدون تیغ خواهیم پرداخت.
قیمت انواع ماهی کم تیغ
در بازار ماهی قیمت ماهی حلوای سفید کیلویی ۶۵۰ هزار تومان است این در حالیست که قیمت فیله ماهی قزل آلا کیلویی ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورده است.
قیمت انواع ماهی کم تیغ
نام محصول | مقدار | قیمت / تومان |
---|---|---|
ماهی حلوا سفید یا زبیدی سایز متوسط | یک کیلوگرم | ۶۵۰,۰۰۰ |
ماهی شیر تازه و صید روز لیان بوشهر | ۵۲۰,۰۰۰ | |
ماهی شوریده صادراتی معروف جنوب | ۲۰۰,۰۰۰ | |
ماهی سرخو چمن تازه و صید روز بندرعباس | ۴۲۰,۰۰۰ | |
ماهی سنگسر اصل تازه و صید روز بندرعباس | ۳۵۰,۰۰۰ | |
ماهی سالمون (آب شور) ممتاز، تازه و شکم خالی | ۲۳۲,۵۰۰ | |
فیله ماهی قزل آلا | ۴۰۲,۰۰۰ | |
ماهی تیلاپیا | ۲۰۰,۰۰۰ | |
ماهی راشگو درجه ۱ جنوب تازه و صید روز | ۵۵۰,۰۰۰ | |
ماهی کیلکا سر زده و شکم خالی | ۱۰۰,۰۰۰ | |
ماهی ساردین تازه | ۲۸۵,۰۰۰ |
ماهی یک غذای سالم و دارای پروتئین فراوان است که در رژیم غذایی متعادل حتما گنجانده میشود. ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، که چربیهای ضروری “خوب” هستند، بسیار اهمیت دارد. این اسیدهای چرب را انسان به تنهایی نمیتواند تولید کند. در ادامه این مقاله با ۱۱ نوع بهترین ماهی برای خوردن آشنا می شویم که خیلی از آنها در شمال یا جنوب کشورمان صید می شوند و برخی نیز جزو ماهی هایی هستند که از سایر نقاط جهان به ایران می آیند اما بسیار پرفایده و پرطرفدارند.
نقش اسیدهای چرب امگا ۳ در سلامتی
تحقیقات نشان دادهاند که اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در سلامت مغز و قلب ایفا میکنند. به طور خاص، ثابت شدهاست که این اسیدهای چرب التهاب را کاهش میدهند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را پایین میآورند، و برای توسعهی قبل و بعد از تولد مفید هستند. انجمن قلب آمریکا خوردن ماهی را به میزان دست کم دو بار در هفته توصیه میکند، به ویژه ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون، ماهی قزلآلای دریاچه، ساردینها و تن بالهدار، که دارای امگا ۳ بالا هستند.
با این حال، به دلیل آلودگیهای احتمالی ناشی از مواد زائد مانند جیوه و پلیفنلهای بیفنیل (PCBs)، = خوردن ماهی برخی خطرات جزئی هم دارد. کودکان و زنان حامله باید به ویژه از این خطرات آگاه باشند. انجمن مواد غذایی و دارویی ایالات متحده میگوید این گروهها نباید از خوردن ماهی با بالاترین سطح آلودگی جیوه – کوسه، شمشیر ماهی، ماهی خالخالی شاهی و کاشیماهی– جلوگیری کنند.
این سازمان همچنین توصیه میکند که زنان باردار در هفته ۲۳۰ تا ۳۴۰ گرم ماهی و صدفهای دریایی که میزان جیوه در آنها پایینتر است (تن، ماهی سالمون، زغالماهی، گربهماهی) بخورند. کودکان باید دو تا سه بار در هفته یک وعدهی مناسب ماهی بخورند.
برای سایر آدمها، مزایای استفاده از ماهی بیشتر از خطر آن است. این ۱۱ نوع بهترین ماهی برای خوردن را امتحان کنید که نه تنها مغذی بلکه بسیار هم خوشمزه هستند.
۱. ماهی سالمون
بحثی وجود دارد در مورد اینکه ماهی سالمون وحشی گزینهی بهتری است یا ماهی سالمون پرورشی. ماهی سالمون پرورشی به طور قابلتوجهی ارزانتر است، اما ویتامینها و مواد معدنی کمتری دارد و کالری و چربی اشباع آن در هر وعده بیشتر است. ماهی سالمون یک گزینهی عالی برای رژیم غذایی شما به طور کلی است، اما اگر بودجهی شما اجازه میدهد، نوع وحشی این ماهی را انتخاب کنید.
۲. ماهی کاد یا ماهی روغن
این ماهی سفید فلسدار بهترین ماهی برای خوردن است زیرا یک منبع عالی فسفر، نیاسین و ویتامین ۱۲ B- است. ۸۵ گرم ماهی روغن به صورت بخارپز حاوی ۱ گرم چربی و ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئین دارد و کالری آن کمتر از ۹۰ است.
۳. ماهی قباد یا شاه ماهی
شاهماهی که در ایران با نام ماهی قباد آن را می شناسیم نوعی ماهی چرب شبیه به ساردین است و به خصوص در حالت دودی عالی میشود. ماهی دودی پر از سدیم است، بنابراین آن را در حد اعتدال مصرف کنید.
۴. ماهی گالیت یا خروس ماهی
گالیت نوعی ماهی گرمسیری است و به هر شیوهای که آماده و طبخ شود نتیجه رضایتبخش خواهد بود. این ماهی که به زبان صیادن بوشهری دورادو یا انفلوس هم نامیده می شود دارای کمتر از ۱ گرم چربی است، اما هر وعدهی ۱۰۰ گرمی از آن ۲۰ گرم پروتئین دارد.
۵. ماهی خال مخالی
این نوع ماهی در مقایسه با ماهیهای کمچربی، غنی از چربیهای سالم است. به طور خاص، ثابت شدهاست که ماهی خالمخالی فشار خون را پایین میآورد و شکلگیری رسوب را در شریانها کاهش میدهد.
۶. ماهی لوتی یا ماهی سوف حاجی
یکی دیگر از ماهیهای سفید، ماهی لوتی است که در ایران به ماهی سوف حاجی شهرت دارد و در شمال ایران فراوان است . این ماهی که بعد از ماهی سفید شمال , پرخریدارترین ماهی است بافت و گوشت آن سفید و نرم است و میتواند از اقیانوس یا آب شیرین باشد.
۷. قزلآلای رنگینکمان
ماهی قزلآلای رنگینکمان در واقع گزینهی امنتری در مقایسه با نوع وحشی این ماهی است، زیرا در برابر آلودگی محافظت میشود. بنا به تحقیقات صورت گرفته، این ماهی یکی از بهترین گونههای ماهی از نظر تاثیر زیست محیطی است که میتوانید بخورید.