به گزارش باملین به نقل از ایرنا، آیا تا به حال تصویر فردی را در فضای مجازی دیده اید و بلافاصله شک کرده اید که تصویر واقعی او بوده یا محصول هوش مصنوعی.
در حال حاضر هیچ منع قانونی برای استفاده از هوش مصنوعی وجود ندارد و به راحتی می توان با این فناوری تصاویر را دستکاری کرد و یا تصویری جدید ساخت، اما اخیرا تصاویر شخصی از چهره های مطرح دنیای موسیقی و تکرار آن در فضای مجازی تولید شده است. فضا خبر شده است
اما چگونه می توانیم تشخیص دهیم که عکس ها واقعی هستند یا توسط هوش مصنوعی ساخته شده اند. چند راه حل ساده وجود دارد که با هم بررسی می کنیم:
۱٫ نمای «پلاستیک» تصاویر ایجاد شده توسط هوش مصنوعی
تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی ظاهر پلاستیکی خاصی دارند.
۲٫ بزرگنمایی کنید و به دنبال تضادهای زیبایی شناختی باشید
در تصاویر رندر شده، نور اجسام را در زوایای عجیب و غریب روشن می کند، اشکال ظریف درست به نظر نمی رسند، و اگر خطوط برخی از اشکال را دنبال کنید، بسیاری از تصاویر می توانند در لبه ها یا نامتناسب شوند.
۳٫ به تناسب اندام توجه کنید
به تصاویر ایجاد شده نگاهی بیندازید و ببینید که در اکثر این تصاویر اندام ها به طور دقیق طراحی نشده اند.
۴٫ به پس زمینه عکس ها توجه کنید
پس زمینه تصاویر می تواند نشان دهد که این تصاویر واقعی هستند یا توسط هوش مصنوعی ایجاد شده اند. در پس زمینه تصاویر، برخی از اشیاء ممکن است نامتناسب و تغییر شکل داده شوند.
۵٫ منبع تصاویر را پیدا کنید
می توانید عکس مورد نظر را در موتورهای جستجو پیدا کنید; در این صورت می توانید از واقعی بودن یا هوش مصنوعی بودن عکس مطمئن شوید.
البته برنامه های بررسی تصویر هوش مصنوعی نیز در این زمینه ایجاد شده اند که احتمال واقعی نبودن عکس را به شما می گویند.
باید بدانید که هر چقدر هم که هوش مصنوعی پیشرفته باشد، باز هم هنگام تولید تصاویر دارای خطاهایی است که می تواند به شما در تشخیص عکس واقعی از جعلی کمک کند:
۶٫ دست مردم را فراموش نکنید
کشیدن دست ها یکی از سخت ترین کارها در کشیدن تصویر است. این دشواری برای هوش مصنوعی آسان نیست، بنابراین اغلب اشتباهاتی در هنگام کشیدن دست وجود دارد. کافی است به دستان عکس نگاه کنید و متوجه شوید که عکس تولد توسط هوش مصنوعی ایجاد شده است.
۷٫ خطای AI علامت گذاری جاده
در تصاویر ایجاد شده توسط هوش مصنوعی، جزئیاتی مانند علائم داخل تصویر یا خط کشی خیابان دارای خطا هستند. یا حتی ممکن است در تابلوها و بنرهای تبلیغاتی به جای کلمات تبلیغاتی معنادار، حروف و کلمات عجیب و غریبی را ببینیم که معنی ندارند. در تصاویر منظره شهری، این نکته به شما کمک می کند خلاقیت هوش مصنوعی را کشف کنید.
۸٫ هیچ چیز ۱۰۰% خوب نیست
واقعیت این است که هیچ چیز در دنیا ۱۰۰% کامل نیست. اگر تصویری که می بینید تمیز، صاف و صیقلی است و بیش از حد کمال گرایانه به نظر می رسد، حتماً صحت آن را زیر سوال ببرید.
یک مثال ساده از تصاویر مربوط به چهره است. هیچ چهره ای حتی با بهترین نرم افزار فتوشاپ صاف و شفاف نیست، بنابراین تصاویری که هوش مصنوعی از چهره ها می گیرد بیشتر شبیه کارتون است تا چهره واقعی.
نکته دیگر این است که تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی بافت پوستی واقعی ندارند و ظاهری پلاستیکی و براق به افراد می دهند.
همانطور که در بالا گفتیم، تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی اغلب فاقد بافت واقعی هستند و ظاهری براق و پلاستیک مانند دارند.
۹٫ به پس زمینه تار توجه کنید
تصاویری که هوش مصنوعی ایجاد می کند، پس زمینه برای جلوگیری از خطاهای احتمالی محو است. بنابراین اگر پسزمینه تصویری تار است، شک نکنید که هوش مصنوعی آن را ایجاد کرده است.